Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Kategori: Blogg

Marie: "jeg takler ikke overskrifter helt, jeg"

09.10.2011 @ 20:36 i Blogg 0 kommentarer

(...Mari ble litt inspirert av kunstutstillingen i går, tror jeg. Kommer til unnsetning med kreative overskrifter og innledninger da jeg ikke vet hva jeg skal skrive og sånt, haha. Som takk blir det bare bilder av deg i innlegget. hjerte.)

"Hva skal jeg starte med å skrive på bloggen?" Mari: "Start med å si at du fikk en dramatisk melding fra Mari, som du ikke fikk siden du har nytt nummer!"

Så okei, helgen startet med at jeg ikke fikk en dramatisk melding fra Mari (siden jeg har mistet telefonen mi), om at vertsen hennes skulle bort i helgen. I hvert fall, så har hun vært med meg hos vertsen min i helgen.

På lørdag (etter å ha spist blodpudding, faktisk!!! Det var virkelig en av de tingene jeg var helt sikker på jeg aldri kom til å spise) dro vi på en modern art kunstutstilling som het Une terrible beauté est née. Det var helt sykt sært, var så mye spesielt der. Som dette her (trykk), blandt annet. Noen andre ting var litt kule også, som en vanngreie som minnet veldig om den ene Harry Potter-filmen, men for det meste var jeg litt haha whaat??? og ikke trodde det kunne bli mye særere, før det hele tiden kom merkeligere og merkeligere ting. Men litt kult å ha sett noe sånt også, da. På kvelden var vi på en koselig familiebursdag, men både Mari og jeg var sykt trøtte, så høydepunktet i helgen var nesten å sove lenge i dag, hehe. 

I dag var det ganske kaldt her, så det eneste vi har gjort er å slappe av, gjøre litt lekser, skyte litt med pil og bue og spise lasagne. 

Mari gjør lekser

Mari... smiler

Mari skyter med pil-og-bue!

Nå er vi tilbake på internatet og skal spise pasta og sånt sammen, alltid koselig å treffe igjen de andre på søndagskveldene.

Håper dere har hatt en fin helg!

Første september

01.09.2011 @ 23:43 i Blogg 0 kommentarer

I dag traff jeg Merethe igjen! Vet ikke hvor lenge siden det er sist nå, men må vel være... et år, i hvert fall? Var veldig koselig å se henne igjen i hvert fall, hun er den venninna jeg har hatt lengst, helt siden hun gikk i barnehage her (jepp her, vi hadde barnehage hjemme) for 15 år siden. Vi gikk på café og shoppet litt etterpå. Åh, forresten!! Den posen jeg snakket om, som jeg hadde mistet i går; ei koselig dame hadde funnet den og ringt til avisen! Så jeg fikk den igjen i dag, med to blazere, en neglelakk og et hundebein (haha). Ble såå glad! Er utrolig kjipt å kjøpe noe for så å miste det med en gang. Så det var supert at hun hadde tatt vare på den for meg.

Hamar fra Åkersvika, er i grunn ganske fint her i blandt.

Pakking. Joda.

01.09.2011 @ 12:57 i Blogg 4 kommentarer

Det er vanskelig å skulle pakke hele livet sitt ned i en koffert på maks 23 kilo. Nå kan jeg i det minste si at jeg er godt i gang med pakkingen, og det skulle kanskje bare mangle når det er TRE DAGER til jeg reiser. 


Nå må jeg løpe, snakkes! 

 

4 dager!

31.08.2011 @ 21:50 i Blogg 0 kommentarer

Hei! Jeg orket ikke blogge i går, men jeg var i hvert fall innom turnhallen og fikk sett litt på jentene turne. Veldig gøy å se at de har lært seg masse nytt bare på en måned! :) Og søte Andrea hadde laget et kort til meg!


Så nå har jeg enda fler å ta med meg til Frankrike, bare se på de andre søte kortene jeg fikk på avslutningen de hadde for meg tidligere i sommer:

Søte jentene!

I dag tidlig dro jeg og Marie, som hadde fri fra skolen i dag, på katta for å treffe Ida i matfri. Var herlig å se Ida igjen, var så lenge siden nå 

 Da vi hadde vært der en stund dro jeg og Marie på Maxi (kjøpesenteret her, hehe) for å shoppe litt. For min del skulle jeg bare kjøpe litt småting jeg manglet til pakkinga til Frankrike, men endte opp med to blazere, en topp og en skjorte/bluse også. Det kjipe var bare at posen med de to blazerene pluss en neglelakk klarte jeg å legge igjen enten på bussholdeplassen eller på bussen. Håper det er noen snille folk som fant den så jeg får den tilbake, men det er vel litt for mye å håpe på.


 Hjemme ventet et sminkesett fra mormor på meg! Tusen takk, mormor! Elsker fargene :-)

Og sånn ellers, så er det pakking som skjer. Har kommet litt i gang nå da, selv om jeg mistenker at jeg må begynne på nytt en del ganger til før jeg er ferdig, og ta ut en del av det jeg har pakket ned. Hm, skjønner ikke helt hvordan dette skal funke. 

4 dager!

Om én hånd

30.08.2011 @ 13:49 i Blogg 2 kommentarer


Youcam, wee, pent. Om 5 dager drar vi nå!!!

Har begynt å pakke litt også. Prøvd, i hvert fall. 8 skopar, 6 kjoler og 11 gensere blandt annet. Tror kanskje jeg må begynne å prioritere litt snart... 

I dag skal jeg innom turnhallen og se på litt, blir utrolig koselig å se alle jentene igjen! Etter det skal jeg på zumba, håper det er like gøy som alle sier det er.

Jeg skulle egentlig bare fortsette nedtellingen litt på bloggen også, så vi blogges.

Om 8 dager flytter jeg til Lyon

27.08.2011 @ 11:36 i Blogg 0 kommentarer

(Bilder i forrige innlegg.) Nå er jeg hjemme igjen etter fire uker med forkurs. 1. til 26. August, hvor ble det av? Den siste måneden har gått så utrolig fort! Uten å bli for klisjéaktig; jeg synes virkelig ikke det er lenge siden jeg litt nervøs  traff alle de andre utenfor Institute Francaise med veldig lite franskkunnskaper, en hel del forventninger og uten å kjenne noen. Nå har jeg lært mye mer fransk (selv om det fortsatt gjenstår myye å lære før jeg engang kan ha en samtale med noen), fått venner fra over hele Norge (snart flere steder i Frankrike) og blitt skikkelig glad i mange av dem!

På den ene siden så er det utrolig deilig å være ferdig med forkurset. Det har jo vært hardt faglig, og man har gått gjennom så mye at alt bare sitter som løse gramatikkregler jeg ikke husker når jeg skal bruke og blander alt av, og matten husker jeg lite av, i grunn. Tror det blir litt sånn på et så intenst kurs der du skal gå gjennom hele videregåendepensum i fransk på fire uker. Får satse på jeg får litt mer oversikt etterhvert. I tillegg så er det veldig godt å komme hjem igjen etter å kun ha vært hjemme en av helgene den siste måneden. Treffe familien min og alle venninnene, før jeg reiser.

Men samtidig, så har forkurset vært så bra at jeg lett kunne dratt tilbake dit på mandag. Det var så mange herlige folk der, og vi har hatt så mye gøy mellom alt skolestresset! Det var skikkelig trist å dra fra alle, og kjenner jeg savner de litt allerede. Neste søndag, da vi reiser til Frankrike, så ser jeg jo alle sammen en gang til. Men da vi reiser til hver vår by fra Paris, er det flere jeg kanskje ikke ser igjen. Eller, vi har jo planlagt å søke om midler til en "fårikalfest" eller noe sånt fra ANSA, siden man kunne visst få det gjennom et goodwill-fond. Så kanskje vi treffes alle sammen i Paris eller noe, hadde vært veldig koselig i hvert fall. Og de som skal til Rouen og Bayeux treffer vi sannsynligvis i fellesreisene og på 17. mai :-)

Forkurs er også bra på den måten at man blir kjent med de man skal reise med, så det gjør det jo mye mindre skummelt å skulle dra. Jeg har de andre, herlige, jentene som skal til Lyon sammen med meg, og i tillegg så har vi truffet noen av de som allerede har gått der ett eller flere år. Det blir gøy å treffe og bli bedre kjent med resten av dem også! Jeg gleder meg masse til Frankrike, til så utrolig mye. Samtitig så begynner jeg å kjenne nervene, at jeg faktisk skal flytte hjemmefra om cirka en uke, og at jeg skal dra fra alle jeg kjenner her hjemme. Det er vel sånn det skal være, hadde nesten vært litt kjipt å ikke ha noen nerver i det hele tatt, og bare tenkt på alt som skal skje som helt vanlig for meg. Det er jo kjempegøy å vite at det skjer noe helt nytt snart, og jeg er veldig glad for at jeg ikke skal gå tre år til på skole her i Hamar. Frankrike virker så spennende, og jeg tror det kommer til å bli bra!

NÅ ER DET ÅTTE DAGER TIL JEG DRAR!

Update

20.08.2011 @ 16:33 i Blogg 0 kommentarer

Hei! Bare en rask update før jeg må løpe til trikken. I går var vi på grillfest med Les Anciens, som er de som tidligere har gått det samme skoletilbudet jeg skal nå. Var veldig koselig, og spesielt gøy å treffe fler av jentene jeg treffer om noen uker i Lyon. Etter det ble Nora med hit og overnattet. Hadde en kjempekoselig kveld :-) Nå skal jeg som sagt løpe til trikken, for å dra til Augusta på pizzakveld med noen fra forkurset, og så sove hos Augusta i natt. Blogger mer i morgen, skal huske på å ta litt bilder i dag :-)

En vanlig dag

18.08.2011 @ 21:45 i Blogg 1 kommentar

Litt bilder fra lunsjpausen, det gule bygget der bak er Institute Francais, der vi går på skolen om dagen :)

Og litt andre bilder:

Nam, helt greit med nybakte rundstykker til kveldsmat! 

Matshopping. Mangosalg, liker!

Ah forresten, til alle potensielle innbruddstyver, jeg ville ikke prøvd meg på noe om jeg var dere, for da står hun her på lur, haha! (se mamma, Mari + sverd, jeg kunne ikke vært særlig tryggere, så du kan bare sove godt.)

I morgen skal jeg først ha framlegg i fransken om Saras nøkkel (boken), og ha vanlig "skole" fram til lunsj. Etter det kommer diverse folk og skal snakke med oss og etter det jeg har hørt gi oss en pep-talk eller noe lignende. Etter skolen skal jeg treffe Hanne og Heida på United Bakeries, og så skal jeg på grillfest med alle på forkurset + "Les Anciens" som er alle som har gått på videregående i Frankrike gjennom samme opplegget som meg tidligere. Så da får vi høre masse mer om hva vi faktisk skal, og treffe mange tidligere elever og en del av de andre norske vi skal gå med i Lyon. Blir nok en koselig dag! :)

hei

15.08.2011 @ 18:59 i Blogg 1 kommentar

Fransklekseeeeeeeer, blogger da jeg har et liv igjen :):)

Cupcakes

14.08.2011 @ 20:36 i Blogg 0 kommentarer


Da jeg kom hjem på fredag hadde lillesøsteren min og venninnen hennes bakt cupcakes til meg! Utrolig søte :-) Måtte bare vise dem, glemte å få det med tidligere.

Nå er jeg og Mari innsjekket i den nye leigligheten, på Grünerløkka, og slapper av i kveld før skolen begynner i morgen. Håper dere alle har hatt en fin helg :-D
Koselig på café

05.08.2011 @ 18:34 i Blogg 0 kommentarer

Bare en rask oppdatering før jeg treffer Julie igjen og lager middag! Etter enda en skoledag med fransk, fransk, fransk, matte, matte og fransk (ah, timeplanen vår er så variert) møtte jeg og de fleste andre jentene som begynner i Lyon til høsten Sabine (<- blogglink!) og Julie som skal begynne tredje/andreåret. Det var kjempekoselig å treffe dem, og vi fikk høre masse mer om hvordan det er der og svar på alt vi lurte på. :) Gleder meg enda mer til å reise til Lyon nå, er akkurat en måned i dag! Glemte såklart å ta bilder i dag, forresten. Hehe, sorry for det.

I morgen skal en god del av oss på forkurset på Tusenfryd, det blir braa. Egentlig skulle jeg hjem nå i helgen, men fant ut at det hadde blitt mest stress. Vi har fått matteinnlevering i dag som skal leveres mandag, er visst vanlig å få lekser i helgen i Frankrike. Er utrolig at vi allerede har gått en "skoleuke" her, tiden har gått så utrolig fort! Nå er jeg utslitt, så blir godt å bare slappe av i kveld med Julie. Mari skulle hjem i kveld, så Julie skal sove her i natt.

Kos dere i kveld!

Chinese food

04.08.2011 @ 20:57 i Blogg 0 kommentarer(hehe, orket ikke redigere, ikke engang beskjære bildene)

Og sånn ellers, så går vi på "skolen", gjør lekser, pugger verb og bruker mye penger på kjedelige ting som notatbøker og penner, hjerte. Og har det fint, da :) 

Første skoledag

01.08.2011 @ 09:13 i Blogg 0 kommentarer

Nå går vi snaart nedover mot der forkurset skal være, passe klar og passe spent før første skoledag. cyaa

Noen ting er man bare ikke flink til.

29.07.2011 @ 23:33 i Blogg 2 kommentarer

Bloggdesign er helt klart en av mine slike ting. Ah, jeg skulle prøve å endre bakgrunnsfarge på bloggen, og det endte i stedet med at jeg uten vilje messet opp hele menylinja, fjerna headeren og klusset til sidemenyen. Klarte ikke å fikse på noe av det (har ikke særlig tålmodighet da det kommer til slikt heller, så prøvde ikke særlig hardt), så det endte med at jeg fant et enkelt og søtt gratisdesign i stedet. Om dere trykker på hjertene og peacetegnene, kommer dere ikke til profilen min (siden jeg mistet linken), men til info om hvordan dere kan kontakte meg eller følge meg på Bloglovin. :) Og om dét heller ikke fungerer, trykk HER.

 Designet jeg har brukt har jeg forresten tatt fra doedeerdesign.blogg.no.

En av de få bloggene jeg følger fast, er bloggen til Charlotte (<- trykk) som går på skole i Lyon der jeg starter til høsten. Akkurat nå har hun også en konkurranse der man kan vinne en kjempesøt sminkepung hun har sydd selv, så om dere forter dere rekker dere kanskje å delta! 

Skolesaker

28.07.2011 @ 14:50 i Blogg 0 kommentarerDa var det siste jeg trenger å kjøpe før forkurset klart! Skal ikke engang prøve å forklare hvor kjedelig det er å bruke penger på kladdebøker, blyanter og blyantkvesser. Var litt morsommere på bikbok i går, der det var 3 plagg for 50 kroner. Ikke lenge igjen til forkurs, though! Gleder meg veldig, skal bli så bra å møte alle de andre, og få satt igang med å lære litt mer fransk. Kan ikke skryte av å ha gjort noe særlig i ferien, slik planen egentlig var. Skal prøve å få blogget litt fra Oslo (forkurset er i Oslo, reiser dit på søndag) også, regner med det er nett der. Au revoir eller noe.

Grey's anatomy

26.07.2011 @ 20:15 i Blogg 2 kommentarer

Hei! Nå kommer snart Karoline hit, og vi skal bare slappe av og se Grey's anatomy. Er så herlig at det har begynt ny sesong!!

Fakkeltog i Hamar

26.07.2011 @ 19:58 i Blogg 0 kommentarer

I går var det som dere sikkert vet fakkeltog rundt omrking i hele landet. Jeg gikk i Hamar, og det var fantastisk hvor mange som møtte opp. 20 000 omtrent var det de anslo, og siden Hamar ikke er en veldig stor by er det et stort tall. Jeg har i hvert fall aldri sett så mange samlet i byen før. Det var veldig fint, og veldig trist.

Eller ikke

23.07.2011 @ 19:11 i Blogg 0 kommentarer

....og det går ingen programmer på FEM i dag. Så hvis jeg faktisk klarte å få noen til å ville se filmen (tvilsomt), får dere dra å leie den eller noe. Jeg og Marie drar for å leie en film i hvert fall, blogger om hvem det ble og hvordan den var!

22.07.2011

23.07.2011 @ 15:21 i Blogg 1 kommentar

Forferdelig. Uvirkelig. Ingen ord rekker helt til.

Kondolerer så mye til alle som har mistet noen. Tenker masse på alle menneskene som har opplevd sitt livs mareritt, alle rammede og alle pårørende av begge de store tragediene. 

Hvem hadde trodd noe slikt kunne skje i Norge? Trygge, lille Norge. 

 

<3

:-)

19.07.2011 @ 19:42 i Blogg 0 kommentarerI dag var vi hos tanten min og hennes samboer, og hundene våre fikk leke. Øverst er Timmy, som er tante Anne Line og Jan Rogers hund, nederste er vår Milan. 

Skal bare slappe av resten av kvelden, og i morgen blir det nok i hvert fall en liten tur til byen for å se etter en veske, i tillegg til trening. I går så jeg forresten den siste Harry Potter-filmen sammen med Siri - var veldig koselig, og filmen var bra! Hadde veldig høye forventninger til den, og den nådde nesten opp. Virker som om det fikser seg med leilighet til oss i Oslo under forkurset også!

Tenker å bestille noen norske bøker å ha med meg til Frankrike, noen som har tips?

Little bee - utdrag

19.07.2011 @ 00:13 i Blogg 0 kommentarer


Det dere har etterlatt oss er deres kasserte gjenstander. Når dere tenker på mitt kontinent , tenker dere kanskje på dyrelivet - løvene, hyenene og apene. Når jeg tenker på det, tenker jeg alltid på alle de ødelagte maskinene, på alt som er utslitt og vraket og smadret og knust. Ja, vi har løver. De sover på toppen av containere som ruster. Vi har hyener. De knuser hodeskallene til mennene som var for trege til å løpe fra sitt eget lands soldater. Og apene? Apene befinner seg i utkanten av landsbyen, leker på toppen av fjell av gamle datamaskiner som dere har sendt oss som bidrag til våre skoler - skolene som mangler elektrisitet. 

Utdrag fra Little Bee

Karlskoga på festival, Eskilstuna på turnleir

04.07.2011 @ 21:33 i Blogg 1 kommentar

Funker fortsatt ikke å legge inn bilder, jeg aner ikke hva som er feil. Så London-bildene får vente litt lenger! Vet dere ikke tror på at jeg møtte blat andre Jack Sparrow, Michael Jackson, Daniel Radcliffe og Leonardo diCaprio uten bildebevis.

I morgen drar jeg med familien og Ida til Sverige. Vi skal til Karlskoga på en festival som heter Putte i parken. Masse bra artister og band som kommer dit, gleder meg veldig! Blant andre Paramore, Far East Movement, Kesha, Dead by April og Veronica Maggio.

Lørdag drar jeg på treningsleir til Eskilstuna, blir bra det også :-) Kommer hjem 17. juli, blogges da.

musikktips

02.07.2011 @ 16:24 i Blogg 1 kommentar

Skulle egentlig ha blogget om London, men bildene vil ikke laste seg opp... Lurer på om det er jeg som gjør noe feil eller om blogg.no sin bildeopplastningsting veldig ofte ikke fungerer? Anyroad, så får jeg ikke lastet de opp, så kommer senere - ikke så gøy å lese om London uten bilder. Kos dere med musikktips så lenge!

Good life - OneRepublic

Det er så feelgood-sang, liker det!

Angels on the moon - Thriving Ivory

Light up the sky - Sum 41

Ride - Cary Brothers

Someday (acoustic) - Flipsyde

Sparks fly - Tyler Ward og Julia Sheer

- og for så vidt også de andre sangene Tyler Ward og/eller Julia Sheer har covret, jeg liker de som regel mye bedre enn originalene. Replay, Two is better than one, When I look at you, Mine og Dynamite f. eks.

Du kan høre på alle jeg har skrevet opp her. Tenkte det var like greit å lage en spotifyliste, siden de fleste har spotify - hvis ikke ligger de alle på youtube også.:-)

Grey's Anatomy quote

23.06.2011 @ 23:38 i Blogg 0 kommentarer

So love the people who treat you right, forget about the ones who don't, and believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said that it'd be easy, they just promised it would be worth it. Eventually feels a lot better than actually.

Åh, jeg liker Grey's!

Nytt design

23.06.2011 @ 15:04 i Blogg 0 kommentarer

Jeg har brukt et ferdigdesign (link i menyen til venstre), men fikset en god del på det selv, endret farger, bakgrunner, widgets og sånt. Mangler headeren (baaare å si ifra hvis noen vil lage til meg, hehe), og får ikke til å midtstille profilbildet, men ellers er jeg ganske fornøyd med sånn det er nå. :-) 

I menyen til venstre kan du også bl. a. finne kart (der jeg la inn Lyon, slik at hvis noen lurer på hvor i Frankrike det er, kan dere bare se der) og link til Spotifylistene mine, i de forskjellige fanene.  

edit: Tusen takk til Kristin som har laget header til meg!

 

 

Stikkord: design

Ferdig med ungdomsskolen!

17.06.2011 @ 01:30 i Blogg 3 kommentarer

Endelig!! Vi hadde siste dag og avslutning på ungdomsskolen i dag. Er veldig godt å få ferie, og å være ferdig! Litt trist at vi ikke skal være den samme klassen lenger, og se alle folkene igjen, men alt i alt veldig greit. Da er det bare å begynne å forberede seg på forkurs og skole i Frankrike :-)

I morgen drar jeg på Tyrvinglekene, friidrettsstevne i Bærum. Skal løpe 100m og 200m, jeg håper det går greit!

Lag en sommerfugl mot totalforbud mot abort

15.06.2011 @ 21:04 i Blogg 0 kommentarer

Amnesty International har en veldig fin aksjon nå, synes jeg. Det er en aksjon mot totalforbud mot abort i Nicaragua.


Bilde lånt fra Amnesty International, posten om aksjonen mot totalforbud på abort.

I landet har de totalforbud mot abort. Også jenter som blir voldtatt eller utsatt for incest, blir nektet abort. Alderen spiller ingen rolle - om du så er ti år og det ikke er noen sjanse for at du vil overleve en fødsel, kan du bli straffet for å ta en abort. Det samme gjelder også om du har HIV/AIDS, malaria eller andre sykdommer som krever medisiner som utgjør en fare for fosteret - legene får da ikke lov til å fortsette behandlingen, selv om du vil dø uten medisinene. 

Jentene der frarøves friheten til å bestemme over sin egen kropp, og i uheldige situasjoner også retten til liv. Ytringsfrihet knebles også, man kan bli straffet for å uttrykke motstand mot loven, så de som ikke er enige i den tør ikke stå fram.

Mange dør som følge av dette totalforbudet - smertefulle skjebner, for eksember pga at behandlingen av en dødelig sykdom må avsluttes, i løpet av svangerskapet fordi kroppen ikke tåler det (f. eks. småjenter eller syke), under fødselen eller under farlige aborter. Til det siste; Når noe er så strengt nektet, sier det seg selv at det ikke nødvendigvis er utdannede leger som utfører aborten, og det kan fort gå galt. 

I tillegg til alt dette, risikerer man å bli straffet for spontanaborter som man ikke kan noe for, pga mistanke om abort.

Les mer her.

 

Her kan du veldig enkelt lage en sommerfugl på nettet, for å støtte saken til Nicaraguas jenter og kvinner.

Tar deg kun ett minutt, og du støtter en veldig bra sak, synes i hvert fall jeg.

Her finner du også underskriftslister, litt mer info, og sommerfugler du kan skrive ut, pynte og sende inn.

svar på spørsmål

14.06.2011 @ 20:33 i Blogg 2 kommentarer

Har fått noen spørsmål til angående skolen i Frankrike, og jeg synes det er veldig koselig å svare på :-) Svarer i en ny post i tilfelle noen fler lurer på det samme!

Ingrid kommenterte: Jeg har selv lyst til å studere i Frankrike. Var det mange som søkte og hva er gjennomsnittskarakteren for å komme inn? Var interjuvet vannskelig og hva spurte de om?

l år var det 68 som søkte, på til sammen 22 plasser. Jeg tror det søkte 22 gutter, på 8 plasser (i Rouen), og da 46 jenter på 14 plasser - 6 i Bayeux og 8 i Lyon. 

Noen bestemt gjennomsnittskarakter tror jeg ikke det er. Jeg skal ikke si noe sikkert da, er jo mulig de har det, men ikke som jeg vet om, i hvert fall. Men altså, man må jo ha bra nok karakterer til at representantene fra Fivai tror du kan takle den franske skolen. Den er, etter det jeg har hørt, betydelig hardere - og i tillegg går jo alt på fransk, så det krever jo en del mer arbeid. Viktig med gode arbeidsvaner tror jeg, og det å være innstilt på å jobbe hardt. Jeg søkte med 4,9 i snitt, men tror man fint kan komme inn med lavere også. Er langt ifra bare den som teller. 

Og ja, jeg synes intervjuet var ganske vanskelig. Man blir jo kastet rett ut i en situasjon man ikke er vant med (selv om man får to uker på å forberede seg, er det vanskelig å vite hva å forberede seg på, og det er litt skremmende og nervepirrende. Men det er vel kanskje en del av "testen", å se hvordan du takler nye situasjoner?) Men det gikk jo helt greit! Fikk fram svar på alt de spurte om, mer eller mindre bra. Rett etterpå var det veldig merkelig, huska ingenting av det som hadde blitt sagt, og var egenltig bare forvirret. Ble i hvert fall utrolig glad og overrasket da jeg fikk brevet om at jeg kom inn! Dessuten er det en ting det er greit å ha vært gjennom - i løpet av livet kommer man jo til å komme i en intervju-situasjon mange ganger, med tanke på jobbintervjuer og slikt, så like greit å kaste seg ut i det med en gang :-) Og bare sånn at det er sagt, så er det veldig forskjellige oppfatninger. Mange jeg har pratet med synes intervjuet gikk kjempebra, var ganske lett, og ikke syntes det var skummelt i det hele tatt. Så det er nok veldig individuelt!

De rakk å spørre om utrolig mye på 20 minutter. Alt fra om hvem jeg var, hva jeg drev med på fritiden (de visste jo det fra søknaden, men litt mer utdypende spørsmål), forhold til venner og familie, stedet jeg bodde på, ungdomsmiljøet her, noen spørsmål rundt alkohol, karakterene mine, arbeidsvaner, fravær, bayeux/lyon (hvorfor jeg helst ville til lyon, og om bayeux var et alternativ), om jeg hadde vært i frankrike og sånt. De fleste spørsmålene var helt greie, men også noen litt vanskeligere.

Håper svarene var greie! Det er bare å stille fler om det er noen som lurer på noe :-) Er jo ikke alt jeg kan svare på, siden jeg ikke går der enda, but I'll try.  Nå om dagen stiller jeg utrolig mange selv om Frankrike, til de som er der nå, er jo veldig spent på hvordan alt der er! 

bytur, flom og film

13.06.2011 @ 23:30 i Blogg 0 kommentarer

Det er latterlig hvor dårlig jeg er da det gjelder overskrifter... Men ja, blir et raskt innlegg nå, siden blogg.no var helt klikk i stad. Jeg må tidlig opp i morgen for å dra på skolen for å.. bare være der for å få nok skoletimer i løpet av året eller noe? Har ikke helt skjønt greia, men rektor tvinger oss til å være der fra halv ni til to, uten å gjøre noe som helst. Noe av det mer unødvendige jeg har vært med på, men er bare tre dager igjen nå :)

I dag traff jeg Sara i byen. Var veldig koselig, har ikke sett henne på lenge, så hadde masse å snakke om. :-) Vi drakk først kaffe på Alle Tiders (elsker hvit sjokolade-mokkaen!), og så gikk vi litt rundt. Forresten, Hamar er oversvømt!! Stiger vannet mer nå, kan vi kjøre båter rundt i gatene. Hadde vært litt koselig, da! Venezia look-a-like, hehe. Men ødeleggelsen som hadde fulgt med en slik oversvømmelse hadde kanskje ikke vært like kult.

I

Meg og Sara. :-)

Senere på dagen dro jeg til Ida med en del andre jenter, og vi så Drageløperen. Kan fortelle mer om den senere!

Nå vil heller ikke de andre bildene mine lastes opp, herregud... Får legge de til i morgen. Natta!

fridag

08.06.2011 @ 20:04 i Blogg 0 kommentarer


Vi hadde fri fra skolen i dag, så vi kjøpte jordbær, vannmelon, ananas, mango, sjokolade og is, og dro på "piknik". :-)

Linker

08.06.2011 @ 19:13 i Blogg 0 kommentarer

Linker til andre frankrikebloggere jeg vet om :-)

3-årig i Lyon

Julie

Augusta

Mari

Sabine

Charlotte

 

3-årig i Bayeux

Maren

2013-kullet

Tyra

Marthe 

Silje

Kaja

Ingvild

 

3-årig i Rouen

Einar

Sondre

 

Ettårig i Fontenay le Comte

Kristine

Ingvild

Anna

Alliance

Anette

Hanna

Alexandra

Ida (tidligere)

 

Ettårig i Angers

Joyce

Line

Ingeborg (tidligere)

 

Si ifra hvis dere vet om fler som har blogg!

snart, snart sommer

05.06.2011 @ 16:59 i Blogg 0 kommentarer

sun is up <- link

Tumblr_l3m85wuyiw1qc6393o1_500_largeLife is full of beauty.I wanna fly


sommer ♡ // bilder fra weheartit.com. linken øverst er forresten til sommer-spotifylista mi, jeg troor jeg skjønte hvordan man kopierte den med mac. men skal ikke love at det funker.

Og ellers så øver jeg fortsatt til eksamen. Jeg klarer alltid å lage altfor lange presentasjoner. Nå tar den ca 25 minutter, og vi har maks 15... Har fri i morgen også da, siden jeg pratet med læreren på lørdag så slipper jeg å dra opp på skolen halv ni i morgen slik som de andre. Helt greit det, altså!

Etter tirsdag er jeg ferdig med skole for to måneder, det er litt herlig!

The hunger games

04.06.2011 @ 22:21 i Blogg 7 kommentarer

Tenkte jeg skulle anbefale en bok(trilogi)! Det er lenge siden jeg har lest den nå, men kom på den igjen siden Ida nettopp lånte den av meg og leste den. Den heter The hunger games, eller Dødslekene på norsk, og det er første bok i en serie på tre bøker. 

Den er helt klart en av de aller beste bøkene jeg har lest, kanksje den aller beste. Dette er ikke fra filmen som kommer ut neste år, men en fanmade trailer. Jeg synes allikevel den viste såpass bra hva bøkene handler om (til tross for noen småfeil) uten å avsløre for mye, at den funker bedre enn om jeg skal skrive masse om den. 

 

noe veldig bra, noe mindre kult og update

04.06.2011 @ 16:37 i Blogg 0 kommentarer

See hva jeg har fått! Jeg har verdens beste pappa.

Bortskjemt drittunge for sure. Neida. Joda, neida, bittelitt. 

Jeg fikk igjen karakterkortet på torsdag, og det gikk bra. Mamma hadde lovt meg tusen kroner per sekser på vitnemålet, så hun skyldte meg noen tusen. Men siden pappa bestilte seg mac for en stund siden spurte han om jeg heller ville ha den, og så klart jeg ville!! Elsker den hittil, selv om det tar litt tid å skjønne alt (som hvordan å kopiere HTML koden til spotifylistene - hjelp, anyone?). Men den er så fin, og veier ingenting, noe som passer veldig bra, siden vi kun får hatt med 20 kg ned til Frankrike i tillegg til håndbaggasje. Kan såklart betale for å ta med mer, men har hørt det er veldig dyrt? 

Fikk også vite hva jeg kom opp i på onsdag;

Hei naturfag. Lys, stråling og syn. Kunne ikke vært så mye verre! Men læreren min var veldig positiv til at det var naturfag jeg kom opp i, og det går vel greit, selv om det er et veldig kjedelig tema. I tillegg er det så utrolig fint vær -  hjelper lite på motivasjonen. Frister mye mer å jobbe med brunfargen (som ikke eksisterer), være med venner og kose seg i sommerværet.

På torsdag dro mamma, mormor, søsteren min og jeg mot Horten, siden vi skulle besøke slekten der, siden datteren til kusina mi hadde bursdag :-) På torsdag dro vi til Ikea, og sov så over i en hytte som jeg ikke husker hvor lå. Dro videre på fredag, og det var fint å se alle igjen!  Var også innom mammas kusine og familien på vei hjem, var veldig koselig det også :-) 

I går var jeg med Ida, skulle liksom lese til eksamen, men ble ikke så mye lesing akkurat, hehe. Men har jo fortsatt en del dager igjen - er ikke før på tirsdag. Hun ble her til i dag, til jeg måtte på skolen for å få veiledning ang. eksamensframlegget.

I dag er det akkurat tre måneder til vi drar til Lyon! Jeg gleder meg fortsatt utrolig, selv om det begynner å gå litt mer opp for meg at jeg faktisk skal dra fra alle her. Men jeg vet det kommer til å bli så utrolig bra også! :-D

Åh, og så er det en uke til jeg har bursdag, da!

eksamensfri

30.05.2011 @ 21:59 i Blogg 0 kommentarer

(Innlegget er skrevet 24. mai. Siste kopierte innlegget!)

Hei! I dag og onsdag har vi fri, siden det er norsk-eksamen for de som kom opp i det. Så jeg drar en tur på Maxi med noen søte jenter, før jeg skal til turnhallen og trene turnjentene :-) Utrolig deilig å ha fri nå, midt i mellom skriftlig og muntlig eksamen! På torsdag får vi forresten karakterkortet, jeg er veldig spent på hva jeg får i mange fag, så får bare håpe på det beste. Neste onsdag får vi vite hva vi kommer opp i muntlig, vær så snill ikke fransk eller norsk. Håper på samfunnsfag eller RLE, eventuelt engelsk.


Siden dette blir så utrolig kjedelig innlegg legger jeg med noen spotifylister:
http://open.spotify.com/user/mariestensby/playlist/3wxCBJavJtroUUECPlceEU
http://open.spotify.com/user/mariestensby/playlist/70rSFE5wCRj2FOEBMgnuVR

Hvis det er igjen noen som ikke hater spotify, haha.

17. mai

30.05.2011 @ 21:52 i Blogg 0 kommentarer

(Innlegget er skrevet 17. mai)

Hva sier man? Gratulerer med dagen? God 17. mai? Ønsker dere i hvert fall det!

Nå begynner jeg å bli klar til å dra til skolen for å gå i tog en siste gang. Jeg hadde ikke tenkt tanken at det kunne bli dårlig vær (smart, yes), og planla derfor ikke noe reserveantrekk, så jeg kommer nok til å fryse i dag.

Planene i dag er først å gå i tog, for siste gang. Så får vi besøk av litt familie, og senere skal jeg ned til byen med noen venner for å se på russetoget. Er litt rart å tenke på at det blir min siste 17. mai hjemme på noen år!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Bilder fra senere på dagen)

 

Fra toppen: Ida, Marie, Marie, meg, Ida, meg.

 

 
Stikkord: 17mai venner

INFO OM UTVEKSLINGEN

30.05.2011 @ 21:40 i Blogg 0 kommentarer

August 2011 reiste jeg ned til Lyon i Frankrike sammen med 7 andre jenter og en seksjonsleder. Det var gjennom FIVAI vi reiste, og i norskseksjonen i Lyon var det allerede 15 andre jenter (vanligvis 8 på hvert kull - 1., 2. og 3. klasse). Før avreise hadde vi vært fire uker i Oslo, på et intensivkurs i fransk, matte og litt om kulturen. Det vi gjør her er å gå på videregående skole. Alle fagene er på fransk, og man har støttetimer i fransk med norsk lærer den første tiden. Tilbudet finnes i Rouen (for guttene), Bayeux og Lyon (for jentene) - altså kan man gå tre år på vgs i Frankrike. Man kan også gå bare ett år, i enten Fontenay-le-Comte eller Angers. Man kan søke på det treårige tilbudet dersom man går i 10. klasse eller vgs1, og man trenger ikke kunne noe fransk.

 

Her er noen av mine poster som har direkte med utvekslingen å gjøre.

Info om utvekslingen:

Svar på spørsmål

Svar på spørsmål (intervju bl.a.)

Svar på spørsmål (før avreise, motivasjon osv)

Første uken i Frankrike og bilder fra første tiden

Litt om forkurs (veldig fra min vinkel, da)

 

Seksjonsferier:

Bordeaux, vinterferien 2012

Paris, høstferien 2011

Paris, høstferien 2011 (2)

 

Les mer på fivai.no eller send spørsmål i kommentarfeltet :-)

Kontakt

18.02.2011 @ 15:09 i Blogg 0 kommentarer

Om du trenger å kontakte meg, kan du sende en mail til mariestensby@hotmail.com eller sende melding på facebook til Marie Stensby. :-) Bare å legge igjen en kommentar også, eller du kan følge linken profil på forsiden av bloggen min, og legge meg til som venn eller sende melding på blogg.no.Follow my blog with Bloglovin

 

 

HEADEREN ER HERFRA, egen redigering

hits