Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Arkiv måned: november 2011

Ferie og Paris #2

06.11.2011 @ 19:03 i Seksjonsreiser 3 kommentarer

Resten av bildene fra seksjonsreisen til Paris i ferien!

Mandag tok jeg ikke med meg kameraet ut, så har ingen bilder fra starten av den dagen. Det vi gjorde da var å dra på sykkeltur rundt i Paris sammen med secondene fra Bayeux og Rouen, og senere på dagen dro vi til Eiffeltårnet og gikk helt opp. Mari har i hvert fall bilder av det, og sikkert flere andre også (du finner alle bloggene under "linker til andre frankrikebloggere").

Tirsdag dro vi til Versailles sammen med jentene i Bayeux.
På kvelden var vi på teater med begge de andre seksjonene, og spiste middag ute etterpå alle sammen.

Onsdag var det Louvre som stod for tur.

Rett etter det hadde vi kryssordløp på Montmartre og så blant annet caféen Amelie jobbet på (i filmen). Så dro vi til Pigalle og så den kjente møllen Moulin Rouge.

Og til slutt Pantéon, der vi blandt annet så en klokke jeg ikke skjønte helt hva var, og gravene til blant annet Marie Curie.

Siste dagen i Paris gikk vi en rolig tur i Luxenburghagene, før vi tok TGV'en tilbake til Lyon.


Ferie og Paris #1

03.11.2011 @ 10:58 i Seksjonsreiser 7 kommentarer

Nå er ferien ferdig, og om en time begynner jeg på skolen igjen... 

Søndag for halvannen uke siden reiste vi til Paris! Har tatt masse bilder, så legger de ut i to omganger.  Da vi kom hjem fikk jeg besøk av pappa, farmor og farfar, det var kjempekoselig og se dem igjen! Så jeg har hatt en veldig fin ferie, og det er jo ikke lenge til jul heller.

Vi startet på togstasjonen søndag morgen, og tok TGV'en til Paris. Tok akkurat to timer, så var framme ganske tidlig.

Vi sjekket inn på hotellet vårt som lå i Latinerkvartalet, og som var helt ok. Det første vi gjorde etter det, var en rundtur på øyen, og spiste "verdens beste iskrem". Den var veldig god også, men <Ben&Jerry's3


Andre ting vi gjorde på rundturen var å se huset til Marie Curie, og broen der folk henger masse hengelåser med navnene sine på.

Så så vi Notre Dame

 og et søtt lite marked, med utrolig mye rart.
Blomster, hundemat, larver (?), fuglefrø..

Litt senere gikk vi inn i Notre Dame også, utrolig mange fine vinduer og slikt der!På kvelden første dagen dro vi til Sacre Coer!

 Sykt fin utsikt der, og etterhvert begynte også eiffeltårnet å glitre.

Resten kommer senere, nå skal jeg pakke ut sakene mine før jeg går på skolen. Mattelæreren vår var borte i dag, så vi begynner ikke før 12 :-)

hits