Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Arkiv måned: juni 2011

London

26.06.2011 @ 15:44 i Norge 1 kommentar

Stevnet i helgen gikk bra. Løp på litt bedre enn forrige gang, 29.12 - og denne gangen hadde vi godkjent vind (fortsatt medvind, but still). 

Nå er det fullt kaos med pakking, siden jeg reiser til London i natt/morgen tidlig. Tar med kameraet, så kommer bilder da jeg kommer hjem. Goodbye, take care :-)

Veidekkelekene

24.06.2011 @ 14:40 i Norge 3 kommentarer

Om noen timer drar jeg på friidrettstevne i Lillehammer, skal løpe 200m i dag! Drar til London på mandag, og blir der til fredag, så blir nok ikke så mye blogging den neste uka. Skal oppdatere masse da jeg kommer hjem fra London, så vi blogges da :-)


Grey's Anatomy quote

23.06.2011 @ 23:38 i Blogg 0 kommentarer

So love the people who treat you right, forget about the ones who don't, and believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said that it'd be easy, they just promised it would be worth it. Eventually feels a lot better than actually.

Åh, jeg liker Grey's!

Nytt design

23.06.2011 @ 15:04 i Blogg 0 kommentarer

Jeg har brukt et ferdigdesign (link i menyen til venstre), men fikset en god del på det selv, endret farger, bakgrunner, widgets og sånt. Mangler headeren (baaare å si ifra hvis noen vil lage til meg, hehe), og får ikke til å midtstille profilbildet, men ellers er jeg ganske fornøyd med sånn det er nå. :-) 

I menyen til venstre kan du også bl. a. finne kart (der jeg la inn Lyon, slik at hvis noen lurer på hvor i Frankrike det er, kan dere bare se der) og link til Spotifylistene mine, i de forskjellige fanene.  

edit: Tusen takk til Kristin som har laget header til meg!

 

 

Stikkord: design

Sommerplaner

23.06.2011 @ 13:10 i Norge 1 kommentar

Liker at det er så mye å se frem til nå :-)

Førstkommende mandag, 27. juni, reiser jeg til London med lillesøsteren min, tante og farmor. Tror det blir en veldig koselig tur, og jeg elsker parkene og shoppingen i London. Vi blir der til fredag.

Tirsdagen etter det, blir vel 5. juli, reiser jeg til Sverige med familien og Ida. Først skal vi til Karlskoga, der det er en festival som heter Putte i Parken. Band/artister som Paramore, Dead by April, Kesha, Far East Movement, Her Bright Skies, Veronica Maggio osv skal spille der, og gleder meg skikkelig til å se/høre dem, spesielt de første. 

Etter det reiser jeg videre i Sverige, til Eskilstuna på turnleir! Den er fra 9.-17. juli, tror jeg. Tror det blir veldig gøy, treningsleirene pleier alltid å være bra, og hallen er fantastisk fin :-) 

Etter det følger 2 uker med fri, som skal prioriteres til venner og familie, før forkurset og skolestart. Tror ferien kommer til å gå utrolig fort i år!

Forresten har jeg fått brev fra Fivai i dag, med info om forkurset og fellesreisen ned dit. Det begynner å nærme seg, og jeg er skikkelig spent! Fikk også et brev i går, fra Liv som begynner i première til høsten, hun og de andre på kullet hadde skrevet brev til oss som begynner til høsten. Utrolig koselig, og fint med all infoen, tusen takk! :-)

2008/09-2010/11

23.06.2011 @ 12:45 i Annet 0 kommentarer

Ottestad ungdomsskole, 10B 2011. Beste klassen. 

Bare for å ha det her på bloggen.

all good things come to an end

22.06.2011 @ 22:10 i Annet 0 kommentarer

I dag hadde jeg den siste treningen med aspirantene, og etter det hadde noen av foreldrene til turnjentene fikset avslutning for meg på Dolly Dimples. Hadde det kjempefint i dag, selv om det også er trist å ikke skulle trene dem mer.

Mange av jentene hadde tegnet tegninger og lagd kort til meg, lagd hjemmelagde smykker, og i tillegg fikk jeg penger av jentene med foreldre jeg kan kjøpe noe fint for. Var så utrolig koselig! Skal helt klart ta med meg de tegningene å henge på veggen på rommet mitt i Frankrike!

Nå er en fantastisk tid som trener på Hamar turn for aspirantpartiet over, og det føles veldig rart. Heldigvis skal jeg være med på treningsleir i Eskilstuna i juli, så det hjelper jo litt, å vite at jeg ikke er helt ferdig som turntrener enda. Men de fleste aspirantene, som jeg har trent mest, skal ikke være med på treningsleir - så har hatt den siste treningen med dem nå. Kommer til å stikke innom turnhallen før jeg drar da, for å si hade en gang til. 

Og hvis noen av turnjentene eller foreldrene skulle lese bloggen min, så vil jeg bare si tusen takk for alt sammen! Har vært veldig lærerikt og gøy å trene dere jentene, og jeg kommer absolutt ikke til å glemme dere selv om jeg reiser bort. Stå på videre, så vet jeg at dere kan nå veldig langt! :):) Jeg skal holde meg oppdatert på hvordan det går med dere, og det er bare hyggelig om dere leser bloggen min (skal huske å gi ut adressen). 

:-)

Selv om det er utrolig trist å si hade, så gleder jeg meg mer og mer til forkurset nå. Har blitt så mange "goodbyes" og avslutninger i det siste, så blir bra å få startet opp med det nye jeg venter på.

Tyrvinglekene

20.06.2011 @ 20:29 i Norge 0 kommentarer

Bare for å leke flink blogger og holde dere oppdatert, så var Tyrvinglekene supert. 200m gikk bedre enn forventet, forholdene var skikkelig bra, og jeg løp på 29.22. Synes det er helt greit til å være første gang jeg løper det, selv om det ikke er en kjempebra tid. Bra til å være meg. Skal løpe igjen på fredag, på Veidekkelekene i Lillehammer, så har i hvert fall en tid å prøve å slå nå. 100m derimot... gikk ganske dårlig. Til forskjell fra lørdag, var forholdene dårlige med småregn og motvind, beina var tunge og ting klaffet ikke så bra.

Koselig tur var det i hvert fall :-)Bare slenger med et bilde.

I dag har jeg vært i Elverum og trent turnjentene jeg vanligvis trener+noen fra Elverum, siden de hadde fellestrening. Er utrolig rart å bare ha igjen to treninger med aspirantene! Kommer til å savne skikkelig å trene dem, det er jeg sikker på. De er så utrolig søte alle sammen!!

 

Ferdig med ungdomsskolen!

17.06.2011 @ 01:30 i Blogg 3 kommentarer

Endelig!! Vi hadde siste dag og avslutning på ungdomsskolen i dag. Er veldig godt å få ferie, og å være ferdig! Litt trist at vi ikke skal være den samme klassen lenger, og se alle folkene igjen, men alt i alt veldig greit. Da er det bare å begynne å forberede seg på forkurs og skole i Frankrike :-)

I morgen drar jeg på Tyrvinglekene, friidrettsstevne i Bærum. Skal løpe 100m og 200m, jeg håper det går greit!

filmkveld

15.06.2011 @ 23:16 i Annet 0 kommentarer

Liker bilder, og må jo ha masse minner i form av bilder å se tilbake på da jeg drar fra folk her, så jeg poster de bildene som nektet å la seg laste opp på mandag nå :-) Da vi var hos Ida og så Drageløperen!


Profilbilde, Ida!!

fine jentene!

Stikkord: filmkveld venner

Lag en sommerfugl mot totalforbud mot abort

15.06.2011 @ 21:04 i Blogg 0 kommentarer

Amnesty International har en veldig fin aksjon nå, synes jeg. Det er en aksjon mot totalforbud mot abort i Nicaragua.


Bilde lånt fra Amnesty International, posten om aksjonen mot totalforbud på abort.

I landet har de totalforbud mot abort. Også jenter som blir voldtatt eller utsatt for incest, blir nektet abort. Alderen spiller ingen rolle - om du så er ti år og det ikke er noen sjanse for at du vil overleve en fødsel, kan du bli straffet for å ta en abort. Det samme gjelder også om du har HIV/AIDS, malaria eller andre sykdommer som krever medisiner som utgjør en fare for fosteret - legene får da ikke lov til å fortsette behandlingen, selv om du vil dø uten medisinene. 

Jentene der frarøves friheten til å bestemme over sin egen kropp, og i uheldige situasjoner også retten til liv. Ytringsfrihet knebles også, man kan bli straffet for å uttrykke motstand mot loven, så de som ikke er enige i den tør ikke stå fram.

Mange dør som følge av dette totalforbudet - smertefulle skjebner, for eksember pga at behandlingen av en dødelig sykdom må avsluttes, i løpet av svangerskapet fordi kroppen ikke tåler det (f. eks. småjenter eller syke), under fødselen eller under farlige aborter. Til det siste; Når noe er så strengt nektet, sier det seg selv at det ikke nødvendigvis er utdannede leger som utfører aborten, og det kan fort gå galt. 

I tillegg til alt dette, risikerer man å bli straffet for spontanaborter som man ikke kan noe for, pga mistanke om abort.

Les mer her.

 

Her kan du veldig enkelt lage en sommerfugl på nettet, for å støtte saken til Nicaraguas jenter og kvinner.

Tar deg kun ett minutt, og du støtter en veldig bra sak, synes i hvert fall jeg.

Her finner du også underskriftslister, litt mer info, og sommerfugler du kan skrive ut, pynte og sende inn.

svar på spørsmål

14.06.2011 @ 20:33 i Blogg 2 kommentarer

Har fått noen spørsmål til angående skolen i Frankrike, og jeg synes det er veldig koselig å svare på :-) Svarer i en ny post i tilfelle noen fler lurer på det samme!

Ingrid kommenterte: Jeg har selv lyst til å studere i Frankrike. Var det mange som søkte og hva er gjennomsnittskarakteren for å komme inn? Var interjuvet vannskelig og hva spurte de om?

l år var det 68 som søkte, på til sammen 22 plasser. Jeg tror det søkte 22 gutter, på 8 plasser (i Rouen), og da 46 jenter på 14 plasser - 6 i Bayeux og 8 i Lyon. 

Noen bestemt gjennomsnittskarakter tror jeg ikke det er. Jeg skal ikke si noe sikkert da, er jo mulig de har det, men ikke som jeg vet om, i hvert fall. Men altså, man må jo ha bra nok karakterer til at representantene fra Fivai tror du kan takle den franske skolen. Den er, etter det jeg har hørt, betydelig hardere - og i tillegg går jo alt på fransk, så det krever jo en del mer arbeid. Viktig med gode arbeidsvaner tror jeg, og det å være innstilt på å jobbe hardt. Jeg søkte med 4,9 i snitt, men tror man fint kan komme inn med lavere også. Er langt ifra bare den som teller. 

Og ja, jeg synes intervjuet var ganske vanskelig. Man blir jo kastet rett ut i en situasjon man ikke er vant med (selv om man får to uker på å forberede seg, er det vanskelig å vite hva å forberede seg på, og det er litt skremmende og nervepirrende. Men det er vel kanskje en del av "testen", å se hvordan du takler nye situasjoner?) Men det gikk jo helt greit! Fikk fram svar på alt de spurte om, mer eller mindre bra. Rett etterpå var det veldig merkelig, huska ingenting av det som hadde blitt sagt, og var egenltig bare forvirret. Ble i hvert fall utrolig glad og overrasket da jeg fikk brevet om at jeg kom inn! Dessuten er det en ting det er greit å ha vært gjennom - i løpet av livet kommer man jo til å komme i en intervju-situasjon mange ganger, med tanke på jobbintervjuer og slikt, så like greit å kaste seg ut i det med en gang :-) Og bare sånn at det er sagt, så er det veldig forskjellige oppfatninger. Mange jeg har pratet med synes intervjuet gikk kjempebra, var ganske lett, og ikke syntes det var skummelt i det hele tatt. Så det er nok veldig individuelt!

De rakk å spørre om utrolig mye på 20 minutter. Alt fra om hvem jeg var, hva jeg drev med på fritiden (de visste jo det fra søknaden, men litt mer utdypende spørsmål), forhold til venner og familie, stedet jeg bodde på, ungdomsmiljøet her, noen spørsmål rundt alkohol, karakterene mine, arbeidsvaner, fravær, bayeux/lyon (hvorfor jeg helst ville til lyon, og om bayeux var et alternativ), om jeg hadde vært i frankrike og sånt. De fleste spørsmålene var helt greie, men også noen litt vanskeligere.

Håper svarene var greie! Det er bare å stille fler om det er noen som lurer på noe :-) Er jo ikke alt jeg kan svare på, siden jeg ikke går der enda, but I'll try.  Nå om dagen stiller jeg utrolig mange selv om Frankrike, til de som er der nå, er jo veldig spent på hvordan alt der er! 

The kite runner

14.06.2011 @ 14:40 i Norge 2 kommentarer

Eller Drageløperen, som den heter på norsk. 

Det var en veldig fin film. Litt fæl også, som de fleste andre fine filmer. Jeg har ikke lest boka, men tror jeg kommer til å gjøre det. Man får med seg så mye mer da, og bøker er nesten alltid bedre enn filmene blir. Her er kort hva den handler om, uten å avsløre for mye.

Filmen handler om Amir, som er en guttunge som bor i Kabul. Han er ganske rik, og hos ham og faren jobber Hassan og hans far som tjenere. Hassan er bestevennen til Amir, og stiller alltid opp for ham, uten unntak. Noe forferdelig skjer med Hassan, og Amir svikter ham. Amir og faren flytter etterhvert ut av landet, og den dårlige samvittigheten forfølger ham for alltid. Så kommer det en dag da Amir får vite hele sannheten, og en sjanse til å gjøre opp for seg...

Lest den/sett den?

bytur, flom og film

13.06.2011 @ 23:30 i Blogg 0 kommentarer

Det er latterlig hvor dårlig jeg er da det gjelder overskrifter... Men ja, blir et raskt innlegg nå, siden blogg.no var helt klikk i stad. Jeg må tidlig opp i morgen for å dra på skolen for å.. bare være der for å få nok skoletimer i løpet av året eller noe? Har ikke helt skjønt greia, men rektor tvinger oss til å være der fra halv ni til to, uten å gjøre noe som helst. Noe av det mer unødvendige jeg har vært med på, men er bare tre dager igjen nå :)

I dag traff jeg Sara i byen. Var veldig koselig, har ikke sett henne på lenge, så hadde masse å snakke om. :-) Vi drakk først kaffe på Alle Tiders (elsker hvit sjokolade-mokkaen!), og så gikk vi litt rundt. Forresten, Hamar er oversvømt!! Stiger vannet mer nå, kan vi kjøre båter rundt i gatene. Hadde vært litt koselig, da! Venezia look-a-like, hehe. Men ødeleggelsen som hadde fulgt med en slik oversvømmelse hadde kanskje ikke vært like kult.

I

Meg og Sara. :-)

Senere på dagen dro jeg til Ida med en del andre jenter, og vi så Drageløperen. Kan fortelle mer om den senere!

Nå vil heller ikke de andre bildene mine lastes opp, herregud... Får legge de til i morgen. Natta!

16 år

12.06.2011 @ 20:44 i Annet 2 kommentarer

Hadde bursdag i går, 11. juni :) Nå er all bursdagsfeiring overstått, og det har vært veldig braa! Kost meg masse de siste to dagene med de beste folkene som finnes. Kan ikke annet enn å smile da, vel? :-) 


Beste jentene!

Har fått masse fint også! Penger, smykker, klær, diverse småting og kamera. Canon PowerShot G12, er på en måte blanding mellom speilrefleks og kompaktkamera - har ikke speilet, men tar bilder som er (i hvert fall tilsynelatende) like bra som et speilrefleks. I tillegg er det i perfekt størrelse, slik at jeg lett får det med i veksa, og kan gå med det rundt halsen uten å få betennelse i nakken. Veldig fiiint.

♥♥♥ 

 

 

bilder fra i går

08.06.2011 @ 21:03 i Annet 0 kommentarer

Linja kom tilbakee! (Egentlig, så var den aldri borte. Jeg hadde bare trykt på HTML på-knappen, og ikke skjønt at jeg måtte trykke der igjen for å få linja tilbake.. smart, Marie, veldig smart!) Bildene er fra i går. Kameraet setter på datoen, til og med feil dato, i sånne stygge røde tall. Vet ikke hvordan jeg får bort det heller...


Fra venstre, bilde 1: Pernille, Katrine, Hanne, Marie. 2: meg, Karoline. 3: Pernille, Katrine. 4: Hanne, Heida, Karoline. 5: Marie, Ida, Pernille, Karoline.

fridag

08.06.2011 @ 20:04 i Blogg 0 kommentarer


Vi hadde fri fra skolen i dag, så vi kjøpte jordbær, vannmelon, ananas, mango, sjokolade og is, og dro på "piknik". :-)

Linker

08.06.2011 @ 19:13 i Blogg 0 kommentarer

Linker til andre frankrikebloggere jeg vet om :-)

3-årig i Lyon

Julie

Augusta

Mari

Sabine

Charlotte

 

3-årig i Bayeux

Maren

2013-kullet

Tyra

Marthe 

Silje

Kaja

Ingvild

 

3-årig i Rouen

Einar

Sondre

 

Ettårig i Fontenay le Comte

Kristine

Ingvild

Anna

Alliance

Anette

Hanna

Alexandra

Ida (tidligere)

 

Ettårig i Angers

Joyce

Line

Ingeborg (tidligere)

 

Si ifra hvis dere vet om fler som har blogg!

bra slutt på ungdomsskolen

07.06.2011 @ 16:45 i Frankrikehverdag 1 kommentar
Veldig deilig å være praktisk talt ferdig med ungdomsskolen!! Hadde muntlig eksamen i dag. Det gikk veldig bra, og jeg fikk 6 på den :-D Nå er det bare igjen noen få, sløve dager jeg må på skolen, og så er det snart ferie. Halvannen måned med fri før jeg skal på forkurs 1. august i Oslo. Har hørt det er gøy, selv om det er mye undervisning, så jeg gleder meg! Liker Oslo, så blir helt greit å skulle bo der en måneds tid før jeg drar til Lyon.

Nå skal jeg snart ut å spise med jentene, feire at vi er ferdige. Blir koselig! Var ute med familien til lunsj også, så dette blir skikkelig spise-ute dag. :)

Forresten har jeg skiftet ut designet, brukte et gratisdesign som dere finner link til i menyen til venstre. Hvis noen vil lage en litt finere header til meg så tar jeg gjerne imot hjelp, hehe!

summer rain

06.06.2011 @ 20:56 i Norge 0 kommentarer

Nettopp hjemme fra hard trening (2 serier med 6x150m og trappehopping- kjenner jeg ikke har trent på en uke) i pøsende regnvær, lyn og torden. Nesten litt skummelt å trene da lynet slår ned like ved. Gjør den siste finishen på powerpointen nå, og begynner å bli klar til eksamen i morgen. Lykke til alle andre som også har eksamen i morgen!! 

 Follow my blog with Bloglovin

snart, snart sommer

05.06.2011 @ 16:59 i Blogg 0 kommentarer

sun is up <- link

Tumblr_l3m85wuyiw1qc6393o1_500_largeLife is full of beauty.I wanna fly


sommer ♡ // bilder fra weheartit.com. linken øverst er forresten til sommer-spotifylista mi, jeg troor jeg skjønte hvordan man kopierte den med mac. men skal ikke love at det funker.

Og ellers så øver jeg fortsatt til eksamen. Jeg klarer alltid å lage altfor lange presentasjoner. Nå tar den ca 25 minutter, og vi har maks 15... Har fri i morgen også da, siden jeg pratet med læreren på lørdag så slipper jeg å dra opp på skolen halv ni i morgen slik som de andre. Helt greit det, altså!

Etter tirsdag er jeg ferdig med skole for to måneder, det er litt herlig!

The hunger games

04.06.2011 @ 22:21 i Blogg 7 kommentarer

Tenkte jeg skulle anbefale en bok(trilogi)! Det er lenge siden jeg har lest den nå, men kom på den igjen siden Ida nettopp lånte den av meg og leste den. Den heter The hunger games, eller Dødslekene på norsk, og det er første bok i en serie på tre bøker. 

Den er helt klart en av de aller beste bøkene jeg har lest, kanksje den aller beste. Dette er ikke fra filmen som kommer ut neste år, men en fanmade trailer. Jeg synes allikevel den viste såpass bra hva bøkene handler om (til tross for noen småfeil) uten å avsløre for mye, at den funker bedre enn om jeg skal skrive masse om den. 

 

noe veldig bra, noe mindre kult og update

04.06.2011 @ 16:37 i Blogg 0 kommentarer

See hva jeg har fått! Jeg har verdens beste pappa.

Bortskjemt drittunge for sure. Neida. Joda, neida, bittelitt. 

Jeg fikk igjen karakterkortet på torsdag, og det gikk bra. Mamma hadde lovt meg tusen kroner per sekser på vitnemålet, så hun skyldte meg noen tusen. Men siden pappa bestilte seg mac for en stund siden spurte han om jeg heller ville ha den, og så klart jeg ville!! Elsker den hittil, selv om det tar litt tid å skjønne alt (som hvordan å kopiere HTML koden til spotifylistene - hjelp, anyone?). Men den er så fin, og veier ingenting, noe som passer veldig bra, siden vi kun får hatt med 20 kg ned til Frankrike i tillegg til håndbaggasje. Kan såklart betale for å ta med mer, men har hørt det er veldig dyrt? 

Fikk også vite hva jeg kom opp i på onsdag;

Hei naturfag. Lys, stråling og syn. Kunne ikke vært så mye verre! Men læreren min var veldig positiv til at det var naturfag jeg kom opp i, og det går vel greit, selv om det er et veldig kjedelig tema. I tillegg er det så utrolig fint vær -  hjelper lite på motivasjonen. Frister mye mer å jobbe med brunfargen (som ikke eksisterer), være med venner og kose seg i sommerværet.

På torsdag dro mamma, mormor, søsteren min og jeg mot Horten, siden vi skulle besøke slekten der, siden datteren til kusina mi hadde bursdag :-) På torsdag dro vi til Ikea, og sov så over i en hytte som jeg ikke husker hvor lå. Dro videre på fredag, og det var fint å se alle igjen!  Var også innom mammas kusine og familien på vei hjem, var veldig koselig det også :-) 

I går var jeg med Ida, skulle liksom lese til eksamen, men ble ikke så mye lesing akkurat, hehe. Men har jo fortsatt en del dager igjen - er ikke før på tirsdag. Hun ble her til i dag, til jeg måtte på skolen for å få veiledning ang. eksamensframlegget.

I dag er det akkurat tre måneder til vi drar til Lyon! Jeg gleder meg fortsatt utrolig, selv om det begynner å gå litt mer opp for meg at jeg faktisk skal dra fra alle her. Men jeg vet det kommer til å bli så utrolig bra også! :-D

Åh, og så er det en uke til jeg har bursdag, da!

hits