Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Arkiv måned: juli 2011

Leiligheten i Oslo

31.07.2011 @ 21:35 i Seksjonsreiser 7 kommentarer

...Jeg klarte nesten å pakke. Sikkert godt over tjue kilo, og det er bare for et par uker. Skjønner ikke hvordan jeg skal klare å pakke da jeg skal til Frankrike og ikke hjem før jul! Tar gledelig imot tips, haha.

 Se så fin leiligheten er!! Er veldig greit å skulle bo her noen uker :) Større enn forventet, lyst og veldig fint. Soverommet er også fint forresten, men tok ingen bilder av det. Ser jeg skrev fin i tre setninger etter hverandre der, regner med dere tok poenget...

Etter vi kom fram til leiligheten i dag gikk vi for å handle litt mat til i dag, og litt til resten av uken. Leiligheten ligger også veldig sentralt! Tar et halvt minutt å gå til nærmeste matbutikk, rundt ett minutt til Majorstuekrysset og Bogstadvegen. Kanskje 10 minutter unna Institute Francaise der vi skal ha undervisningen. Nå bare slapper vi av i leiligheten, mens vi ser på Lost med fransk tale. Gleder meg til jeg lærer nok til å skjønne noe av hva de sier, annet enn enkeltord. Åh, og jeg hadde nett forresten, så blir nok litt blogging de andre dagene også.

Forkurset begynner i morgen, veldig klar for det nå!

 

Til Oslo for forkurs

31.07.2011 @ 10:59 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

I starten da jeg fikk vite at jeg kom inn på skolen i Frankrike, var det så utrolig merkelig å tenke på at jeg faktisk skulle flytte til Lyon. Det var ikke skremmende eller noe, og jeg gledet meg utrolig, men det var så langt fram i tid at det på en måte ikke var "virkelig".^ bildene blir i den størrelsen framover, vet det ikke helt passer inn slik det er nå, men det er på grunn av endringene i designet.

Nå starter det, endelig. Om noen timer reiser jeg inn til Oslo, der jeg skal bo de neste fire ukene. Allerede i morgen er det slutt på ferien min, og skolejobbingen starter. Fransk, fransk, fransk og matte. Men jeg gleder meg til å starte, har hørt at forkurstiden er noe de som har vært på husker som gøy til tross for jobbingen og leksene, og ikke minst betyr det at jeg er litt nærmere å skulle reise til Lyon. Én måned, dere. 4 uker skole, en uke fri.

Jeg kom til slutt i mål med pakkingen også. I hvert fall nesten, jeg har sikkert glemt noe. Jeg glemmer alltid noe. 

Hade!! Jeg vet faktisk ikke om jeg har nett der, men vil tro det. Hvis ikke er det internettkaféer der, så vi blogges uansett.

En av de tingene jeg kommer til å savne mest

31.07.2011 @ 10:44 i Annet 0 kommentarer

, utenom familien min og vennene mine, er turn og alle jentene som jeg pleide å trene.

Forresten, se så fint kjede og fine armbånd! Det er noen av de mange tingene jeg fikk av flere av snuppene jeg trente (jeg skrev "trener" først, rart å endre det) på turn. De er så flinke og søte alle sammen. Håper det går bra med dem alle framover, at de lærer masse nytt, fortsetter å synes det er gøy å turne og når målene sine. De er så herlige jenter, savner allerede å trene dem, og gleder meg til å komme innom hallen før jeg reiser til Frankrike - og deretter i juleferien.

Nå skal jeg pakke det siste, så reiser vi snart til Oslo!

Design og litt om forkurset

30.07.2011 @ 18:54 i Seksjonsreiser 0 kommentarer

Nytt design på plass. Det er ganske likt det forrige gratisdesignet jeg hadde her. Headeren er forresten bare midlertidig til jeg orker å fikse noe annet, haha. 

Nå skal jeg spise sjokolademoussen og kose meg med familien i kveld, før jeg drar til Oslo i morgen formiddag. Jeg skal treffe Mari i leiligheten vi skal leie litt utpå dagen, men drar tidligere så jeg får gått litt i byen også. Skolen starter mandag. For de som ikke har sett det her før, nye lesere og slikt, så kan jeg jo fortelle litt mer om forkurset. 

Jeg og alle andre som skal ta hele, eller bare ett år av, videregående i Frankrike, må først på et forkurs i Oslo. Det er et intensivkurs i fransk og matte, vi skal ha 5 timer fransk og 2 timer matte hver dag i fire uker. Myk start etter ferien!! Men det går vel fint, håper jeg. Forkurset er fra første til 26. august, og deretter har vi en uke fri før vi reiser til Frankrike 4. september!

Snart forkurs, snart Frankrike!! 

Kokosis

30.07.2011 @ 16:15 i Norge 2 kommentarer


Nam. Perfekt i sola. Nå må jeg pakke mer. Klarer ikke.

Fotoshoot del 2

30.07.2011 @ 10:26 i Norge 0 kommentarer

ottestadmitt

Jeg kan ikke å pakke, forresten. Hva skal jeg ha med til Osloooo?

Noen ting er man bare ikke flink til.

29.07.2011 @ 23:33 i Blogg 2 kommentarer

Bloggdesign er helt klart en av mine slike ting. Ah, jeg skulle prøve å endre bakgrunnsfarge på bloggen, og det endte i stedet med at jeg uten vilje messet opp hele menylinja, fjerna headeren og klusset til sidemenyen. Klarte ikke å fikse på noe av det (har ikke særlig tålmodighet da det kommer til slikt heller, så prøvde ikke særlig hardt), så det endte med at jeg fant et enkelt og søtt gratisdesign i stedet. Om dere trykker på hjertene og peacetegnene, kommer dere ikke til profilen min (siden jeg mistet linken), men til info om hvordan dere kan kontakte meg eller følge meg på Bloglovin. :) Og om dét heller ikke fungerer, trykk HER.

 Designet jeg har brukt har jeg forresten tatt fra doedeerdesign.blogg.no.

En av de få bloggene jeg følger fast, er bloggen til Charlotte (<- trykk) som går på skole i Lyon der jeg starter til høsten. Akkurat nå har hun også en konkurranse der man kan vinne en kjempesøt sminkepung hun har sydd selv, så om dere forter dere rekker dere kanskje å delta! 

Fotoshoot del 1

29.07.2011 @ 21:47 i Norge 1 kommentar

Hei dere. I dag dro jeg og Karoline ned til Åkersvika for å ta noen bilder og sole oss, Helene kom også ned etter hvert. Endte opp med solbrent hud og en knippe bilder. Skal vise dere noen av dem.Karolinemi og strandami - som forresten ikke er en strand ♥ Kommer til å savne begge!

Ah, og så funket det ikke laste opp fler bilder, da... Liker ikke blogg.no hele tiden. Resten kommer senere!

 

Vintage effect

29.07.2011 @ 00:23 i Norge 0 kommentarerDa man er så amatør med kamera og bilderedigering som jeg er, så er det morsomt å finne ut at mac'en har en vintage-effect knapp som redigerer bildene for deg. Tror det kan bli veldig fint på noen litt mer spennende bilder, i hvert fall. Om det blir fint vær i morgen tenkte jeg og Karoline å dra på stranden og ta litt bilder, kanskje Helene og Karoline B blir med også. Krysser fingrene for fint vær.

3 dager, jeg teller ned.Skolesaker

28.07.2011 @ 14:50 i Blogg 0 kommentarerDa var det siste jeg trenger å kjøpe før forkurset klart! Skal ikke engang prøve å forklare hvor kjedelig det er å bruke penger på kladdebøker, blyanter og blyantkvesser. Var litt morsommere på bikbok i går, der det var 3 plagg for 50 kroner. Ikke lenge igjen til forkurs, though! Gleder meg veldig, skal bli så bra å møte alle de andre, og få satt igang med å lære litt mer fransk. Kan ikke skryte av å ha gjort noe særlig i ferien, slik planen egentlig var. Skal prøve å få blogget litt fra Oslo (forkurset er i Oslo, reiser dit på søndag) også, regner med det er nett der. Au revoir eller noe.

Grey's anatomy

26.07.2011 @ 20:15 i Blogg 2 kommentarer

Hei! Nå kommer snart Karoline hit, og vi skal bare slappe av og se Grey's anatomy. Er så herlig at det har begynt ny sesong!!

Fakkeltog i Hamar

26.07.2011 @ 19:58 i Blogg 0 kommentarer

I går var det som dere sikkert vet fakkeltog rundt omrking i hele landet. Jeg gikk i Hamar, og det var fantastisk hvor mange som møtte opp. 20 000 omtrent var det de anslo, og siden Hamar ikke er en veldig stor by er det et stort tall. Jeg har i hvert fall aldri sett så mange samlet i byen før. Det var veldig fint, og veldig trist.

Eller ikke

23.07.2011 @ 19:11 i Blogg 0 kommentarer

....og det går ingen programmer på FEM i dag. Så hvis jeg faktisk klarte å få noen til å ville se filmen (tvilsomt), får dere dra å leie den eller noe. Jeg og Marie drar for å leie en film i hvert fall, blogger om hvem det ble og hvordan den var!

Sweet November

23.07.2011 @ 18:54 i Norge 1 kommentar


På FEM klokka 21 i dag, går filmen Sweet November. Den skal jeg helt klart få med meg. Har sett den en gang før, og den anbefales veldig. Søt, romantisk jente/grine-film. Kan sammenlignes med A walk to remember, blant andre. Liker du den, liker du nok denne. Håper den er så fin som jeg husker den som.

Greit å få tankene på noe litt annet enn det som skjer på nyhetssendingene for en liten stund også, kanskje. Tror de fleste av oss har godt av det.

22.07.2011

23.07.2011 @ 15:21 i Blogg 1 kommentar

Forferdelig. Uvirkelig. Ingen ord rekker helt til.

Kondolerer så mye til alle som har mistet noen. Tenker masse på alle menneskene som har opplevd sitt livs mareritt, alle rammede og alle pårørende av begge de store tragediene. 

Hvem hadde trodd noe slikt kunne skje i Norge? Trygge, lille Norge. 

 

<3

:-)

19.07.2011 @ 19:42 i Blogg 0 kommentarerI dag var vi hos tanten min og hennes samboer, og hundene våre fikk leke. Øverst er Timmy, som er tante Anne Line og Jan Rogers hund, nederste er vår Milan. 

Skal bare slappe av resten av kvelden, og i morgen blir det nok i hvert fall en liten tur til byen for å se etter en veske, i tillegg til trening. I går så jeg forresten den siste Harry Potter-filmen sammen med Siri - var veldig koselig, og filmen var bra! Hadde veldig høye forventninger til den, og den nådde nesten opp. Virker som om det fikser seg med leilighet til oss i Oslo under forkurset også!

Tenker å bestille noen norske bøker å ha med meg til Frankrike, noen som har tips?

Little bee - utdrag

19.07.2011 @ 00:13 i Blogg 0 kommentarer


Det dere har etterlatt oss er deres kasserte gjenstander. Når dere tenker på mitt kontinent , tenker dere kanskje på dyrelivet - løvene, hyenene og apene. Når jeg tenker på det, tenker jeg alltid på alle de ødelagte maskinene, på alt som er utslitt og vraket og smadret og knust. Ja, vi har løver. De sover på toppen av containere som ruster. Vi har hyener. De knuser hodeskallene til mennene som var for trege til å løpe fra sitt eget lands soldater. Og apene? Apene befinner seg i utkanten av landsbyen, leker på toppen av fjell av gamle datamaskiner som dere har sendt oss som bidrag til våre skoler - skolene som mangler elektrisitet. 

Utdrag fra Little Bee

Litt bilder fra London!

18.07.2011 @ 23:05 i Annet 0 kommentarer


Man ser røde busser og svarte, gammeldagse taxier overalt, og man vet man er i London. Liker det!

Første dagens "innkjøp", det meste fra Primarks (minus undertøyet). Sykt billig - elendig kvalitet på veskene. Den veksa er allerede ødelagt, men kan kanskje ikke forvente noe særlig mer når den koster 6 pund? Topshop var aller best.


Random sted i London, men det var så fint vær at jeg måtte knipse litt overalt.


En sånn vil jeg ha en dag. Man kan visst kjøpe de.Frappucinos makes me smile. One mocha frappucino, extra coffee and cream on top, please.

Se hvem jeg traff!!!!!!


Når jeg var på kino og så den nyeste Harry Potter filmen i dag, slo tanken "åh, han har jeg jo møtt!" meg da jeg så Daniel Radcliffe, helt til jeg kom på at jeg kun hadde møtt ham i voksversjon. Nedtur.
Han så litt fake ut - alle andre var så ekte! Og jada, føler meg som en tiåring som tar helt av på Madame Tussauds. Men hei, det er litt kult å ha bilder av det også. I fjor kom jeg hjem med kun tre uklare bilder, og angret på at jeg ikke hadde tatt fler.
Søte lillesøsteren min, Miley Cyrus og dame som tydeligvis veldig gjerne ville være med. 


Deilig, eller hva?


søt!!


Buckingham Palace.

Tar utrolig lang tid å legge ut bilder, siden det ikke fungerer å legge inn fler om gangen, jeg vet ikke hva jeg gjør feil. Var en veldig fin tur, i hvert fall! :)


Hjemme igjen!

18.07.2011 @ 13:47 i Norge 0 kommentarer

Nå er jeg hjemme igjen etter to veldig fine uker i Sverige. Hadde det kjempegøy på festivalen, med Ida og masse bra konserter. Paramore og Dead by April var utrolig bra, Kesha og Bigbang og The Wombats og Her Bright Skies mye bedre enn forventet. På Pendulum og Far East Movement var det så bra stemning. Bob Hund og The Ark tror jeg faller under de jeg likte minst - men somallesvenskene kunne alle sangene til og var heelt med på. The Ark ga meg forferdelige mgp-assosiasjoner, og anbefales ikke akkurat. Men alt i alt hadde vi det kjempebra :)

Treningsleiren gikk også fint! Jentene har vært veldig flinke, og holdt ut til tross for en lang treningsleir med mellom fire og sju-og-en-halv timer trening hver eneste dag. Mange som har lært seg mye nytt, og tror de hadde det veldig bra. Rart å ikke skulle trene de mer nå, tror jeg kommer til å savne det veldig. Men får dra innom turnhallen en gang før jeg reiser, og prøve å holde meg oppdatert på hvordan det går med dem mens jeg er i Frankrike :) 

To uker igjen hjemme før forkurset nå. Har begynt så smått å trene på fransken igjen, pugge verb, se filmer med fransk tekst og oversette sanger. Stresser litt med å finne et sted å bo i Oslo også, siden vi fikk vite for to dager siden at vi ikke kunne bo i den leiligheten vi egenltig skulle allikevel. Er bare to uker til, stress! Håper det ordner seg, frister ikke særlig å dagpendle i en måned. 

Er elendig til å ta bilder. Ville ikke drasse rundt på kameraet mitt på festivalen, og legger ikke ut bilder av turnjentene uten tillatelse av foreldrene - noe jeg er altfor lat til å fikse. Haha, jeg skal prøve å bli litt flinkere med bildene, i hvert fall da jeg drar til Frankrike!

Snakkes/skrives/blogges!

Karlskoga på festival, Eskilstuna på turnleir

04.07.2011 @ 21:33 i Blogg 1 kommentar

Funker fortsatt ikke å legge inn bilder, jeg aner ikke hva som er feil. Så London-bildene får vente litt lenger! Vet dere ikke tror på at jeg møtte blat andre Jack Sparrow, Michael Jackson, Daniel Radcliffe og Leonardo diCaprio uten bildebevis.

I morgen drar jeg med familien og Ida til Sverige. Vi skal til Karlskoga på en festival som heter Putte i parken. Masse bra artister og band som kommer dit, gleder meg veldig! Blant andre Paramore, Far East Movement, Kesha, Dead by April og Veronica Maggio.

Lørdag drar jeg på treningsleir til Eskilstuna, blir bra det også :-) Kommer hjem 17. juli, blogges da.

musikktips

02.07.2011 @ 16:24 i Blogg 1 kommentar

Skulle egentlig ha blogget om London, men bildene vil ikke laste seg opp... Lurer på om det er jeg som gjør noe feil eller om blogg.no sin bildeopplastningsting veldig ofte ikke fungerer? Anyroad, så får jeg ikke lastet de opp, så kommer senere - ikke så gøy å lese om London uten bilder. Kos dere med musikktips så lenge!

Good life - OneRepublic

Det er så feelgood-sang, liker det!

Angels on the moon - Thriving Ivory

Light up the sky - Sum 41

Ride - Cary Brothers

Someday (acoustic) - Flipsyde

Sparks fly - Tyler Ward og Julia Sheer

- og for så vidt også de andre sangene Tyler Ward og/eller Julia Sheer har covret, jeg liker de som regel mye bedre enn originalene. Replay, Two is better than one, When I look at you, Mine og Dynamite f. eks.

Du kan høre på alle jeg har skrevet opp her. Tenkte det var like greit å lage en spotifyliste, siden de fleste har spotify - hvis ikke ligger de alle på youtube også.:-)

hits