Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Arkiv måned: september 2012

Sitroner og ingefærsmoothie

26.09.2012 @ 10:42 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Forkjølelsen kommer nærmere og nærmere om dagen, og man har vel aldri egentlig tid til å være syk, eller hva? Jeg prøver alt jeg kan å holde meg frisk, men nå droppet jeg nettopp treningen og gikk hjem og la meg under en varm dyne med en tekopp med honning. Må bli frisk fort! Er ikke bare å gjemme seg under dyna da man blir litt småsyk her, da blir det så altfor mye å ta igjen på skolen.

I går søkte jeg på alle mulige kjerringråd og slikt for å bli fort frisk - det som gjentok seg var sitron, honning, varm drikke, vitaminer, ingefær og hvile. I dag tidlig lagde jeg en smoothie med banan, sitron, appelsin og ingefær - ble veldig godt, så det skal jeg spise mer i hvert fall! Om ikke annet så har jeg nå en unnskyldning til å drikke limonade/sitronjuice hver dag. Jeg har bare to timer til i dag, heldigvis.


//weheartit

Søndag

23.09.2012 @ 22:29 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Halloo! Håper alle har hatt en super helg. Min har vært veldig bra, tror jeg elsker helg omtrent like mye som alle andre. Tiden går så utrolig fort om dagen, særlig denne uken. Nå er det jo snart jeg får besøk! Katrine og Marie, to av bestevenninnene mine fra Norge, kommer på besøk i starten av oktober. Og i slutten av samme måned kommer tante og pappa, og etter det har jeg to uker høstferie - og da skal jeg hjem! Gleder meg utrolig til alt sammen. Uansett hvor godt jeg trives her, så blir det alltid bra å komme hjem en tur igjen. Men det skjer faktisk noe hele tiden framover, elsker da det er sånn. 

Ellers så har jeg gått på lørdagsshopping for å handle kaffepresskanne - for så å dra på spinningtime, kommentert hvor bra blomstene vi så på veien hadde tatt seg ut i bokhyllen min, diskutert hvilke matvarer som er både sunne og økonomiske, og jeg vurderte en stund å be venninnene mine ta med vaskepulver hjemmefra til meg da de kommer hit... Haha, uff, når ble vi så voksne? Neida, vi har hatt det veldig gøy også, altså! 

I morgen skal vi løpe i parken i gymmen. Kunne vært veldig greit, bortsett fra at programmet vi har fått ser forferdelig slitsomt ut, og de franske stiller opp i jeans med joggebukse utenpå og converse i stedet for joggesko, og vi har en time litteratur rett etterpå = sitte en time etter gymmen og føle seg ekkel med en like svett klasse rundt seg. Digg. The french way's always the best way.

Har en plan om å prøve ut alle timene de har på treningssenteret i løpet av året, hittil ligger jeg godt an. Har vært på bodycombat (kampsport/dans/martial arts?-ting), spinning og bodybalance (yoga/pilates) denne uken. Likte alt godt på hver sin måte, så treningsmotivasjonen er fortatt på topp. Får nyte det så lenge det varer, høhø.

Forresten, så prøver jeg virkelig å holde bloggen oppdatert om dagen, men føler egentlig jeg bare skriver om det samme hele tiden (og overskriftene mine er like kreative hver søndag). Så hvis noen har noen spørsmål eller noe dere vil jeg skal blogge om, så er det bare å skrive!

Trenings- motivasjon/senter

18.09.2012 @ 22:16 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

I DAG dere, stod jeg opp klokken halv 7 for å trene. Dét er det en stund siden sist, for å si det sånn. Men motivasjonen var på topp (i går kveld, i hvert fall), siden jeg nettopp hadde meldt meg inn på et nytt treningssenter. Og det var helt fantastisk der!! I hvert fall siden jeg sammenlignet med det jeg har vært på til nå, kan ikke tro at vi gikk der i hele fjor. Ble nesten litt Starstruck da jeg kom inn der, for jeg følte jeg var en superstjerne i Hollywood som skulle få treningsprogrammet sitt for å gå ned ti kilo til sin neste film, eller noe sånt. Neida, men det var skikkelig bra der. 70 gruppetimer i uken (for eksempel zumba, pilates, yoga, body-allemuligeversjoner, aquazumba, aquabiking (jepp, sykling i vann), spinning, spensttrening, mage-rumpe-lår, step, kampsport, litt forskjellige dansegreier, sirkeltrening, aerobic, osv) - som jeg gleder meg skikkelig til! Elsker sånne ting, alt fra zumba til yoga. I tillegg er det tredemøller og andre apparater med egneTV'er (!!!) slik at man kan velge hva man vil se på mens man løper, stort styrkerom og tilogmed tøyemaskiner, sauna, hammam og basseng. Dette blir bra! I tillegg til meg går nå fire av de andre norske jentene her der, så blir nok ikke noe problem å få med seg noen heller. Siden jeg elsker weheartit, så lagde jeg en sunnhets-og treningsmotivasjonsmappe der. Klikk her for å komme til den.

I dag fikk jeg en liten oppvekker angående pengebruk, da jeg skrev et budsjett. Tror jeg må skjerpe meg litt på mathandlingen! Men det skal gå fint, tror jeg har litt godt av å måtte tenke litt mer på det også, og heller glede meg til de gangene vi kan lage noe skikkelig godt til middag! (heldigvis har vi rukket å stappe fryseren full av masse god mat før vi fant ut at vi ikke kunne sløse sånn, hehe)

Fant dette bildet på weheartit i dag:
Helg

15.09.2012 @ 20:03 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Heihei! Hittil har det vært en veldig koselig helg. Kvelden i går var vi hos Julia og Julie, spiste pizzaboller, snakket og så på friends. Fredagskvelden kunne ikke vært så mye bedre enn det! I dag har vi brukt dagen i byen, jeg lette etter en jakke, men tror jeg ender opp med å bestille fra nettet allikevel. Nå skal vi til naboene våre på spleisemiddag! Det er fire andre norske som også bor i samme bygning som oss, så neida, vi har ikke akkurat noe nært forhold til de franske naboene. Vet bare at de har sinnsykt lange navn.

 Sånn så jeg ut i går. I dag så jeg ikke ut. Men nå må jeg forte meg, tenkte bare å komme med en liten helgeupdate. Håper dere koser dere også!

Leiligheten!

15.09.2012 @ 01:31 i Frankrikehverdag 3 kommentarer
 


(^maris rom)

(^mitt (uferdige) rom)


Endelig får jeg vist dere! Her er altså leiligheten til Mari og meg. Jeg er kjempefornøyd med sånn det har blitt her, og det eneste som mangler nå er å gjøre rommet mitt litt koseligere, men det er ikke noe som haster. I tillegg til det dere ser på bildene, har vi en hems vi bruker som en slags "ekstrastue", og et bad hver. Det er herlig å ha en sånn leilighet, og også å bo alene. Føler meg så mye mer hjemme her enn jeg gjorde på internatrommet i fjor, og savner ikke akkurat surveillanter/vakter som titter inn om du er på rommet klokken 22, og kjefter på deg for hver minste ting. Hittil elsker jeg å bo her! (nesten alle bildene er tatt av Mari, forresten)

Goodnight from France

13.09.2012 @ 22:01 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

Hei! Alt er fortsatt fint i Lyon, håper det er det med dere og! Gullfiskene klarer seg og, forresten. Vi har egentlig hatt en veldig deilig uke skolemessig, med lite timer - og godt er det. Man blir sliten allikevel, skal fremdeles en del daglig tenking til for å skjønne og snakke fransk. Men de lærerne, ah, noe så håpløst. Mattelæreren møter ikke opp til timene, for så å gi oss en time lenger skole for å ta igjen timen, mens litteraturlæreren vår ber oss skrive noe vi så vidt vet hva er uten å forklare (til mandag), for så å si i dag at vi ikke skulle gjøre det allikevel(?). Haha, de er noe for seg selv. Ok for meg, da blir det en herlig frihelg!

Har jo lovt å få vist hele leiligheten min til dere også, men vi har enda ikke fått tatt fine bilder overalt enda. Men dere kan jo få se litt til, på det jeg har bilder av! Trives fortsatt kjempegodt her, og er fremdeles i det stadiet da jeg kan se meg rundt i stuen eller ut av vinduet, og ikke helt fatte hvor heldig jeg er.

stuen // trappen opp går til hemsen og mitt rom/bad, mens kjøkken + maris bad/rom er til høyre der // fine utsikten vår til en restaurant vi bare har råd til å se på

Nå skal jeg ta kvelden, og så er det fredag i morgen! Jeg har engelsk nesten hele dagen i morgen, og slutter klokken 13, så det er en veldig bra dag.

God natt og goood helg!

Søndagslesing

09.09.2012 @ 17:35 i Frankrikehverdag 0 kommentarer
Hei! Tenkte jeg kunne fortelle litt raskt om linjevalg, sånn at dere vet litt mer om hva jeg driver med dette året også.
På videregående i Frankrike, så har vi tre linjer vi kunne velge å gå andre- og tredjeåret. S, ES og L. S står for scientifique og er realfagslinja - altså mye matte, fysikk, kjemi og biologi. ES står for économique et sosiale og er økonomi- og samfunnsfaglinja. Masse økonomi, og ellers ganske jevnt av de andre fagene. Kanskje særlig matte, historie og geografi. I tillegg har begge disse linjene litt fransk og filosofi. Den siste linjen er L, littérature. Språk- og litteraturlinjen, med mye fransk, engelsk, litteratur, filosofi. 
Jeg har valgt å gå L, og gleder meg fortsatt til å komme litt mer ordentlig i gang. Hittil har vi bare hatt en skoleuke der det meste av timene har gått med på å introdusere lærerne og det nye skoleåret, og skrive lapper til lærerne med facts som mobilnumrene og adressene våre, i tillegg til hva foreldrene våre jobber som. Skjønner jo at det er viktig for dem å vite dét før de skal begynne å undervise oss, da.
Vi har ikke noe særlig lekser i det hele tatt enda, og det er utrolig deilig! Allikevel er det nok å gjøre. Første skoledag spurte læreren om vi hadde lest bøkene vi skulle. Hvilke bøker?! Heldigvis var det ikke bare vi norske som ikke hadde fått det med oss, så vi prøver å ta det igjen nå om dagen. Men jeg skal ikke klage. Null lekser bare lesing er helt ok! Tross alt litt derfor jeg har valgt å gå litteraturlinjen - ser mye heller for meg at jeg sitter med en ok+ bok på fritiden min enn at jeg regner mattestykker. Og jeg tror også filosofitimene vi skal begynne med neste år blir veldig interessant, til tross for at åtte timer i uken kanskje er litt i meste laget. Nå skal jeg tilbake til bøkene - så vi snakkes senere. Liker egentlig sånne søndager uten masse planer, er så greit å få ladet opp litt til uken.
Noen av bøkene som skulle ha vært lest. Og takk gud for wikipedia! Jeg hadde ikke skjønt en eneste bok, og franskkarakteren min i fjor hadde vært ti karakterer lavere uten.

Ellers så har jeg hatt en veldig fin helg, og trives fortsatt så godt i Lyon. Er så deilig å ha leilighet nå også! Jeg har lyst til å få blitt med på noe organisert trening igjen, så jeg tenkte å prøve ut friidrettsklubben her en dag, for å se hvordan det er. Om det er passe (u)seriøst og om nivået er passe høyt lavt. 
Håper dere har en fin søndag!

Første skoleuke

07.09.2012 @ 17:18 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Hei! Tar det viktigste først; gullfiskupdaten. Liv-og-Anna, den ene gullfisken vår (den ganske lite pene, den hvite med blått og rødt), døde etter to dager. Frisk, den oransje, er helt crazy, og Mari-og-Marie (gullfargede, haha) lever fortsatt den og. Så vi har i det minste 2 av 3 igjen, kunne ha vært verre. 

Første skoleuken har gått fint! Er noe helt annet å begynne i première enn det var i seconde. Deilig å skjønne hva som skjer i timene, og mye lettere å få litt kontakt med de i klassen enn det var da jeg kunne minimalt med fransk. Fremdeles merker jeg jo at fransken er en hindring, men det går fortsatt bedre og bedre! Jeg føler jeg har vært kjempeheldig med timeplanen. Det er litt fordelt på harde og mer chill dager, f. eks. slutter jeg kl 18 to dager, mens på onsdag har jeg bare tre timer og slutter kl 15, og fredager slutter jeg annenhver kl 15 og annenhver kl 11! Annenhver mandag begynner jeg klokken 10, og det blir også helt okei. Er fornøyd med ca halvparten av lærerne også, og klassen virker veldig koselig. Det er heldigvis ikke så mye lekser enda, men vi har sånn 6/7 bøker vi må lese så fort som mulig, så litt skolestress er det allerede allikevel.

Hvert år kommer det nye norske hit som begynner i førsteklasse, og denne helgen skal vi bruke på å bli litt bedre kjent med dem. Det blir gøy, jeg gleder meg! 

hits