Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Arkiv måned: februar 2012

Februarsortie

29.02.2012 @ 22:29 i Frankrikehverdag 2 kommentarer

Vi tok sortien vår for denne måneden i dag (hehe, vi kan være ute lenger enn til klokken sju én gang i måneden), og dro først til Laila og Freja og så på leiligheten, før vi dro på La Mozzarella og spiste pizza for å feire bursdagen til Julie litt på etterskudd. Gratulerer igjen med dagen som var, classmate! 

bursdagsbaarn

Videregående i Frankrike? - prosjekt

28.02.2012 @ 18:12 i Info 0 kommentarer

For en liten stund siden hadde vi norske i seconde et prosjekt, der vi skulle lage en "reklamefilm"/informasjonsfilm for Fivai, organisasjonen vi har dratt hit til Frankrike med. Her er den Anja og jeg har laget. 

  

(selv om det er litt fælt å høre sin egen stemme på film, så burde jeg kanskje si ifra at det er smart å ha lyden på, siden det er en del informasjon der også)

Søknadsfristen er om litt over en måned, så det er fortsatt tid til å søke! :-)

Here comes the sun

28.02.2012 @ 14:03 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Nå er jeg tilbake igjen i Lyon, og i gang med slutten av andre trimester. Det er skinnende sol og dongerijakkevær, våren begynner å komme hit! Alt er så fint da været er det.Og så fikk vi igjen vår første dissertation i fransk i dag, det er som en "argumenterende tekst", og jeg fikk 15 på den! Skikkelig fornøyd med det, så måtte bare skryte litt på bloggen. Nå har jeg to timer fri midt på dagen før vi har tre timer til. Dette ble skikkelig meningsløst innlegg, men tenkte jeg burde si at jeg er i Lyon igjen. 

Hårfarging!

22.02.2012 @ 21:23 i Annet 0 kommentarer

Jeg og Karoline har farget håret til Marie (øverst) og stripet Helenes (nederst) i dag! Her ser dere resultatene.

 

Filmanbefaling - The Help

20.02.2012 @ 11:12 i Annet 0 kommentarer

Vi så The Help i går (Barnepiken på norsk) og det var en utrolig bra film! Den handler om raseskillet i Amerika på 60-tallet, og om hvordan de mørkhudete hushjelpene hadde det. Den er i hvert fall utrolig fin. Se traileren her

 

Fastelaven

20.02.2012 @ 01:03 i Norge 0 kommentarer

Fastelaven = boller, og mamma lagde supergode boller og flettede kanelsnurrer i dag.

Nå skal jeg prøve å lese litt av den franske boken (L'Assommoir, Zola) jeg skal ha lest ut innen ferien før jeg skal sove. Hehe, 500 sider på fransk og jeg har brukt sånn ca tre uker på femti sider, wish me luck. Og dere, soundtracken til Grey's Anatomy anbefales hvis man liker søte, rolige sanger eller bare vil ha sovemusikk. Fant noen som hadde samlet de fra sesong 8 i en liste, så hør det på spotify her.

godnatt!

TURNKONKURRANSE

19.02.2012 @ 19:19 i Norge 1 kommentar

I dag har jeg vært i turnhallen og sett på hedmarks Cup 1. Alltid like gøy å se turnjentene igjen, og nå som det er så lenge mellom hver gang ser jeg så godt hvordan de forbedrer seg også. Gleder meg til å være med på en trening neste uke også. Planen i dag var egentlig bare å se på, men siden noen dommere hadde blitt syke, ble det til at jeg var dommer i dag. Da har jeg i hvert fall gjort noe fornuftig i ferien.Akkurat en uke igjen med ferie, og nå skal jeg se film og spise fastelavensboller med familien, før jeg fortsetter på Grey's Anatomy. Fant ut i går at jeg ikke har sett noe fra siste sesongen, så det passer perfekt til planene mine om å ha en superchill ferie uten å gjøre så mye.

BORDEAUX

18.02.2012 @ 13:40 i Seksjonsreiser 1 kommentar

Nå er jeg hjemme i Norge, etter å ha vært nesten en uke i Bordeaux på seksjonsreise med de andre norske i Lyon. Bordeaux var veldig fint, og koselig tur. Vi var blant annet på en sykkeltur en hel dag rundt i og rett utenfor byen, har besøkt flere vinslott/åkre og vært på museum, kino, caféer og sett byen. 

Nå skal jeg kose meg masse en uke i Norge med familie og venner, snakkes senere, bisous!

FERIE

11.02.2012 @ 11:20 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

Ferieeeee, nesten ferdig med andre trimester (som har gått mye bedre enn første!), og vi drar til Bordeaux i dag! Blir der til torsdag, og jeg kommer hjem til Norge på fredag.

Forresten så har jeg klipt meg, utrolig deilig å få bort alt det slitte.Ha en fin ferie dere også!

Svar på spørsmål

11.02.2012 @ 11:14 i Info 0 kommentarer

Heihei! Synes det er kjempegøy å bli spurt om ting angående Frankrike, så svarer like godt på bloggen og ikke som kommentar, i tilfelle fler lurer på noe av det samme.

Hvor gode karakterer må man ha for å komme inn?(snitt)

Det vet jeg faktisk ikke. Du må være relativt flink på skolen og ha bra arbeidsvaner, for å klare å gjøre det bra også her, men for å komme inn går det på mye mer enn karakterene, det er bare en liten del. Det er ikke slik at det automatisk er de med høyest karakterer som kommer inn. Det er en fordel å ha lite fravær (eller i det minste kunne forklare hvorfor du har mye, som i mitt tilfelle), og ellers ser de jo i første omgang sikkert på motivasjonen for å dra hit og slikt også. Til slutt er det intervjuet som teller alt, for de som kommer til det.


Har du noen tips til hvordan man kan gjøre for å komme med? (hva ser "dommerne" etter?)

Til søknaden har jeg egentlig ingen tips. Men om du kommer til intervju: Finn ut mye om tilbudet, slik at du vet hva du søker på. Utenom det må du bare, om du kommer til intervjuet, være deg selv og være ærlig. In the end, så er det best for alle.


Hva slags snitt hadde du? er det godt nok med 4,4-4,6?

Jeg søkte inn med 4,9 tror jeg, og siste halvåret fikk jeg 5,3. Men altså var det 4,9 jeg kom inn med. Og jeg kan ikke svare på hva av snitt som er bra nok, siden som sagt går det på så mye annet.

Hva er du fornøyd med?

Jeg er egentlig veldig fornøyd med alt! Vennene jeg har fått, hele norskseksjonen som gjør at du alltid har bra folk rundt deg, tryggheten med denne typen utveksling, internat var gøy i starten og nå gleder jeg meg utrolig til å få egen leilighet neste år (!), skolen er utfordrende og jeg elsker de gangene jeg virkelig føler det går framover med fransken, at jeg føler jeg lærer noe nytt hver dag, har en superkoselig vertsfamilie jeg trives veldig godt i, byen er fin, og alt er egentlig veldig bra. Akkurat nå er det første dagen av ferien også, og vi skal på seksjonsreise til Bordeaux. Det at vi får se så mye av Frankrike, og at vi har dobbelt så lang vinter-, høst- og påskeferie som vi hadde hatt i Norge er også heelt greit! I vår skal vi til Korsika, og det tror jeg særlig alle gleder seg veldig til.Hva er du ikke så fornøyd med?

Det er litt vanskelig å si, siden jeg har det veldig bra her. Man kan jo være uheldig med vertsfamilie da, jeg hadde to og den ene funket det ikke så bra med, men de aller fleste har bra, i koselige vertsfamilier. Utenom det, så er det jo en forutsetning at du er klar for å jobbe mye med skole, siden vi har noen veldig lange skoledager, og i noen perioder er det mye lekser. Men det er altså helt overkommelig, det går veldig fint bare man jobber.


 Står det til forventningene du hadde fra før av?

Det er litt vanskelig å svare på. Jeg husker ikke engang helt hvilke forventninger jeg hadde. Frankrike var annerledes enn jeg trodde, da. Mer ulikt Norge enn jeg hadde trodd.Og byen var finere, og jeg trodde leilighetene vi skulle ta over var kjempesmå og ikke særlig fine, men de var veldig fine alle sammen. Det var omtrent akkurat like hard skole som jeg hadde trodd. Jeg har virkelig aldri angret på at jeg dro hit, og allerede har jeg fått oppleve utrolig mye mer enn jeg hadde gjort om jeg hadde blitt i Norge.

Håper du fikk svar på noe av det du lurte på, Tuva.

(Bildet er av Anja, og fra et prosjekt vi hadde. Legger ut filmen så fort jeg får til da jeg kommer til Lyon igjen!) 

For å lese mer om opplegget kan dere gå innherOg ikke nøl med å spørre hvis det er flere som lurer på noe :-)hits