Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Kategori: Seksjonsreiser

STRASBOURG

28.02.2013 @ 22:42 i Seksjonsreiser 0 kommentarer

Nå er jeg hjemme igjen fra årets første seksjonsreise, som gikk til Strasbourg. Jeg har hatt det utrolig fint, synes det var en veldig koselig tur!

Av obligatorisk felles program hadde vi blant annet en guidet byvandring, en tur til et slott like utenfor byen (utrolig kult, se bildene under) og ikke minst besøkte vi Europarådet og Europaparlamentet. Det siste likte jeg veldig godt, jeg lærte masse og ikke minst er det kult å ha vært der. Kommer kanskje tilbake en dag! Hehe. Besøket på Europarådet hjalp meg å huske godt hvorfor jeg lenge hadde en plan om å studere menneskerettigheter, dét er positivt. :-)

(slottet vi besøkte)

Jeg har ikke så mange bilder, men lånte disse to fra facebook (under og over), føler det under illustrerer bra hvordan vi er på tur:

(En del av norskseksjonen)

 

Jeg er så glad i norskseksjonen! De er så herlige alle sammen, Frankrike hadde virkelig ikke vært det samme uten. 

 

Nå har jeg en uke til å catche opp med familie og venner her i Norge, gjøre lekser og slappe av. Alt i alt en fin ferie, altså!

Corsica

22.04.2012 @ 21:21 i Seksjonsreiser 2 kommentarer

I går kom vi hjem fra Korsika, der vi har vært en uke på seksjonstur. Vi har blant annet badet, solt oss, gått flere turer i fjellet, vært på en sykkeltur, vært på ridekurs, besøkt Bonifacio og Corte (to veldig forskjellige byer på øyen), spist på restauranter, hatt leker som beat for beat, morderleker og quiz, skrevet  påskekrim og bare vært med de andre i seksjonen. Veldig fin tur med mye bedre vær enn forventet, og nå er det tilbake til skolen i morgen for de siste åtte ukene av første året mitt i Frankrike!

BORDEAUX

18.02.2012 @ 13:40 i Seksjonsreiser 1 kommentar

Nå er jeg hjemme i Norge, etter å ha vært nesten en uke i Bordeaux på seksjonsreise med de andre norske i Lyon. Bordeaux var veldig fint, og koselig tur. Vi var blant annet på en sykkeltur en hel dag rundt i og rett utenfor byen, har besøkt flere vinslott/åkre og vært på museum, kino, caféer og sett byen. 

Nå skal jeg kose meg masse en uke i Norge med familie og venner, snakkes senere, bisous!

Ferie og Paris #2

06.11.2011 @ 19:03 i Seksjonsreiser 3 kommentarer

Resten av bildene fra seksjonsreisen til Paris i ferien!

Mandag tok jeg ikke med meg kameraet ut, så har ingen bilder fra starten av den dagen. Det vi gjorde da var å dra på sykkeltur rundt i Paris sammen med secondene fra Bayeux og Rouen, og senere på dagen dro vi til Eiffeltårnet og gikk helt opp. Mari har i hvert fall bilder av det, og sikkert flere andre også (du finner alle bloggene under "linker til andre frankrikebloggere").

Tirsdag dro vi til Versailles sammen med jentene i Bayeux.
På kvelden var vi på teater med begge de andre seksjonene, og spiste middag ute etterpå alle sammen.

Onsdag var det Louvre som stod for tur.

Rett etter det hadde vi kryssordløp på Montmartre og så blant annet caféen Amelie jobbet på (i filmen). Så dro vi til Pigalle og så den kjente møllen Moulin Rouge.

Og til slutt Pantéon, der vi blandt annet så en klokke jeg ikke skjønte helt hva var, og gravene til blant annet Marie Curie.

Siste dagen i Paris gikk vi en rolig tur i Luxenburghagene, før vi tok TGV'en tilbake til Lyon.


Ferie og Paris #1

03.11.2011 @ 10:58 i Seksjonsreiser 7 kommentarer

Nå er ferien ferdig, og om en time begynner jeg på skolen igjen... 

Søndag for halvannen uke siden reiste vi til Paris! Har tatt masse bilder, så legger de ut i to omganger.  Da vi kom hjem fikk jeg besøk av pappa, farmor og farfar, det var kjempekoselig og se dem igjen! Så jeg har hatt en veldig fin ferie, og det er jo ikke lenge til jul heller.

Vi startet på togstasjonen søndag morgen, og tok TGV'en til Paris. Tok akkurat to timer, så var framme ganske tidlig.

Vi sjekket inn på hotellet vårt som lå i Latinerkvartalet, og som var helt ok. Det første vi gjorde etter det, var en rundtur på øyen, og spiste "verdens beste iskrem". Den var veldig god også, men <Ben&Jerry's3


Andre ting vi gjorde på rundturen var å se huset til Marie Curie, og broen der folk henger masse hengelåser med navnene sine på.

Så så vi Notre Dame

 og et søtt lite marked, med utrolig mye rart.
Blomster, hundemat, larver (?), fuglefrø..

Litt senere gikk vi inn i Notre Dame også, utrolig mange fine vinduer og slikt der!På kvelden første dagen dro vi til Sacre Coer!

 Sykt fin utsikt der, og etterhvert begynte også eiffeltårnet å glitre.

Resten kommer senere, nå skal jeg pakke ut sakene mine før jeg går på skolen. Mattelæreren vår var borte i dag, så vi begynner ikke før 12 :-)

Leiligheten i Oslo

31.07.2011 @ 21:35 i Seksjonsreiser 7 kommentarer

...Jeg klarte nesten å pakke. Sikkert godt over tjue kilo, og det er bare for et par uker. Skjønner ikke hvordan jeg skal klare å pakke da jeg skal til Frankrike og ikke hjem før jul! Tar gledelig imot tips, haha.

 Se så fin leiligheten er!! Er veldig greit å skulle bo her noen uker :) Større enn forventet, lyst og veldig fint. Soverommet er også fint forresten, men tok ingen bilder av det. Ser jeg skrev fin i tre setninger etter hverandre der, regner med dere tok poenget...

Etter vi kom fram til leiligheten i dag gikk vi for å handle litt mat til i dag, og litt til resten av uken. Leiligheten ligger også veldig sentralt! Tar et halvt minutt å gå til nærmeste matbutikk, rundt ett minutt til Majorstuekrysset og Bogstadvegen. Kanskje 10 minutter unna Institute Francaise der vi skal ha undervisningen. Nå bare slapper vi av i leiligheten, mens vi ser på Lost med fransk tale. Gleder meg til jeg lærer nok til å skjønne noe av hva de sier, annet enn enkeltord. Åh, og jeg hadde nett forresten, så blir nok litt blogging de andre dagene også.

Forkurset begynner i morgen, veldig klar for det nå!

 

Design og litt om forkurset

30.07.2011 @ 18:54 i Seksjonsreiser 0 kommentarer

Nytt design på plass. Det er ganske likt det forrige gratisdesignet jeg hadde her. Headeren er forresten bare midlertidig til jeg orker å fikse noe annet, haha. 

Nå skal jeg spise sjokolademoussen og kose meg med familien i kveld, før jeg drar til Oslo i morgen formiddag. Jeg skal treffe Mari i leiligheten vi skal leie litt utpå dagen, men drar tidligere så jeg får gått litt i byen også. Skolen starter mandag. For de som ikke har sett det her før, nye lesere og slikt, så kan jeg jo fortelle litt mer om forkurset. 

Jeg og alle andre som skal ta hele, eller bare ett år av, videregående i Frankrike, må først på et forkurs i Oslo. Det er et intensivkurs i fransk og matte, vi skal ha 5 timer fransk og 2 timer matte hver dag i fire uker. Myk start etter ferien!! Men det går vel fint, håper jeg. Forkurset er fra første til 26. august, og deretter har vi en uke fri før vi reiser til Frankrike 4. september!

Snart forkurs, snart Frankrike!! 

svar på spørsmål angående skole i frankrike

30.05.2011 @ 22:14 i Seksjonsreiser 1 kommentar

På innlegget om at jeg skulle søke på skole i Frankrike fikk jeg noen kommentarer med spørsmål. Veldig koselig, så tenkte jeg skulle svare på spørsmålene nå.

Hvorfor skal du begynne på videregående der?

Det er mange grunner til at jeg hadde lyst til det. Har alltid hatt lyst til og planer om å studere i utlandet, selv om jeg ikke har tenkt så mye på hvor og når.Jeg syntes FIVAIs tilbud virket utrolig bra, så jeg fant ut mer om det, og søkte! Hvem som helst som går siste året på ungdomsskolen eller første året på videregående kan søke. Noen blir tatt ut til intervju, og er man heldig kommer man inn :-)

Først og fremst tror jeg det kommer til å bli utrolig lærerikt. Både faglig og ellers. Jeg har også hatt fransk på ungdomsskolen (noe man forresten ikke trenger for å søke - det er jo utrolig bra!), og jeg liker språket veldig godt og skoletilbudet er en unik mulighet til å lære seg ordentlig fransk :) Hele opplevelsen virker også så spennende. Å bo på internat førsteåret, vertsfamilie i helgene, bo i Lyon som virker som en utrolig fin by, flytte til egen leilighet andreåret, få nye både norske og franske venner, flytte hjemmefra, reise rundt i Frankrike med kullet i feriene (jeg har bare vært i Paris, elsket byen) - alt i alt virker det utrolig bra, og jeg er så glad for at jeg fikk muligheten!

Kan du fransk?

Jeg har hatt fransk tre år på ungdomsskolen, men franskkunnskapen min er veldig begrenset. Jeg kan det helt grunnleggende, men ikke særlig mer.

Hvor ligger det?

Jeg skal gå på et Lycée i Lyon. Du ser det på kartet under, ligger midt på kartet, men litt nærmere sør og øst.

Om noen lurer på noe mer, ikke nøl med å spørre! :-)

16. mai - jeg kom inn i Lyon!

30.05.2011 @ 21:45 i Seksjonsreiser 0 kommentarer

Hei! :-) (innlegget ble skrevet 16. mai)

Til høsten begynner jeg på Lycée Edouard Herriot i Lyon, og skal ta hele videregående skole der! Jeg har søkt og drar gjennom FIVAI (<- det er en link). Bloggen er lagd mest for min egen del - for å ha noe å se tilbake på og å ta vare på alle minner, for familien min og vennene mine - at de skal kunne se litt hva som skjer i livet mitt da jeg er langt borte hjemmefra (og litt for at jeg skal slippe å gi samme updaten til alle jeg kjenner), for de som tenker på å gå videregående i Frankrike etter meg (jeg har i hvert fall fått sett mye av hva det dreier seg om gjennom andres blogger) og for andre som er interesserte.

For å være ærlig gir blogg meg litt prestasjonsangst. Men det får være en start på rekka av "Marie lærer seg ting hun ikke kan", for planen er å lære så mye som mulig i løpet av de neste tre årene, på skole i Frankrike. Språket er det mest grunnleggende - skal legge med i hardtrening i fransk nå fram til jeg drar!

Nå begynner det endelig å gå opp for meg, at jeg faktisk kom inn!! De to siste dagene har vært mest fyllt av forvirring, sånn egentlig, og et desperat forsøk på å blokkere tankene rundt Frankrike ute mens jeg var på diverse friidrettsarrangementer. Jeg klarte ikke helt å skjønne at søknadsprossessen var over (vel, den er jo teknisk sett ikke det mangler fortsatt svar fra den franske skolen, som gjør det endelige opptaket, men sannsynligheten er liten for at jeg ikke kommer inn nå, siden den franske skolen alltid har fulgt FIVAIs innstillinger.) Nå har det begynt å gått opp for meg at jeg faktisk flytter til Frankrike i september! Er så utrolig glad for at jeg kom inn, vet det høres klisjé ut men; jeg tror ikke jeg har vært så lykkelig noen gang! :)

Søknadsprosessen, de fire siste ukene, har vært ganske slitsomme og fylt av en del halvveis søvnløse netter, nervøsitet, spenning, venting på brev og vanskelig for å vite hva man skal forvente seg til høsten. Et liv i Frankrike eller et liv i Norge de tre neste årene? Det var i hvert fall en stor lettelse å vite at jeg kom inn (og i tillegg i Lyon som var førstevalget mitt!), det jeg virkelig hadde lyst til. :-D Føler endelig at starten har kommet, at alt hittil har vært så usikkert, og at jeg nå kan begynne å innstille meg på at jeg skal til Lyon for å gå på lycée der. So excited!

- Marie

skole i frankrike?

08.03.2011 @ 20:01 i Seksjonsreiser 4 kommentarer

Jeg skal søke om å gå alle tre videregåendeårene i Frankrike gjennom FIVAI, og sender søknaden i morgen! Jeg er så spent på om jeg kommer inn eller ikke. 3 år i Frankrike - er nesten så jeg ikke tørr å virkelig håpe, i frykt for å bli enormt skuffet om jeg ikke kommer inn. Men bare nesten, for herregud, jeg har så lyst. Kryss fingrene for meg♥

hits