Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Arkiv måned: august 2011

4 dager!

31.08.2011 @ 21:50 i Blogg 0 kommentarer

Hei! Jeg orket ikke blogge i går, men jeg var i hvert fall innom turnhallen og fikk sett litt på jentene turne. Veldig gøy å se at de har lært seg masse nytt bare på en måned! :) Og søte Andrea hadde laget et kort til meg!


Så nå har jeg enda fler å ta med meg til Frankrike, bare se på de andre søte kortene jeg fikk på avslutningen de hadde for meg tidligere i sommer:

Søte jentene!

I dag tidlig dro jeg og Marie, som hadde fri fra skolen i dag, på katta for å treffe Ida i matfri. Var herlig å se Ida igjen, var så lenge siden nå 

 Da vi hadde vært der en stund dro jeg og Marie på Maxi (kjøpesenteret her, hehe) for å shoppe litt. For min del skulle jeg bare kjøpe litt småting jeg manglet til pakkinga til Frankrike, men endte opp med to blazere, en topp og en skjorte/bluse også. Det kjipe var bare at posen med de to blazerene pluss en neglelakk klarte jeg å legge igjen enten på bussholdeplassen eller på bussen. Håper det er noen snille folk som fant den så jeg får den tilbake, men det er vel litt for mye å håpe på.


 Hjemme ventet et sminkesett fra mormor på meg! Tusen takk, mormor! Elsker fargene :-)

Og sånn ellers, så er det pakking som skjer. Har kommet litt i gang nå da, selv om jeg mistenker at jeg må begynne på nytt en del ganger til før jeg er ferdig, og ta ut en del av det jeg har pakket ned. Hm, skjønner ikke helt hvordan dette skal funke. 

4 dager!

Om én hånd

30.08.2011 @ 13:49 i Blogg 2 kommentarer


Youcam, wee, pent. Om 5 dager drar vi nå!!!

Har begynt å pakke litt også. Prøvd, i hvert fall. 8 skopar, 6 kjoler og 11 gensere blandt annet. Tror kanskje jeg må begynne å prioritere litt snart... 

I dag skal jeg innom turnhallen og se på litt, blir utrolig koselig å se alle jentene igjen! Etter det skal jeg på zumba, håper det er like gøy som alle sier det er.

Jeg skulle egentlig bare fortsette nedtellingen litt på bloggen også, så vi blogges.

Kos med familie og venner

28.08.2011 @ 23:25 i Annet 0 kommentarer

Det var veldig koselig på familie-hade-selskapet i går! Glemte å ta noe særlig bilder, har flest bare av meg og Rikke, så legger ut ett.


Kommer til å savne alle sammen, og allerede før jeg har dratt gleder jeg meg til å komme hjem til jul. Gleder meg enda mer til å komme til frankrike såklart, da, og nå er det bare en uke til. En uke!!!  

Tremeningen min, Rikke, overnattet til i dag. Jeg har forresten lært meg å krølle hår!! Hehe, hvis noen lurte.


Fine tremeningen min!

I kveld var mange av venninnene mine her, og vi bare koste oss, pratet og så på Love Actually. Det var der jeg-gleder-meg-til-jul-følelsen kom inn. Og dere, ikke slemt ment eller noe..... men jeg tror ikke jeg burde legge ut noen av bildene jeg tok i dag, lol. Legger ut et gammelt i stedet!


Jentene som var her i dag, pluss Helene, minus Ida og Karoline. Jeg er glad i dere alle

Det er det som er best med å være hjemme en uke nå.

Får vært litt med familien og vennene mine før jeg reiser. Og etter å ha bodd alene, selv om det bare var en måned, så kjenner jeg det er skikkelig deilig å slippe å tenke på mat selv, at snille foreldre fikser nesten alt. I dag tidlig ble jeg vekket med at pappa hadde laget egg og bacon til frokost. Snille pappa!

Har forresten laget en ny header også. Ikke særlig proft lagd, men jaja, det funker. Om en uke sitter jeg på rommet mitt på internatet i Frankrike, kanskje og skriver et blogginnlegg fra første dagen i Lyon? Eller nei, sover, håper jeg. Men åh, jeg gleder meg skikkelig nå!

Bursdag til Karoline

27.08.2011 @ 13:38 i Annet 3 kommentarer

I går var jeg på en kjempekoselig bursdag hos Karoline. Grease som dresscode, var gøøy :)


Nå skal jeg bake kake og fikse meg, siden jeg skal ha "familieavslutning" her etterpå. Mange fra familien kommer hit, for å "si hade" før jeg reiser til Frankrike. En del får jeg sikkert sett mer i løpet av uken, da :) Ha en fin helg, dere!

Om 8 dager flytter jeg til Lyon

27.08.2011 @ 11:36 i Blogg 0 kommentarer

(Bilder i forrige innlegg.) Nå er jeg hjemme igjen etter fire uker med forkurs. 1. til 26. August, hvor ble det av? Den siste måneden har gått så utrolig fort! Uten å bli for klisjéaktig; jeg synes virkelig ikke det er lenge siden jeg litt nervøs  traff alle de andre utenfor Institute Francaise med veldig lite franskkunnskaper, en hel del forventninger og uten å kjenne noen. Nå har jeg lært mye mer fransk (selv om det fortsatt gjenstår myye å lære før jeg engang kan ha en samtale med noen), fått venner fra over hele Norge (snart flere steder i Frankrike) og blitt skikkelig glad i mange av dem!

På den ene siden så er det utrolig deilig å være ferdig med forkurset. Det har jo vært hardt faglig, og man har gått gjennom så mye at alt bare sitter som løse gramatikkregler jeg ikke husker når jeg skal bruke og blander alt av, og matten husker jeg lite av, i grunn. Tror det blir litt sånn på et så intenst kurs der du skal gå gjennom hele videregåendepensum i fransk på fire uker. Får satse på jeg får litt mer oversikt etterhvert. I tillegg så er det veldig godt å komme hjem igjen etter å kun ha vært hjemme en av helgene den siste måneden. Treffe familien min og alle venninnene, før jeg reiser.

Men samtidig, så har forkurset vært så bra at jeg lett kunne dratt tilbake dit på mandag. Det var så mange herlige folk der, og vi har hatt så mye gøy mellom alt skolestresset! Det var skikkelig trist å dra fra alle, og kjenner jeg savner de litt allerede. Neste søndag, da vi reiser til Frankrike, så ser jeg jo alle sammen en gang til. Men da vi reiser til hver vår by fra Paris, er det flere jeg kanskje ikke ser igjen. Eller, vi har jo planlagt å søke om midler til en "fårikalfest" eller noe sånt fra ANSA, siden man kunne visst få det gjennom et goodwill-fond. Så kanskje vi treffes alle sammen i Paris eller noe, hadde vært veldig koselig i hvert fall. Og de som skal til Rouen og Bayeux treffer vi sannsynligvis i fellesreisene og på 17. mai :-)

Forkurs er også bra på den måten at man blir kjent med de man skal reise med, så det gjør det jo mye mindre skummelt å skulle dra. Jeg har de andre, herlige, jentene som skal til Lyon sammen med meg, og i tillegg så har vi truffet noen av de som allerede har gått der ett eller flere år. Det blir gøy å treffe og bli bedre kjent med resten av dem også! Jeg gleder meg masse til Frankrike, til så utrolig mye. Samtitig så begynner jeg å kjenne nervene, at jeg faktisk skal flytte hjemmefra om cirka en uke, og at jeg skal dra fra alle jeg kjenner her hjemme. Det er vel sånn det skal være, hadde nesten vært litt kjipt å ikke ha noen nerver i det hele tatt, og bare tenkt på alt som skal skje som helt vanlig for meg. Det er jo kjempegøy å vite at det skjer noe helt nytt snart, og jeg er veldig glad for at jeg ikke skal gå tre år til på skole her i Hamar. Frankrike virker så spennende, og jeg tror det kommer til å bli bra!

NÅ ER DET ÅTTE DAGER TIL JEG DRAR!

Ferdig på forkurs!

27.08.2011 @ 11:36 i Annet 0 kommentarer

Her kommer masse bilder fra de siste dagene på forkurset! Sorry for dårlig kvalitet på ganske mange av bildene, jeg er altfor dårlig med kameraet mitt, og det var stygt lys på Egon. :-)


Forkursfolk ♥ Jeg kommer til å savne dere! 

Siden sist

22.08.2011 @ 21:55 i Norge 1 kommentar

Hanne, Heida. Fra café på fredag, var så koselig å se dem igjen!

Noen av de som var hos Augusta på fredag :-) Hadde en plan om å ta masse bilder, men glemte det litt... 

Har så mye å gjøre på trikken! Haha.

Lagde litt mer ordentlig middag i dag!


 
Og så spiste Augusta med oss i dag :)

.. og lånte kameraet!Haha :)

Håper det gikk bra på første skoledag forresten, til alle som hadde den i dag! Om to uker er jeg ferdig med første skoledag i Lyon også. Insane!

Update

20.08.2011 @ 16:33 i Blogg 0 kommentarer

Hei! Bare en rask update før jeg må løpe til trikken. I går var vi på grillfest med Les Anciens, som er de som tidligere har gått det samme skoletilbudet jeg skal nå. Var veldig koselig, og spesielt gøy å treffe fler av jentene jeg treffer om noen uker i Lyon. Etter det ble Nora med hit og overnattet. Hadde en kjempekoselig kveld :-) Nå skal jeg som sagt løpe til trikken, for å dra til Augusta på pizzakveld med noen fra forkurset, og så sove hos Augusta i natt. Blogger mer i morgen, skal huske på å ta litt bilder i dag :-)

En vanlig dag

18.08.2011 @ 21:45 i Blogg 1 kommentar

Litt bilder fra lunsjpausen, det gule bygget der bak er Institute Francais, der vi går på skolen om dagen :)

Og litt andre bilder:

Nam, helt greit med nybakte rundstykker til kveldsmat! 

Matshopping. Mangosalg, liker!

Ah forresten, til alle potensielle innbruddstyver, jeg ville ikke prøvd meg på noe om jeg var dere, for da står hun her på lur, haha! (se mamma, Mari + sverd, jeg kunne ikke vært særlig tryggere, så du kan bare sove godt.)

I morgen skal jeg først ha framlegg i fransken om Saras nøkkel (boken), og ha vanlig "skole" fram til lunsj. Etter det kommer diverse folk og skal snakke med oss og etter det jeg har hørt gi oss en pep-talk eller noe lignende. Etter skolen skal jeg treffe Hanne og Heida på United Bakeries, og så skal jeg på grillfest med alle på forkurset + "Les Anciens" som er alle som har gått på videregående i Frankrike gjennom samme opplegget som meg tidligere. Så da får vi høre masse mer om hva vi faktisk skal, og treffe mange tidligere elever og en del av de andre norske vi skal gå med i Lyon. Blir nok en koselig dag! :)

hei

15.08.2011 @ 18:59 i Blogg 1 kommentar

Fransklekseeeeeeeer, blogger da jeg har et liv igjen :):)

Cupcakes

14.08.2011 @ 20:36 i Blogg 0 kommentarer


Da jeg kom hjem på fredag hadde lillesøsteren min og venninnen hennes bakt cupcakes til meg! Utrolig søte :-) Måtte bare vise dem, glemte å få det med tidligere.

Nå er jeg og Mari innsjekket i den nye leigligheten, på Grünerløkka, og slapper av i kveld før skolen begynner i morgen. Håper dere alle har hatt en fin helg :-D
Beste

14.08.2011 @ 10:39 i Annet 2 kommentarer

Heheeee dere er best, I say no more:

Love you!

(om det er noen som veeldig gjerne vil ha noen bilder slettet, så send meg en melding. men ikke mange leser bloggen min uansett, dessuten er dere så søte :) )

En veldig fin overraskelse

13.08.2011 @ 23:47 i Annet 3 kommentarer

Hei! I dag tidlig startet jeg dagen med en treningsøkt. Jeg jogger først en halvtimes tid, før jeg hadde intervalltrening i en bakke. Merker at formen ikke er heelt på topp, trodde nesten jeg skulle dø (neida). Eller i hvert fall ikke komme meg hjem igjen, men det gikk bra.

Senere på dagen var jeg bedt til Katrine og Marie. Siden jeg er hjemme nå noen få dager ville jeg jo få brukt de til å se i det minste noen av vennene mine her hjemme. 

Da jeg kom til dem ble jeg møtt av de beste jentene, som hopper fram fra en busk og overrasker meg. Var så utrolig koselig å se dem alle igjen♥ (minus Pernille, håper du koste deg der du var, snuppa.) 


Se så fint kort jeg fikk! Inne i det stod det blandt annet at de håper jeg får det fint i Frankrike og at de kommer til å savne meg, men kommer på besøk. Gleder meg!

Oreokake!!! ♥ Vennene mine er søte. Jeg kommer til å savne dere masse også!

Åh, jeg har tatt så utrolig mange bilder! Aner ikke hvem jeg skal legge ut, så tar det senere. Hva vil dere se først; de (forholdsvis) normale bildene, eller de useriøse """"superfine"""" bildene?

Tacokos med forkursfolk

13.08.2011 @ 01:44 i Annet 0 kommentarer

I dag var vi hos Anette (bilde nr. 3) på "tacokveld", en god del av oss som går på forkurset! Var så koselig, hadde det kjempebra! Tenker dere bare kan få se litt bilder, har ikke så mye å skrive. 

Slapper av på gresset mens vi venter på at flinke folk handler (myyye) taco og godteri!
Taco med søte folk som skal til Frankrike ♥

Nå er jeg hjemme for helgen! Merkelig å komme hjem, føler nesten jeg bor i Oslo nå, men samtidig veldig fint å få truffet familie og venner - er jo ikke så lenge før jeg drar fra dem helt til jul. Og så er det deilig med leksefri helg!! 

Middag hos Augusta

11.08.2011 @ 23:15 i Norge 2 kommentarer

......Jeg blogget, trykte på feil knapp, og alt ble borte! Så nå kommer alt igjen i kortversjon (Haha, egentlig burde dere være takknemmelige for det. Kan ikke si alt jeg skrev i stad var særlig spennende uansett.)

I hvert fall, som sagt var jeg og de andre jentene som skal begynne på videregående i Lyon (om 24 dager!!) hos Augusta i dag på middag. Var kjempekoselig, og hun er flink til å lage mat! I hvert fall noen som har sikret seg creds hos alle til vi skal velge roomates neste år (hehe, neida. joda.) Vi fikk i hvert fall kyllingfiléter fylt med pesto og soltørkede tomater, poteter til, og sjokolademousse til dessert, nam! 


Augusta, Josefine, Nora.

Jeg er skikkelig flink til å ta masse bilder av det jeg uansett ikke har tenkt til å blogge om. Som nå, så er disse to bildene over de eneste jeg husket å ta hos Augusta, mens jeg sitter her med kameraet fullt av bilder fra busstoppet. Et busstopp, kan ikke tenke meg noe særlig mindre spennende sted å ha bilder fra. 


Men åh, se på utsikten! Ok, egentlig er den mye finere enn det ser ut på bildet - man ser både byen og et fint vann. Holmenkollen, hjerte.


De nye norske secondene i Lyon ( minus meg og Josefine)!

Julie, Augusta

Nora


Mari, Julie, Julia, Nora, Anja.

Nå er det siste natten i denne leiligheten! Er ganske rart, jeg føler jeg bor her nå. (Lover vel bra for det neste året at jeg fort føler meg hjemme steder, med tanke på Lyon, vertsfamilie og internat). Så etter i skolen i dag måtte vi rydde og vaske her, for å slippe å stresse så i morgen tidlig. I morgen kveld reiser jeg hjem for helgen, og på søndag "flytter vi inn" i en ny leilighet, denne gangen på Grünerløkka. Er deilig å slippe å pendle de siste to ukene!

Kortversjonen ble ikke så kort allikevel. Godnatt og snart god helg ♥

Filming på skolen, og ut med Lyonjentene og Liv

10.08.2011 @ 20:07 i Frankrikehverdag 4 kommentarer

Heei! :)

Gjett hvilke timer jeg hadde i dag da, dere. Fransk og matte og mer fransk, hadde dere vel ikke trodd? Yesda. Men i dag var faktisk en litt annen skoledag. Det kom nemlig et filmteam for å filme oss, til Fivai-markedsføring, tror jeg? Haha, det var litt gøy og litt flaut og litt skummelt. Først skulle vi leke "stolleken" (aner jeg en metaforisk "kjempe om plassene"?). Det var tolv stoler på over tretti personer, og null regler. Det vil si; gå hvordan du vil rundt stolrekkene, gjerne dytt folk litt rundt, lov til å sitte på fanget til hverandre (ekstrapoeng for mer enn 5!!), og ja, sitt ned når hun filmteamdamen klapper. Det var jo... spesielt, men ganske gøy. Etterpå skulle vi stå på rekke og gå mot kameraet og se i det før vi gikk på hver vår side av det, og deretter skulle vi gå og stå foran kameraet og si et ord om opplegget, hvorfor vi søkte etc. Til slutt ble noen intervjuet, og kameramannen filmet også litt i klassen vår. 

Etter skolen dro vi Lyonjentene sammen med seksjonlederen, Liv, til PastaBasta (?) og spiste. Var kjempehyggelig, og veldig god mat der.

Pappa kom også hit en tur i dag. Var koselig å se han igjen! Vi lette en stund etter en kafé, men siden klokken var over 18 var visst alt stengt. Vi fikk i hvert fall en gåtur, da. Jeg sendte med kofferten min hjem, så jeg slipper å drasse den med meg rundt på fredag da jeg skal hjem, siden jeg først skal på tacokveld med de andre forkursfolka hos Anette. Det blir kos! I morgen skal forresten jeg og de andre Lyonjentene til Augusta på middag, blir nok kjempekoselig det også! Liker at det skjer noe nesten hver dag, annet enn bare skole :) 

Vi har matteprøve i morgen, jeez, så nå må jeg øve til den. Klar for å stryyke. Neida, jeg skal stå. Skal.

Dere (tre/fire lesere, der hjemme) som leser bloggen min: kos dere masse de siste matteprøvefrie ferieukene deres!:)

Tusenfryd!

07.08.2011 @ 18:29 i Norge 3 kommentarer
Hadde det kjempefint på tusenfryd i går! Herlig vær og bra folk! :-) Etterpå gikk vi ut og spiste på Peppes, var veldig koselig. Bildene er tatt av Ingvild og Anna forresten, lånt fra facebook. 
I dag har det gått i matteeee... Ikke like gøy. Men det går litt greiere når man slipper å gjøre den alene. Augusta, Julie og Nora var hos Mari og meg, så vi var en del som gjorde den sammen. Blir nok flere leksedater fremover!
Stikkord: tusenfryd

Bonne nuit

06.08.2011 @ 00:46 i Norge 2 kommentarer

^ My new roommate. Bare for i natt da, men uansett. Tenkte jeg bare skulle legge ut et par bilder, siden Julie ladge (mesteparten av) en utrolig god middag i dag. Det var kjempesnilt av henne å fikse middag! :)

Kyllingfilét med bernaissaus, champignons, raspet potetgreie og salat. Fredagskos!

Har hatt en både koselig dag og en koselig kveld. Klar for Tusenfryd i morgen, håper bare jeg klarer å finne en trikk som går til Oslo S! Burde vel ikke være så vanskelig, eller?

Godnatt!

Koselig på café

05.08.2011 @ 18:34 i Blogg 0 kommentarer

Bare en rask oppdatering før jeg treffer Julie igjen og lager middag! Etter enda en skoledag med fransk, fransk, fransk, matte, matte og fransk (ah, timeplanen vår er så variert) møtte jeg og de fleste andre jentene som begynner i Lyon til høsten Sabine (<- blogglink!) og Julie som skal begynne tredje/andreåret. Det var kjempekoselig å treffe dem, og vi fikk høre masse mer om hvordan det er der og svar på alt vi lurte på. :) Gleder meg enda mer til å reise til Lyon nå, er akkurat en måned i dag! Glemte såklart å ta bilder i dag, forresten. Hehe, sorry for det.

I morgen skal en god del av oss på forkurset på Tusenfryd, det blir braa. Egentlig skulle jeg hjem nå i helgen, men fant ut at det hadde blitt mest stress. Vi har fått matteinnlevering i dag som skal leveres mandag, er visst vanlig å få lekser i helgen i Frankrike. Er utrolig at vi allerede har gått en "skoleuke" her, tiden har gått så utrolig fort! Nå er jeg utslitt, så blir godt å bare slappe av i kveld med Julie. Mari skulle hjem i kveld, så Julie skal sove her i natt.

Kos dere i kveld!

Chinese food

04.08.2011 @ 20:57 i Blogg 0 kommentarer(hehe, orket ikke redigere, ikke engang beskjære bildene)

Og sånn ellers, så går vi på "skolen", gjør lekser, pugger verb og bruker mye penger på kjedelige ting som notatbøker og penner, hjerte. Og har det fint, da :) 

Frrrransk

03.08.2011 @ 22:12 i Frankrikehverdag 2 kommentarer

Jeg har ikke så mye å blogge om, med mindre dere vil vite hvordan apercevoir bøyes, eller hva diverse skolesaker er på fransk. Litt av dagens lekser. Fransken begynner å gå litt bedre, og til tross for at forkurset er mye hardere enn skolen jeg er vant med, går timene fort, og ikke minst så lærer jeg mye. 

Fra venstre: Meg, Mari og Julie. Glose- og verbpugging♥

Goodnight, må pugge mer verb før jeg legger meg. Vet det høres ut som om jeg har det helt forferdelig her, men egentlig er det kjempebra. Er så herlig å bo alene, og i det hele tatt å bo i Oslo, og så har jeg blitt kjent med mange koselige folk både av de som skal til Lyon med meg og de som skal til andre steder. 

Dere hjemme får nyte de siste ferieukene deres!

Da var det slutt på ferien

02.08.2011 @ 20:02 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Fransk, matte, fransk, fransk. Timeplanen vår er så utrolig variert! Noen dager er den fransk, fransk, matte, fransk i stedet. I dag har vi først vært på skolen. Jeg skjønner nesten ingenting i fransken, og klarer i hvert fall ikke å snakke noe særlig fransk da vi har slike rollespill og lignende. Det blir vel bedre etter hvert da, regner jeg med. Håper jeg. Etter skolen var vi i parken og gjorde lekser, så dro jeg og Mari og Julie til leiligheten "vår" og spiste og gjorde lekser, og nå halvveis blogger jeg mens jeg pugger verb og gjør lekser :):):)

Men jeg har det fint, altså! Dette er jo ingenting i forhold til hva det kommer til å bli senere i forkurset, og i Frankrike. Je vais, tu vas, il va - jeg skal pugge mer verb nå, blogges!

1. dag på forkurs

01.08.2011 @ 20:18 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Dagens innkjøp: Franskskolebok, franskskolebok, perm, skilleark og bikini. Haha, skikkelig spennende!

Mari likte franskboka fordi den hadde fine farger :) hihi

Lunsjen vår. Nå skal vi lage tacooo.

 Chillet i parken etter skolen i dag. Noen av oss Lyon-jentene slo oss ned med de som skal gå ettårig, og Ida (<- blogglink) og Rannveig som begge nettopp har vært et år i Frankrike var der, så fikk høre litt mer om hvordan det er å gå på skole der. :)

Dagen i dag startet med informasjon før vi hadde en franksprøve. Vanskelig! Så hadde vi lunsj og en mattetime etterpå. "Fransk matte" er litt annerledes enn jeg er vant med, så var vanskelig i starten, men gikk bedre etterhvert. Avsluttet med en fransktime, som var ganske chill. Vi brukte den egentlig bare til å lære oss navnene til hverandre og slikt. 

Nå skal vi spise taco, snakkes!

Første skoledag

01.08.2011 @ 09:13 i Blogg 0 kommentarer

Nå går vi snaart nedover mot der forkurset skal være, passe klar og passe spent før første skoledag. cyaa

hits