Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Arkiv måned: mai 2011

svar på spørsmål angående skole i frankrike

30.05.2011 @ 22:14 i Seksjonsreiser 1 kommentar

På innlegget om at jeg skulle søke på skole i Frankrike fikk jeg noen kommentarer med spørsmål. Veldig koselig, så tenkte jeg skulle svare på spørsmålene nå.

Hvorfor skal du begynne på videregående der?

Det er mange grunner til at jeg hadde lyst til det. Har alltid hatt lyst til og planer om å studere i utlandet, selv om jeg ikke har tenkt så mye på hvor og når.Jeg syntes FIVAIs tilbud virket utrolig bra, så jeg fant ut mer om det, og søkte! Hvem som helst som går siste året på ungdomsskolen eller første året på videregående kan søke. Noen blir tatt ut til intervju, og er man heldig kommer man inn :-)

Først og fremst tror jeg det kommer til å bli utrolig lærerikt. Både faglig og ellers. Jeg har også hatt fransk på ungdomsskolen (noe man forresten ikke trenger for å søke - det er jo utrolig bra!), og jeg liker språket veldig godt og skoletilbudet er en unik mulighet til å lære seg ordentlig fransk :) Hele opplevelsen virker også så spennende. Å bo på internat førsteåret, vertsfamilie i helgene, bo i Lyon som virker som en utrolig fin by, flytte til egen leilighet andreåret, få nye både norske og franske venner, flytte hjemmefra, reise rundt i Frankrike med kullet i feriene (jeg har bare vært i Paris, elsket byen) - alt i alt virker det utrolig bra, og jeg er så glad for at jeg fikk muligheten!

Kan du fransk?

Jeg har hatt fransk tre år på ungdomsskolen, men franskkunnskapen min er veldig begrenset. Jeg kan det helt grunnleggende, men ikke særlig mer.

Hvor ligger det?

Jeg skal gå på et Lycée i Lyon. Du ser det på kartet under, ligger midt på kartet, men litt nærmere sør og øst.

Om noen lurer på noe mer, ikke nøl med å spørre! :-)

eksamensfri

30.05.2011 @ 21:59 i Blogg 0 kommentarer

(Innlegget er skrevet 24. mai. Siste kopierte innlegget!)

Hei! I dag og onsdag har vi fri, siden det er norsk-eksamen for de som kom opp i det. Så jeg drar en tur på Maxi med noen søte jenter, før jeg skal til turnhallen og trene turnjentene :-) Utrolig deilig å ha fri nå, midt i mellom skriftlig og muntlig eksamen! På torsdag får vi forresten karakterkortet, jeg er veldig spent på hva jeg får i mange fag, så får bare håpe på det beste. Neste onsdag får vi vite hva vi kommer opp i muntlig, vær så snill ikke fransk eller norsk. Håper på samfunnsfag eller RLE, eventuelt engelsk.


Siden dette blir så utrolig kjedelig innlegg legger jeg med noen spotifylister:
http://open.spotify.com/user/mariestensby/playlist/3wxCBJavJtroUUECPlceEU
http://open.spotify.com/user/mariestensby/playlist/70rSFE5wCRj2FOEBMgnuVR

Hvis det er igjen noen som ikke hater spotify, haha.

21. mai - pirates of the caribbean

30.05.2011 @ 21:58 i Annet 0 kommentarer

(Skrevet 21. mai)

Hei!
I går så jeg den nye Pirates of the caribbean filmen med Marie, Ida, Katrine, Pernille og Heida. Veldig koselig, og kult å se den i 3D. Jeg har ikke sett noe i 3D siden jeg var i legoland, og det er vel...seks år siden? Jeg vet ikke. Filmen var i hvert fall bra :-)

Akkurat nå sitter jeg på rommet mitt som er et stort kaos. Jeg prøver å rydde, og få kastet, lagt bort eller gitt bort alt jeg ikke trenger fra nå og til august og heller ikke skal dra med meg til Frankrike.

Skal straks på stevne og løpe 100m. Wish me luck, det trenger jeg. Føler meg ikke heelt i toppform, har trent altfor lite den siste uka, og konsentrasjonen er heller ikke på topp om dagen, hehe. Tankene er liksom både her og "om noen måneder" på en gang. Er så spent og lurer på hvordan alt blir i Frankrike!

17. mai - det har vært en fin dag!

30.05.2011 @ 21:54 i Annet 0 kommentarer

Marie og Katrine, babes

 

Har vært en fin dag! Gikk i tog, spiste kaker hjemme med familien, var en liten tur på både barneskolen jeg selv gikk på og den de andre på skolen min gikk på, så på russetoget i byen (som jeg hadde litt for store forventninger til i år, tror jeg, men noe av det var jo kult) og spiste kebab etterpå. Følte oss passe dumme da det eneste stedet å sitte var en benk rett utenfor kebabsjappa der alle som kjørte gjennom byen kunne se hvor sunne vi var - og i tillegg ser man jo så bra ut mens man spiser kebab, hehe.

Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, med Grey's Anatomy sesong 2 maraton. :-) Tar teksten på fransk, så kanskje noen ord kan feste seg etterhvert.

Meg og Katrine

17. mai

30.05.2011 @ 21:52 i Blogg 0 kommentarer

(Innlegget er skrevet 17. mai)

Hva sier man? Gratulerer med dagen? God 17. mai? Ønsker dere i hvert fall det!

Nå begynner jeg å bli klar til å dra til skolen for å gå i tog en siste gang. Jeg hadde ikke tenkt tanken at det kunne bli dårlig vær (smart, yes), og planla derfor ikke noe reserveantrekk, så jeg kommer nok til å fryse i dag.

Planene i dag er først å gå i tog, for siste gang. Så får vi besøk av litt familie, og senere skal jeg ned til byen med noen venner for å se på russetoget. Er litt rart å tenke på at det blir min siste 17. mai hjemme på noen år!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Bilder fra senere på dagen)

 

Fra toppen: Ida, Marie, Marie, meg, Ida, meg.

 

 
Stikkord: 17mai venner

16. mai - jeg kom inn i Lyon!

30.05.2011 @ 21:45 i Seksjonsreiser 0 kommentarer

Hei! :-) (innlegget ble skrevet 16. mai)

Til høsten begynner jeg på Lycée Edouard Herriot i Lyon, og skal ta hele videregående skole der! Jeg har søkt og drar gjennom FIVAI (<- det er en link). Bloggen er lagd mest for min egen del - for å ha noe å se tilbake på og å ta vare på alle minner, for familien min og vennene mine - at de skal kunne se litt hva som skjer i livet mitt da jeg er langt borte hjemmefra (og litt for at jeg skal slippe å gi samme updaten til alle jeg kjenner), for de som tenker på å gå videregående i Frankrike etter meg (jeg har i hvert fall fått sett mye av hva det dreier seg om gjennom andres blogger) og for andre som er interesserte.

For å være ærlig gir blogg meg litt prestasjonsangst. Men det får være en start på rekka av "Marie lærer seg ting hun ikke kan", for planen er å lære så mye som mulig i løpet av de neste tre årene, på skole i Frankrike. Språket er det mest grunnleggende - skal legge med i hardtrening i fransk nå fram til jeg drar!

Nå begynner det endelig å gå opp for meg, at jeg faktisk kom inn!! De to siste dagene har vært mest fyllt av forvirring, sånn egentlig, og et desperat forsøk på å blokkere tankene rundt Frankrike ute mens jeg var på diverse friidrettsarrangementer. Jeg klarte ikke helt å skjønne at søknadsprossessen var over (vel, den er jo teknisk sett ikke det mangler fortsatt svar fra den franske skolen, som gjør det endelige opptaket, men sannsynligheten er liten for at jeg ikke kommer inn nå, siden den franske skolen alltid har fulgt FIVAIs innstillinger.) Nå har det begynt å gått opp for meg at jeg faktisk flytter til Frankrike i september! Er så utrolig glad for at jeg kom inn, vet det høres klisjé ut men; jeg tror ikke jeg har vært så lykkelig noen gang! :)

Søknadsprosessen, de fire siste ukene, har vært ganske slitsomme og fylt av en del halvveis søvnløse netter, nervøsitet, spenning, venting på brev og vanskelig for å vite hva man skal forvente seg til høsten. Et liv i Frankrike eller et liv i Norge de tre neste årene? Det var i hvert fall en stor lettelse å vite at jeg kom inn (og i tillegg i Lyon som var førstevalget mitt!), det jeg virkelig hadde lyst til. :-D Føler endelig at starten har kommet, at alt hittil har vært så usikkert, og at jeg nå kan begynne å innstille meg på at jeg skal til Lyon for å gå på lycée der. So excited!

- Marie

INFO OM UTVEKSLINGEN

30.05.2011 @ 21:40 i Blogg 0 kommentarer

August 2011 reiste jeg ned til Lyon i Frankrike sammen med 7 andre jenter og en seksjonsleder. Det var gjennom FIVAI vi reiste, og i norskseksjonen i Lyon var det allerede 15 andre jenter (vanligvis 8 på hvert kull - 1., 2. og 3. klasse). Før avreise hadde vi vært fire uker i Oslo, på et intensivkurs i fransk, matte og litt om kulturen. Det vi gjør her er å gå på videregående skole. Alle fagene er på fransk, og man har støttetimer i fransk med norsk lærer den første tiden. Tilbudet finnes i Rouen (for guttene), Bayeux og Lyon (for jentene) - altså kan man gå tre år på vgs i Frankrike. Man kan også gå bare ett år, i enten Fontenay-le-Comte eller Angers. Man kan søke på det treårige tilbudet dersom man går i 10. klasse eller vgs1, og man trenger ikke kunne noe fransk.

 

Her er noen av mine poster som har direkte med utvekslingen å gjøre.

Info om utvekslingen:

Svar på spørsmål

Svar på spørsmål (intervju bl.a.)

Svar på spørsmål (før avreise, motivasjon osv)

Første uken i Frankrike og bilder fra første tiden

Litt om forkurs (veldig fra min vinkel, da)

 

Seksjonsferier:

Bordeaux, vinterferien 2012

Paris, høstferien 2011

Paris, høstferien 2011 (2)

 

Les mer på fivai.no eller send spørsmål i kommentarfeltet :-)

hits