Første helg hos vertsfamilie

Hei dere!

Nå sitter jeg på internatet supersliten etter å ha pratet bare fransk de to siste døgnene. Som sagt, supersliten, så skriver bare kort om hvordan helgen har vært.

På fredag møtte jeg vertssøsteren min utenfor skolen, og vi gikk for å treffe resten av familien og ta metroen til der de bor. Det er tre barn i familien, ei på 15, en på 14 og ei på 5. De bodde i en ganske liten leilighet kanskje 20 minutter unna skolen med metro. De hadde to katter også. På fredag hadde de laget veldig god middag som vi spiste, og resten av kvelden ble jeg bare litt kjent med dem og slappet av i leiligheten. De var veldig koselige, og jeg gjorde omtrent som jeg ville der. På lørdag dro vi først til sjokoladefabrikken deres (!), og det var utrolig kult. Jeg har aldri sett så mye sjokolade på samme sted, det var helt sykt mye. Senere dro vi på Part Dieu, som er kjøpesenteret ikke så langt unna internatet, og så på en fransk kino. Det var bra for å lære, men jeg skjønte jo ikke så mye av hva de sa. På kvelden dro vi på en restaurant med besteforeldrene deres, og det var koselig, og god mat. I dag hadde de en slik typisk fransk lunsj vi har hørt så mye om på forhånd, på forkurset og slikt. En del til av familien (de har visst ganske stor familie, jeg skal hilse på enda fler helgen om to uker) kom på besøk rundt 12-tiden, og sånn rundt 14 begynte vi å spise. Det var en tre-retters lunsj, med salat, kylling med pommesfrites, og dessert. Lunsjen var ferdig kanskje klokken 17, siden man gjør liksom alle mulige andre ting også mens man spiser, og mellom rettene. Etter maten gikk vi en tur, og så kjørte de meg hjem til internatet. De var veldig koselige alle sammen, men det er litt merkelig å være i en vertsfamilie også. 

Da jeg kom på internatet igjen i dag var det en pakke fra tante Anne Line her! Blant annet melkesjokolade (<3), et norsk blad, supersmart paris-guide (som fikk meg til å glede meg enda mer til høstferien!), litt skolesaker og et koselig brev. Tusen takk, tante! 

 

Har dere hatt en fin helg, da? :-)

4 kommentarer

Karoline Ålnes

18.09.2011 kl.19:08

Fin blogg!! :-)

STEM PÅ KRISTOFFER SOM DET NYE LEVERPOSTEI BARNET 2011 :-D

LINK: http://www.seher.no/874959/artikkel/#/bidrag/d/3148288/

Tante Anne Line

18.09.2011 kl.20:03

Så spennende å høre om hvordan den første helgen i vertsfamilien har vært. Har tenkt på deg :-) Håper du blir vil trives med å bli en del av en fransk familie (eller... det blir vel to familier du skal bo hos) Skjønner at det er slitsomt å bare snakke fransk. Går det greit å forstå hva som blir sagt?

Vi er akkurat hjemme igjen etter å ha vært i Ottestad og feiret mammaen din sin bursdag! Det var koselig som alltid! Ellers så har jeg hatt en veldig trivelig helg. Konsert på fredag sammen med Gunn Kari. Og bursdagsfeiringen i går (som jeg nevnte i brevet) ble toppet med at en av kollegaene mine fikk telefon fra norsk tipping - hun hadde blitt lotto-millionær!!!! Det var superhærlig å få være tilstede og dele gleden sammen med henne da :-)

Ha en god kveld Marie, og en god uke!!

klemmer fra tante

Mamma

18.09.2011 kl.22:04

Det er sååå koselig å lese bloggen din :-) Høres ut som om du har hatt en veldig fin helg. Vi har tenkt masse på hvordan du har hatt det...Gleder oss til vi kan komme ned og se alt du snakker om og kanskje få hilse på vertsene dine også?

Glad i deg! Kos og klem fra alle oss her hjemme <3

Marie

24.09.2011 kl.16:07

Tante Anne Line: Ja, det er to familier, jeg er hos den andre naa og har det veldig bra her!

Det gaar bedre og bedre, i hvert fall :-)

Saa bra :-) saa utrolig goy!! hvor mye vant hun?

du ogsaa, tusen takk! klem

Skriv en ny kommentar

         ☮ ♥ ☮ ♥
hits