Søndagslesing

Hei! Tenkte jeg kunne fortelle litt raskt om linjevalg, sånn at dere vet litt mer om hva jeg driver med dette året også.
På videregående i Frankrike, så har vi tre linjer vi kunne velge å gå andre- og tredjeåret. S, ES og L. S står for scientifique og er realfagslinja - altså mye matte, fysikk, kjemi og biologi. ES står for économique et sosiale og er økonomi- og samfunnsfaglinja. Masse økonomi, og ellers ganske jevnt av de andre fagene. Kanskje særlig matte, historie og geografi. I tillegg har begge disse linjene litt fransk og filosofi. Den siste linjen er L, littérature. Språk- og litteraturlinjen, med mye fransk, engelsk, litteratur, filosofi. 
Jeg har valgt å gå L, og gleder meg fortsatt til å komme litt mer ordentlig i gang. Hittil har vi bare hatt en skoleuke der det meste av timene har gått med på å introdusere lærerne og det nye skoleåret, og skrive lapper til lærerne med facts som mobilnumrene og adressene våre, i tillegg til hva foreldrene våre jobber som. Skjønner jo at det er viktig for dem å vite dét før de skal begynne å undervise oss, da.
Vi har ikke noe særlig lekser i det hele tatt enda, og det er utrolig deilig! Allikevel er det nok å gjøre. Første skoledag spurte læreren om vi hadde lest bøkene vi skulle. Hvilke bøker?! Heldigvis var det ikke bare vi norske som ikke hadde fått det med oss, så vi prøver å ta det igjen nå om dagen. Men jeg skal ikke klage. Null lekser bare lesing er helt ok! Tross alt litt derfor jeg har valgt å gå litteraturlinjen - ser mye heller for meg at jeg sitter med en ok+ bok på fritiden min enn at jeg regner mattestykker. Og jeg tror også filosofitimene vi skal begynne med neste år blir veldig interessant, til tross for at åtte timer i uken kanskje er litt i meste laget. Nå skal jeg tilbake til bøkene - så vi snakkes senere. Liker egentlig sånne søndager uten masse planer, er så greit å få ladet opp litt til uken.
Noen av bøkene som skulle ha vært lest. Og takk gud for wikipedia! Jeg hadde ikke skjønt en eneste bok, og franskkarakteren min i fjor hadde vært ti karakterer lavere uten.

Ellers så har jeg hatt en veldig fin helg, og trives fortsatt så godt i Lyon. Er så deilig å ha leilighet nå også! Jeg har lyst til å få blitt med på noe organisert trening igjen, så jeg tenkte å prøve ut friidrettsklubben her en dag, for å se hvordan det er. Om det er passe (u)seriøst og om nivået er passe høyt lavt. 
Håper dere har en fin søndag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

         ☮ ♥ ☮ ♥
hits