Forsiden Om meg Blogger jeg leser Bilder Videoer Kontakt meg

Kategori: Frankrikehverdag

-> Strasbourg

23.02.2013 @ 10:00 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Har forhåndsinnstilt et innlegg, så nå sitter jeg sannsynligvis forhåpentligvis på toget til Strasbourg. Fikk kanksje ikke det aller beste inntrykket av vinter-seksjons-ferie etter at vi blandt annet var på flere byvandringer og en 8 timers lang (!!) sykkeltur i Bordeaux i fjor som var altfor kald og altfor lang, men jeg tror absolutt denne reisen kan bli bra! Vi skal blandt annet besøke Europaparlamentet, besøke et slott, og Strasbourg ser også ut som en koselig by. Har aldri vært der, men weheartit kommer med bilder som dette:

 
 

 

Vacances

22.02.2013 @ 08:00 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

FERIEEE! Endelig har jeg også ferie :-D Tiden etter jul har gått utrolig fort helt fram til denne siste uken som har virket kjempelang. Nå er det i hvert fall fredag, og jeg har bare noen få timer engelsk før jeg har to ukers fri. I kveld skal Julies 18-års dag feires, det blir så kos, forteller dere om det senere. Så, i morgen tidlig, reiser vi på årets første reise med norskseksjonen her, denne gangen til Strasbourg. Noen som har vært der før? Jeg gleder meg veldig, alltid koselig med litt kvalitetstid med seksjonen, og programmet ser bra ut! Onsdag reiser jeg hjeem til Norge :-) Og det blir som alltid godt å se igjen familie og venner. <3


En liten del av norskseksjonen, på Korsika i 2012

Meg og min kjære lillesøster :)

 

Ha en fin helg alle sammen!

Les Misérables

20.02.2013 @ 08:00 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Her om dagen var vi på kino for å se filmen som er laget av musikalen Les Misérables. Den var fantastisk fin! Så utrolig trist, (hehe gjett hvem som gråt fra fem minutter inn i filmen helt til slutten) og så fin. Bra laget, flinke skuespiller, fin musikk, og ikke minst; en helt utrolig historie. Det var veldig fint å få sett den, Les misérables er en av de musikalene jeg alltid har hørt en del om uten å egentlig kjenne til selve historien. Har veldig lyst til å se musikalen i London også en gang!

Uansett om dere kjenner til musikalen fra før eller ikke, så anbefaler jeg dere å se denne filmen! Ha en fin dag :-)

Gratulerer med dagen, Julie!

19.02.2013 @ 22:11 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

Fineste Julie har bursdag i dag! 18 år, gratulerer <3 

 

På vei hjem!

21.12.2012 @ 19:12 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Nå sitter jeg på flyplassen i Sveits, og kommer forhåpentligvis hjem i kveld/natt. Bare ikke flyet blir forsinket herfra skal det nok gå bra, men siden vi bare har tre kvarter på å bytte fly i København er det bare å krysse fingrene og håpe det ikke blir forsinket - da blir vi stuck i København. Det er i hvert fall internett her, så reisen er ikke så ille hittil! 

Åh, jeg har ferie! Har ikke tenkt noe særlig på det, spiste opp alle sjokoladene i kalenderen min den første uken, så kom litt ut av nedtellingen. De siste ukene har gått fantastisk fort, og det har vært akkurat passe mye å gjøre, både på skolen og utenom. Og så har det vært så gøy med cheerleadingen, jeg liker meg kjempegodt der! Er veldig greit å ha noe i hverdagen som ikke er på må-gjøre-listen, men er noe jeg kun gjør fordi jeg vil, og fordi jeg synes det er gøy. Så der skal jeg i hvert fall fortsette, og er jeg superheldig blir det kanskje en tur med laget i April også. Fingers crossed!

Jeg håper alle får en fin jul, nå er det jo så snart! Jeg har fortsatt ikke det minste julestemning, er ikke helt vant til at det ikke er kaldt og at man ikke har noen "avslutning" siste dag på skolen og slikt like før jul. Men det kommer vel da jeg kommer hjem, og hvis ikke så blir det uansett koselig med jul, det er jeg sikker på. 

GOD JUL <3

Cheerleader

16.12.2012 @ 20:58 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Hei! Jeg beklager, dere burde kunne forvente i det minste en post i måneden, men jeg glemte jeg hadde en blogg. 

Har fått igjen karakterene mine, som gikk bra, men har derimot hatt en fransk tentamen der jeg skrev en ca 6 sider lang analyse om hvorfor diktet handlet om krigen, for så å finne ut at det ikke gjorde det, ups. I gymmen har vi begynt med "akrosport", en slags balnding mellom dans, turn og pyramider/akrobatikk, veldig gøy!

Fant ut at det egentlig var veldig gøy å turne litt igjen, og å drive med noe sport, noe jeg ikke har gjort siden jeg kom til Frankrike. Så jeg fant en klubb, og nå har jeg begynt på cheerleading! Go Lyon Jaguars! Jeg liker det kjempegodt hittil, ble veldig positivt overrasket. Merker jeg hadde savnet veldig å turne, og med cheerleadingen får jeg både gjort det igjen i tillegg til å lære helt nye ting som pyramider og stunts og slikt. Så nå skal jeg bli cheerleader, haha!

Nå er det bare en knapp uke igjen før ferien, og jeg kommer hjem til Norge på fredag.❤ Gleder meg sånn! 

 

Håper dere også har det fint, og at dere har litt mer julestemning enn meg.

Ps: gullfiskene lever fortsatt

Ps2: gullfiskene søker hjem i ferien, ta kontakt franske folk som kan norsk og tilfeldigvis bor i lyon og i tillegg leser bloggen min!

 

FERIE!

25.10.2012 @ 20:46 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Åå, beste følelsen! Denne uken har jeg hatt så mye å gjøre, så at prøvene for uken endelig er ferdig og at jeg bare har tre timer i morgen (som er engelsk og norsk) = Ferie! 

Om bare litt over en time kommer tante og pappa på besøk til meg også! :-D Blir så koselig å ha dem her, og at de kommer i tillegg til å ha ferie er perfekt. De kommer til Lyon litt senere enn forventet i dag. Franskmennene streiker igjen, burde kanskje ikke ha vært noen overraskalse. I tillegg hadde det vært en bombetrussel på flyplassen i Geneve. Alt sånt skjer alltid på reisen mellom Norge og Frankrike. 

På tirsdag kommer jeg hjem til Norge, så da sees vi, dere hjemme :-*

Bare for å fortelle at jeg er i live

22.10.2012 @ 21:14 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Hei! Tenkte bare å oppdatere dere (hjemme) raskt, siden det er altfor lenge siden jeg har skrevet her, men at jeg egentlig heller burde gjøre lekser. Er utrolig hvor mye jeg får gjort da jeg har skolearbeid å gjøre! Har laget middag, sortert i mailene mine, funnet ut hva jeg skal bli (...eller bare prøvd), skrevet under på alle amnestys kampanjer, ryddet, sortert i papirene mine, lett etter ny musikk på spotify, hørt gjennom noen ny album, pratet en stund i telefonen med foreldrene mine (pappa har bursdag i dag, og mamma og pappa har bryllupsdag!! gratulereeer) - og nå blogger jeg til og med. Alt annet frister mer enn å øve på biologiprøve og litteraturprøve. Men jeg skal gjøre det nå, altså. Snart. 

Siden sist har jeg blant annet hatt besøk av to av venninnene mine fra Norge, Katrine og Marie. Hadde en kjempekoselig langhelg med dem her, og fikk nesten en liten ferie. Siden det har det bare vært en skoleuke som gikk superfort, og en helg som (desverre) gikk enda fortere! Og om noen få dager nå får jeg besøk av pappa og tante, som blir her til tirsdag, da vi drar sammen hjem til Norge :-) gleder meg!! Blir helt fantastisk både med besøk og med ferie, selv om jeg har en god del arbeid å gjøre i løpet av ferien også. 

Vi snakkes snart!

Sitroner og ingefærsmoothie

26.09.2012 @ 10:42 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Forkjølelsen kommer nærmere og nærmere om dagen, og man har vel aldri egentlig tid til å være syk, eller hva? Jeg prøver alt jeg kan å holde meg frisk, men nå droppet jeg nettopp treningen og gikk hjem og la meg under en varm dyne med en tekopp med honning. Må bli frisk fort! Er ikke bare å gjemme seg under dyna da man blir litt småsyk her, da blir det så altfor mye å ta igjen på skolen.

I går søkte jeg på alle mulige kjerringråd og slikt for å bli fort frisk - det som gjentok seg var sitron, honning, varm drikke, vitaminer, ingefær og hvile. I dag tidlig lagde jeg en smoothie med banan, sitron, appelsin og ingefær - ble veldig godt, så det skal jeg spise mer i hvert fall! Om ikke annet så har jeg nå en unnskyldning til å drikke limonade/sitronjuice hver dag. Jeg har bare to timer til i dag, heldigvis.


//weheartit

Søndag

23.09.2012 @ 22:29 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Halloo! Håper alle har hatt en super helg. Min har vært veldig bra, tror jeg elsker helg omtrent like mye som alle andre. Tiden går så utrolig fort om dagen, særlig denne uken. Nå er det jo snart jeg får besøk! Katrine og Marie, to av bestevenninnene mine fra Norge, kommer på besøk i starten av oktober. Og i slutten av samme måned kommer tante og pappa, og etter det har jeg to uker høstferie - og da skal jeg hjem! Gleder meg utrolig til alt sammen. Uansett hvor godt jeg trives her, så blir det alltid bra å komme hjem en tur igjen. Men det skjer faktisk noe hele tiden framover, elsker da det er sånn. 

Ellers så har jeg gått på lørdagsshopping for å handle kaffepresskanne - for så å dra på spinningtime, kommentert hvor bra blomstene vi så på veien hadde tatt seg ut i bokhyllen min, diskutert hvilke matvarer som er både sunne og økonomiske, og jeg vurderte en stund å be venninnene mine ta med vaskepulver hjemmefra til meg da de kommer hit... Haha, uff, når ble vi så voksne? Neida, vi har hatt det veldig gøy også, altså! 

I morgen skal vi løpe i parken i gymmen. Kunne vært veldig greit, bortsett fra at programmet vi har fått ser forferdelig slitsomt ut, og de franske stiller opp i jeans med joggebukse utenpå og converse i stedet for joggesko, og vi har en time litteratur rett etterpå = sitte en time etter gymmen og føle seg ekkel med en like svett klasse rundt seg. Digg. The french way's always the best way.

Har en plan om å prøve ut alle timene de har på treningssenteret i løpet av året, hittil ligger jeg godt an. Har vært på bodycombat (kampsport/dans/martial arts?-ting), spinning og bodybalance (yoga/pilates) denne uken. Likte alt godt på hver sin måte, så treningsmotivasjonen er fortatt på topp. Får nyte det så lenge det varer, høhø.

Forresten, så prøver jeg virkelig å holde bloggen oppdatert om dagen, men føler egentlig jeg bare skriver om det samme hele tiden (og overskriftene mine er like kreative hver søndag). Så hvis noen har noen spørsmål eller noe dere vil jeg skal blogge om, så er det bare å skrive!

Trenings- motivasjon/senter

18.09.2012 @ 22:16 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

I DAG dere, stod jeg opp klokken halv 7 for å trene. Dét er det en stund siden sist, for å si det sånn. Men motivasjonen var på topp (i går kveld, i hvert fall), siden jeg nettopp hadde meldt meg inn på et nytt treningssenter. Og det var helt fantastisk der!! I hvert fall siden jeg sammenlignet med det jeg har vært på til nå, kan ikke tro at vi gikk der i hele fjor. Ble nesten litt Starstruck da jeg kom inn der, for jeg følte jeg var en superstjerne i Hollywood som skulle få treningsprogrammet sitt for å gå ned ti kilo til sin neste film, eller noe sånt. Neida, men det var skikkelig bra der. 70 gruppetimer i uken (for eksempel zumba, pilates, yoga, body-allemuligeversjoner, aquazumba, aquabiking (jepp, sykling i vann), spinning, spensttrening, mage-rumpe-lår, step, kampsport, litt forskjellige dansegreier, sirkeltrening, aerobic, osv) - som jeg gleder meg skikkelig til! Elsker sånne ting, alt fra zumba til yoga. I tillegg er det tredemøller og andre apparater med egneTV'er (!!!) slik at man kan velge hva man vil se på mens man løper, stort styrkerom og tilogmed tøyemaskiner, sauna, hammam og basseng. Dette blir bra! I tillegg til meg går nå fire av de andre norske jentene her der, så blir nok ikke noe problem å få med seg noen heller. Siden jeg elsker weheartit, så lagde jeg en sunnhets-og treningsmotivasjonsmappe der. Klikk her for å komme til den.

I dag fikk jeg en liten oppvekker angående pengebruk, da jeg skrev et budsjett. Tror jeg må skjerpe meg litt på mathandlingen! Men det skal gå fint, tror jeg har litt godt av å måtte tenke litt mer på det også, og heller glede meg til de gangene vi kan lage noe skikkelig godt til middag! (heldigvis har vi rukket å stappe fryseren full av masse god mat før vi fant ut at vi ikke kunne sløse sånn, hehe)

Fant dette bildet på weheartit i dag:
Helg

15.09.2012 @ 20:03 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Heihei! Hittil har det vært en veldig koselig helg. Kvelden i går var vi hos Julia og Julie, spiste pizzaboller, snakket og så på friends. Fredagskvelden kunne ikke vært så mye bedre enn det! I dag har vi brukt dagen i byen, jeg lette etter en jakke, men tror jeg ender opp med å bestille fra nettet allikevel. Nå skal vi til naboene våre på spleisemiddag! Det er fire andre norske som også bor i samme bygning som oss, så neida, vi har ikke akkurat noe nært forhold til de franske naboene. Vet bare at de har sinnsykt lange navn.

 Sånn så jeg ut i går. I dag så jeg ikke ut. Men nå må jeg forte meg, tenkte bare å komme med en liten helgeupdate. Håper dere koser dere også!

Leiligheten!

15.09.2012 @ 01:31 i Frankrikehverdag 3 kommentarer
 


(^maris rom)

(^mitt (uferdige) rom)


Endelig får jeg vist dere! Her er altså leiligheten til Mari og meg. Jeg er kjempefornøyd med sånn det har blitt her, og det eneste som mangler nå er å gjøre rommet mitt litt koseligere, men det er ikke noe som haster. I tillegg til det dere ser på bildene, har vi en hems vi bruker som en slags "ekstrastue", og et bad hver. Det er herlig å ha en sånn leilighet, og også å bo alene. Føler meg så mye mer hjemme her enn jeg gjorde på internatrommet i fjor, og savner ikke akkurat surveillanter/vakter som titter inn om du er på rommet klokken 22, og kjefter på deg for hver minste ting. Hittil elsker jeg å bo her! (nesten alle bildene er tatt av Mari, forresten)

Goodnight from France

13.09.2012 @ 22:01 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

Hei! Alt er fortsatt fint i Lyon, håper det er det med dere og! Gullfiskene klarer seg og, forresten. Vi har egentlig hatt en veldig deilig uke skolemessig, med lite timer - og godt er det. Man blir sliten allikevel, skal fremdeles en del daglig tenking til for å skjønne og snakke fransk. Men de lærerne, ah, noe så håpløst. Mattelæreren møter ikke opp til timene, for så å gi oss en time lenger skole for å ta igjen timen, mens litteraturlæreren vår ber oss skrive noe vi så vidt vet hva er uten å forklare (til mandag), for så å si i dag at vi ikke skulle gjøre det allikevel(?). Haha, de er noe for seg selv. Ok for meg, da blir det en herlig frihelg!

Har jo lovt å få vist hele leiligheten min til dere også, men vi har enda ikke fått tatt fine bilder overalt enda. Men dere kan jo få se litt til, på det jeg har bilder av! Trives fortsatt kjempegodt her, og er fremdeles i det stadiet da jeg kan se meg rundt i stuen eller ut av vinduet, og ikke helt fatte hvor heldig jeg er.

stuen // trappen opp går til hemsen og mitt rom/bad, mens kjøkken + maris bad/rom er til høyre der // fine utsikten vår til en restaurant vi bare har råd til å se på

Nå skal jeg ta kvelden, og så er det fredag i morgen! Jeg har engelsk nesten hele dagen i morgen, og slutter klokken 13, så det er en veldig bra dag.

God natt og goood helg!

Søndagslesing

09.09.2012 @ 17:35 i Frankrikehverdag 0 kommentarer
Hei! Tenkte jeg kunne fortelle litt raskt om linjevalg, sånn at dere vet litt mer om hva jeg driver med dette året også.
På videregående i Frankrike, så har vi tre linjer vi kunne velge å gå andre- og tredjeåret. S, ES og L. S står for scientifique og er realfagslinja - altså mye matte, fysikk, kjemi og biologi. ES står for économique et sosiale og er økonomi- og samfunnsfaglinja. Masse økonomi, og ellers ganske jevnt av de andre fagene. Kanskje særlig matte, historie og geografi. I tillegg har begge disse linjene litt fransk og filosofi. Den siste linjen er L, littérature. Språk- og litteraturlinjen, med mye fransk, engelsk, litteratur, filosofi. 
Jeg har valgt å gå L, og gleder meg fortsatt til å komme litt mer ordentlig i gang. Hittil har vi bare hatt en skoleuke der det meste av timene har gått med på å introdusere lærerne og det nye skoleåret, og skrive lapper til lærerne med facts som mobilnumrene og adressene våre, i tillegg til hva foreldrene våre jobber som. Skjønner jo at det er viktig for dem å vite dét før de skal begynne å undervise oss, da.
Vi har ikke noe særlig lekser i det hele tatt enda, og det er utrolig deilig! Allikevel er det nok å gjøre. Første skoledag spurte læreren om vi hadde lest bøkene vi skulle. Hvilke bøker?! Heldigvis var det ikke bare vi norske som ikke hadde fått det med oss, så vi prøver å ta det igjen nå om dagen. Men jeg skal ikke klage. Null lekser bare lesing er helt ok! Tross alt litt derfor jeg har valgt å gå litteraturlinjen - ser mye heller for meg at jeg sitter med en ok+ bok på fritiden min enn at jeg regner mattestykker. Og jeg tror også filosofitimene vi skal begynne med neste år blir veldig interessant, til tross for at åtte timer i uken kanskje er litt i meste laget. Nå skal jeg tilbake til bøkene - så vi snakkes senere. Liker egentlig sånne søndager uten masse planer, er så greit å få ladet opp litt til uken.
Noen av bøkene som skulle ha vært lest. Og takk gud for wikipedia! Jeg hadde ikke skjønt en eneste bok, og franskkarakteren min i fjor hadde vært ti karakterer lavere uten.

Ellers så har jeg hatt en veldig fin helg, og trives fortsatt så godt i Lyon. Er så deilig å ha leilighet nå også! Jeg har lyst til å få blitt med på noe organisert trening igjen, så jeg tenkte å prøve ut friidrettsklubben her en dag, for å se hvordan det er. Om det er passe (u)seriøst og om nivået er passe høyt lavt. 
Håper dere har en fin søndag!

Første skoleuke

07.09.2012 @ 17:18 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Hei! Tar det viktigste først; gullfiskupdaten. Liv-og-Anna, den ene gullfisken vår (den ganske lite pene, den hvite med blått og rødt), døde etter to dager. Frisk, den oransje, er helt crazy, og Mari-og-Marie (gullfargede, haha) lever fortsatt den og. Så vi har i det minste 2 av 3 igjen, kunne ha vært verre. 

Første skoleuken har gått fint! Er noe helt annet å begynne i première enn det var i seconde. Deilig å skjønne hva som skjer i timene, og mye lettere å få litt kontakt med de i klassen enn det var da jeg kunne minimalt med fransk. Fremdeles merker jeg jo at fransken er en hindring, men det går fortsatt bedre og bedre! Jeg føler jeg har vært kjempeheldig med timeplanen. Det er litt fordelt på harde og mer chill dager, f. eks. slutter jeg kl 18 to dager, mens på onsdag har jeg bare tre timer og slutter kl 15, og fredager slutter jeg annenhver kl 15 og annenhver kl 11! Annenhver mandag begynner jeg klokken 10, og det blir også helt okei. Er fornøyd med ca halvparten av lærerne også, og klassen virker veldig koselig. Det er heldigvis ikke så mye lekser enda, men vi har sånn 6/7 bøker vi må lese så fort som mulig, så litt skolestress er det allerede allikevel.

Hvert år kommer det nye norske hit som begynner i førsteklasse, og denne helgen skal vi bruke på å bli litt bedre kjent med dem. Det blir gøy, jeg gleder meg! 

Gullfisker

31.08.2012 @ 17:50 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Ææ, se hva vi har kjøpt!! Innflytningsgave til oss selv eller noe, 3 søte gullfisker. Eller, en av dem er egentlig ganske stygg. Update til nå: Gullfiskene liker å spise luftbobler og plastikkplanten sin. Vi gir dem mat, altså. Og utenom det, så er de sykt lite fotogene, og flyktet fra kamera hver gang jeg skulle prøve å ta bilde av dem. Skal holde dere oppdatert, og prøve å ta vare på dem. Til alle som kjenner meg og blir litt bekymret, så kan dere ta det med ro, for Mari skal også huske å mate dem.

 

Fra venstre: Fisk 1, fisk 2, fisk 3, en av de kjære mammaene deres.

 

Ha en super helg!

Leilighet

31.08.2012 @ 11:31 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Heihei! Nå er jeg i Lyon, og den siste uken har blitt brukt til å fikse leiligheten. Vi har bestilt strøm, vann, internett og mobil, ryddet, vasket, malt og shoppet - og endelig begynner det meste å komme i orden. Pappa og faren til Mari (som jeg bor med) var med oss nedover for å hjelpe oss med leiligheten, så vi fikk gjort veldig mye mens de var her. Nå er det bare småting som mangler, og jeg er kjempefornøyd med sånn leiligheten har blitt! Skolen begynner ikke før på tirsdag, så det blir deilig med helg nå som leiligheten er fikset!

I hvert fall en liten sneakpeek på hvordan leiligheten har blitt! Så legger jeg ut flere bilder senere. Nå må jeg gå, vi skal ut å kjøpe gullfisk!

Prochain arrêt: La France

25.08.2012 @ 22:51 i Frankrikehverdag 4 kommentarer

Frankrike i morgen! Sommerferien har gått så utrolig fort, men er klar for start igjen. Tre måneder ferie er tross alt ganske lenge, og har glemt alt som heter skolearbeid i løpet av den.

Det meste av neste uke vil nok bli brukt til å fikse leiligheten - innrede, bestille abonnementer av diverse ting osv. Heldigvis skal pappa være med nedover og bære ikea-poser. Hehe, i hvert fall hjelpe til med leiligheten. Gleder meg veldig til å se hvordan den ender opp med å bli, skal bli så fint! Legger ut bilder her da den er ferdigfikset (haha, som om noen tror på det da jeg lover noe som helst på bloggen lenger!). Blogger i hvert fall mer da jeg får nett i Frankrike :-)

Long time no see

04.08.2012 @ 10:53 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Nytt skoleår = ny blogging. Må prøve å få holdt litt liv i bloggen. Planen var jo å ha den gjennom de tre årene mine i Frankrike, for å ha den å se tilbake på senere. Nå er første året ferdig, Lyon og Frankrike er ikke noe nytt lenger, og internat-, vertsfamilie-, og skjønner-ikke-et-ord-i-timene-året er ferdig. Nå har jeg leilighet med Mari og vi har til og med fått nøklene i posten, so exited!! 

Jeg har hatt en veldig fin sommerferie hittil, med masse kos og en del jobbing. Har fortsatt igjen en måned, som jeg skal bruke på først å jobbe en uke til, så til Bulgaria for å få sommeren vi Norge ble snytt for i Norge i år! Den siste uken hjemme blir til øvelseskjøring og kvalitetstid bra folk før jeg drar til Lyon og innreder leiligheten og koser meg med en uke fri i Lyon før skolen starter igjen. Gleder meg til alt fremover, den følelsen er så deilig. Til og med til skolestart, for også i år blir det mye bra med den. Egen leilighet, ny klasse og linje, nye førsteklassinger å bli kjent med og ikke minst å se igjen de andre lyonjentene! Bare noen uker etter skolestart får jeg også besøk av noen venninner hjemmefra, det blir kos!

Håper alle har en veldig fin ferie 

Snart ferie

27.03.2012 @ 22:17 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Hei dere! Vet jeg er skikkelig dårlig til å oppdatere bloggen, men det har ikke skjedd så mye spennende siden sist, og kameraet mitt er tomt for strøm mens laderen min ligger igjen i Norge.

Men, nå er det bare en uke igjen til jeg får besøk og halvannen uke til vårferie. Er veldig fornøyd med trimesterkarakterene som vi fikk vite denne uken, men ellers litt skolelei og dårlig motivasjon, så blir supert med en ferie om ikke så lenge! Lillesøsteren min, mamma, tante og mormor kommer på besøk til meg i Lyon, så blir koselig å vise dem byen og bare slappe av med familie en uke, før vi drar til Korsika på seksjonsreise. 

Ser skikkelig fint ut, gleder meg masse!

Og så vil jeg bare minne på at hvis noen som leser bloggen min har lyst til å søke på videregående i Frankrike gjennom Fivai, organisasjonen jeg reiser med, så er søknadsfristen 1. april, så det nærmer seg siste mulighet nå!

Februarsortie

29.02.2012 @ 22:29 i Frankrikehverdag 2 kommentarer

Vi tok sortien vår for denne måneden i dag (hehe, vi kan være ute lenger enn til klokken sju én gang i måneden), og dro først til Laila og Freja og så på leiligheten, før vi dro på La Mozzarella og spiste pizza for å feire bursdagen til Julie litt på etterskudd. Gratulerer igjen med dagen som var, classmate! 

bursdagsbaarn

Here comes the sun

28.02.2012 @ 14:03 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Nå er jeg tilbake igjen i Lyon, og i gang med slutten av andre trimester. Det er skinnende sol og dongerijakkevær, våren begynner å komme hit! Alt er så fint da været er det.Og så fikk vi igjen vår første dissertation i fransk i dag, det er som en "argumenterende tekst", og jeg fikk 15 på den! Skikkelig fornøyd med det, så måtte bare skryte litt på bloggen. Nå har jeg to timer fri midt på dagen før vi har tre timer til. Dette ble skikkelig meningsløst innlegg, men tenkte jeg burde si at jeg er i Lyon igjen. 

FERIE

11.02.2012 @ 11:20 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

Ferieeeee, nesten ferdig med andre trimester (som har gått mye bedre enn første!), og vi drar til Bordeaux i dag! Blir der til torsdag, og jeg kommer hjem til Norge på fredag.

Forresten så har jeg klipt meg, utrolig deilig å få bort alt det slitte.Ha en fin ferie dere også!

Val Thorens

24.01.2012 @ 08:09 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

Denne helgen var jeg hos seksjonslederen vår Liv og familien hennes. Var en veldig koselig helg! Søndag dro vi til Val Thorens for å stå på ski. Var utrolig fint der, og jeg har heller aldri vært i noen veldig store skianlegg før, så det var kjempegøy. Har aldri vært noe skitalent, og har heller ikke stått siden i fjor, så jeg sluttet å telle etter den åttende gangen jeg falt, hehe. Freja og Laila fra premiere var også med, og det var en kjempefin dag!

Superfint, anbefales!

Nå er en ny skoleuke i gang, og jeg har skole fra halv ni til seks. Ha en fin dag! 

Lysfest i Lyon!

09.12.2011 @ 22:12 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Fête des Lumières 2011

 

Kan ikke akkurat si jeg har vært så flink med bloggingen i det siste. Lysfest er i hvert fall den store happeningen i Lyon om dagen, da. :) Vi fikk sorti (lov til å være ute lenger enn til klokken 7, partyy) i går fra internatet, så vi gikk og så litt rundt i hele byen. Var veldig koselig der med alle lysene, selv om det var helt fullt med folk, og jeg og Nora fikk sett veldig mye forskjellig. koselig kveld! 

Reiser forresten hjem om en uke, eller 8 dager som man sier i Frankrike. Norge om en uke!! Blir så bra å komme hjem nå :)

Koselig dag og Paris i morgen

22.10.2011 @ 22:21 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

I dag hadde vi helt fri, så vi startet dagen med å ta metroen opp til Croix Rousse, som er et platå (heter det ikke det?) i byen, slik at man har utsikt til hele Lyon. Det var litt tåke i dag, men var uansett utrolig fint. Så spiste vi/drakk kaffe på en café like ved Operaen.

Etter det shoppet vi en stund, før vi dro til internatet, og etterpå ut for å spise.

Har hatt en veldig koselig dag! Nå er det kaanskje på tide å begynne å pakke, siden vi drar til Paris i morgen tidlig! :-D

dancingqueens

19.10.2011 @ 21:25 i Frankrikehverdag 2 kommentarer

I dag var vi på dans!

Kjempegøy! Og for the record så var vi sykt flinke, lærte koreografien med en gang, failet ikke i det hele tatt, alle ble spurt om autograf av de andre der, danseinstruktørene var sjokkert over talentet vårt, og talentspeiderne som var der ville alle booke oss til forestillinger og turnéer og slikt, men... Vi takket nei og forholdt oss kule som alltidHehe, pyramidebyggingen gikk ikke alltid heelt som planlagt..

 

Tirsdag

18.10.2011 @ 19:09 i Frankrikehverdag 3 kommentarerBildene over er fra noen dager siden da vi var på kjøpesenteret her for å kjøpe litt treningsklær. For i morgen skal vi prøve dans! Hiphop og street jazz, regner med jeg og fire andre av jentene skal begynne på det på onsdager. Wish me luck, jeg kan ikke å danse, heh.. Julie og Mari derimot er helt gangstah allerede da ^, så det blir nok ikke noe problem for dem.

Dagene går fort i Lyon, og nå er det bare 3 (!!) skoledager igjen før vi har høstferie! I morgen telles nesten ikke som en skoledag engang, siden Julie og jeg starter ikke før 10 og har bare to timer skole. Helt greit at lærerne er borte en gang i blant! Og på søndag drar vi til Paris!

Parken og siden sist

07.10.2011 @ 17:58 i Frankrikehverdag 2 kommentarer


Søte Julia utenfor parkporten


Under my umbrella-ella-ella ey-ey-ey. Haha ok, det begynte å regne i hvert fall. Fikk litt Norge-flashback. Hehe.
Irriterende med elefanter som ikke vil posere. Kunne ikke få den til å snu seg..Og slik er parken på en regnværsdag! Var mye kjøligere i dag enn tidligere, høsten begynner vel å komme også her.

Siden sist har jeg hatt to ganske vanlige skoleuker, (bortsett fra en morgen da brannalarmen gikk på internatet, etter på gikk strømmen og ei jente ble stuck i heisen - noe jeg og Anja også ble senere samme uke), og en helg hos den ene vertsfamilien. Vi dro til bestemoren og hele resten av slekten som bodde litt utenfor Lyon, halvannen time omtrent. Het noe på M, men jeg fikk det aldri helt med meg. Vi feiret tre bursdager tror jeg, men fikk ikke dét helt med meg heller. Og så spilte vi paintball, var ganske gøy! Nå skal jeg straks til den andre vertsfamilien, og jeg vet ikke helt hva vi skal i helgen. Hørte noe om enda mer bursdagsfeiringer, så mulig det blir det denne helgen også. 

Hvis noen ønsker seg noe veldig fra Lyon, så si ifra! Skal sende en pakke hjemover om ikke så lenge, med litt brev og slikt. Bare skriver det så dere kan ønske dere ting hvis det er noe spesielt! Og så er det ikke lenge til høstferien, da vi først skal til Paris alle vi norske jentene i seconde, og etterpå får jeg besøk av farmor, farfar og pappa. Gleder meg masse!

 

 

Skole og sånt

27.09.2011 @ 19:50 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

 Julie og jeg lekte litt turist på skolen en dag


Julie sin blogg er forresten her, lit bedre oppdatert enn min!

I dag har vi først failet med å gå til en økonomitime, for så å gå igjen siden alle vi spurte fortalte oss at det var streik, for så å få vite på slutten av dagen at det hadde vært økonomi allikevel? Hm. Så hadde vi egentlig en veldig vanlig skoledag, og innsett hvor dårlig jeg har blitt i engelsk (håper det bare er en midlertidig greie med å blande inn franske ord overalt som går over da fransken sitter litt bedre). Jo, og så fikk jeg igjen den første "ordentlige" prøven min i dag, da! Vi har hatt to små tester tidligere - en i physique-chimie som gikk bra, og en i matte vi kun fikk fordi læreren syntes vi bråkte for mye, som jeg strøk på. 

Og jeg stod!!! Må bare offisielt dokumentere det første prøven jeg stod på i Frankrike, hehe. Vi har en ny prøve på mandag, i Historie, og det går nok ikke like bra.

Nå er det étude igjen, så jeg skal gjøre noe i Physique-Chimie som jeg ikke helt har forstått, og jobbe litt til historieprøven. À bientôt! 

Hos den andre vertsfamilien

25.09.2011 @ 18:55 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

Coucou! Nå er jeg hos den andre vertsfamilien min, og har hatt en helt super helg her. De bor i et stort hus litt utenfor sentrum, er liksom litt mer "på landet" her, men ikke det vi i Norge ville kalt landet. Huset er stort og gammelt, men en stor del av det er helt nyoppusset. Inkludert rommet jeg har fått mens jeg er her, med eget bad til!! Jeg husket til og med kameraet mitt denne helgen, hehe, så nå får jeg endelig lagt ut litt bilder igjen

Her er "rommet mitt".

..og dette ser jeg ut vinduet. Det er skikkelig fint, har en ganske bred vinduskarm jeg planlegger å sitte å lese bøker i og slikt senere. Og så er det hagen, da:

En frukt jeg ikke aner hva heter på norsk, men som smakte veldig godt og var rosa inni da den var moden.

Synes de har utrolig fint og koselig hus, og hele familien er utrolig koselige, jeg trives veldig godt her hittil i hvert fall!

 

de har også jordbærog tomater

og utrolig gode bringebær

kirsebær da det er rett sesong


plommer, tror jeg, med et lite forbehold grunnet språket


snart pærer


fersken?druer!!


3-4 forskjellige krydder og sånt. det jeg skjønte var sitronmelisse og laurbærblader

Hehe, dere skjønte kanskje at jeg ble litt fascinert av den hagen. Men det er i hvert fall utrolig koselig her, skal vise fler bilder senere. Dere får vel se bilder av vertsfamiliene etterhvert også, men jeg har ikke turt å spørre om å få legge det ut enda. Syntes det holdt å spørre om bildene av huset og hagen i første omgang.

Jeg har hatt en veldig bra helg, i hvert fall! Pratet masse fransk men samtidig fått slappet av skikkelig. Og så har jeg vært på kunstutstilling, der jeg faktisk likte flere av bildene, og på min første (tror jeg?) konsert med et orkester. Det var ganske kult! Litt langtekkelig, men var veldig godt å bare slappe av der også egentlig.

I dag fikk jeg sove så lenge jeg ville, siden jeg var så trøtt i går (hehe, flaut, men veldig snilt av dem, da!). Etter fransk frokost og lunsj (kan sikkert dedikere et helt innlegg til å fortelle om de franske måltidene senere, det er skikkelig annerledes enn i Norge), dro vi på en ganske lang sykkeltur! Det var skikkelig gøy, siden jeg fikk sett så mye nytt. Alt var utrolig fint, alle de trange stiene og åkrene her og slikt. Vi syklet til en park med en strand, så veldig fint ut der (nederste bildet)!

Det var i hvert fall en liten update. Angående det, så i går kveld da vi var ute og spiste is mellom kunstutstilligen og konserten så så jeg masse folk som stod et lite stykke borte, og jeg klarte å si "qu'est-ce que c'est going on der borte?" - greit språkforvirret. Nå skal vi spise middag, og så skal jeg tilbake til internatet, og forberede meg på en ny skoleuke som starter med matteprøve. Wish me luck! 

Utflukt

20.09.2011 @ 18:29 i Frankrikehverdag 2 kommentarer

I dag var vi i en klatrepark med klassen og en annen second-klasse, i stedet for å ha vanlig skoledag! Første gangen jeg prøvde det, slik at man har på seg sånn klatresele og går gjennom en "hinderløype" høyt oppe i trærne. Jeg likte det veldig godt, syntes det var gøy :-) Etter det spiste vi (, ble mobbet av lærerne for at jeg hadde med meg så liten veske og fikk plass til maten oppe i den) og hadde ganske lenge fri

Etter skolen måtte jeg kjøpe skolesaker, og ei snill, fransk jente tilbød seg å vise meg den nærmeste butikken, var skikkelig koselig av henne! Hun viste meg samtidig turnhallen(!!!) som ikke er langt unna i det hele tatt. 5 minutter å gå. Jeg er så glad for at det er en turnhall her i Lyon også (hvis noen der hjemme lurer, så var det to haller, den ene på størrelse med den i Hamar, den andre bittelitt mindre). Så kan jeg dra for å se på da jeg savner turn. Det var bare noen små gutter som turnet der nå, men det er visst trening i morgen for jentene som turner der, så hvis jeg får tid skal jeg dra ned å se på.

Nå er det straks middag, og så étude - obligatorisk leksegjøring. Hittil i hvert fall er det egentlig helt greit å ha étude, siden da har man en fast tid man må gjøre leksene på, og da blir man mye mer effektiv og blir ferdig med det. Snakkes!

Første helg hos vertsfamilie

18.09.2011 @ 19:01 i Frankrikehverdag 4 kommentarer

Hei dere!

Nå sitter jeg på internatet supersliten etter å ha pratet bare fransk de to siste døgnene. Som sagt, supersliten, så skriver bare kort om hvordan helgen har vært.

På fredag møtte jeg vertssøsteren min utenfor skolen, og vi gikk for å treffe resten av familien og ta metroen til der de bor. Det er tre barn i familien, ei på 15, en på 14 og ei på 5. De bodde i en ganske liten leilighet kanskje 20 minutter unna skolen med metro. De hadde to katter også. På fredag hadde de laget veldig god middag som vi spiste, og resten av kvelden ble jeg bare litt kjent med dem og slappet av i leiligheten. De var veldig koselige, og jeg gjorde omtrent som jeg ville der. På lørdag dro vi først til sjokoladefabrikken deres (!), og det var utrolig kult. Jeg har aldri sett så mye sjokolade på samme sted, det var helt sykt mye. Senere dro vi på Part Dieu, som er kjøpesenteret ikke så langt unna internatet, og så på en fransk kino. Det var bra for å lære, men jeg skjønte jo ikke så mye av hva de sa. På kvelden dro vi på en restaurant med besteforeldrene deres, og det var koselig, og god mat. I dag hadde de en slik typisk fransk lunsj vi har hørt så mye om på forhånd, på forkurset og slikt. En del til av familien (de har visst ganske stor familie, jeg skal hilse på enda fler helgen om to uker) kom på besøk rundt 12-tiden, og sånn rundt 14 begynte vi å spise. Det var en tre-retters lunsj, med salat, kylling med pommesfrites, og dessert. Lunsjen var ferdig kanskje klokken 17, siden man gjør liksom alle mulige andre ting også mens man spiser, og mellom rettene. Etter maten gikk vi en tur, og så kjørte de meg hjem til internatet. De var veldig koselige alle sammen, men det er litt merkelig å være i en vertsfamilie også. 

Da jeg kom på internatet igjen i dag var det en pakke fra tante Anne Line her! Blant annet melkesjokolade (<3), et norsk blad, supersmart paris-guide (som fikk meg til å glede meg enda mer til høstferien!), litt skolesaker og et koselig brev. Tusen takk, tante! 

 

Har dere hatt en fin helg, da? :-)

To første ukene

15.09.2011 @ 20:20 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Salut!

Har det fint  i Lyon også etter snart to uker. For noen dager siden kjøpte jeg meg rulleskøyter som noen andre av jentene på kullet alt hadde gjort, så i dag gikk Mari, Augusta og jeg en tur på rulleskøyter nede ved elven. Var skikkelig gøy, og det er jo så utrolig fint der! Det er forresten forstatt varmt her, man føler man er litt i syden, på ferie eller noe, utenom alle leksene og timene på skolen, da. Skolen går forresten greit. Skjønner noe i ca halvparten av fagene, men i SVT (biologi-ish) og Economie er jeg ganske lost. Det eneste jeg fikk med meg i økonomitimen var at det hadde noe med tyveri av sånne sykler man kan leie i byen - og det høres i grunn ikke særlig riktig ut det heller, at vi hadde en dobbelttime om det. 

I går var vi på Ikea da, finally! Var utrolig deilig å sove med en pute uten klumper i i natt! Og med ryddig rom, masse nye bokser, skåler, sengetøy, håndler og duftlys på rommet begynner det å bli litt mer hjemmekoselig på rommet mitt her.

Og siden det var Ida som ba meg blogge; vi får pudding til dessert hver dag, enten til lunsj, middag eller begge deler. Just sayin'. 

Jeg har fått vertsfamiliene mine, da! Den ene skal jeg til i helgen også, de virker veldig koselige ut i fra det lille jeg har pratet med dem. Den andre familien vet jeg ikke hvem er, men skal vel til de neste helg.

Ok, sykt dårlig bilde, men se hva vi har i parken!! Er masse kule dyr der, gleder meg til å dra dit en dag jeg har litt bedre tid. Fant ut jeg egentlig ikke hadde så mye mer bilder heller, kun av internatrommet og de jeg la ut sist av byen, da. Men nå må jeg gjøre lekser, à bientôt!

Første tiden i Frankrike

08.09.2011 @ 21:10 i Frankrikehverdag 2 kommentarer

Heihei! Okei, nå skal jeg sette meg ned å prøve å fortelle litt mer om hva som har skjedd siden jeg kom ned hit. Det blir et litt langt innlegg, kanskje for spesielt interresserte (hei mamma og pappa), men skal prøve å få postet mer bilder og slikt senere. Jeg har ikke fått blogget ordentlig enda, men har skrevet dagbok, så jeg skal prøve å få med noen deler av den også i blogginnlegget. Så får dere se litt av det jeg tenkte der og da også, og ikke bare konkret hva vi har gjort. Om det er noe dere lurer på, så ikke nøl med å sende inn spørsmål i kommentarfeltet heller!


Søndagen startet med å reise til Gardermoen, for så å si hade til mamma, pappa og Elise (lillesøsteren min). Jeg kom veldig tidlig, så var ikke mange av forkursfolkene som hadde kommet, så jeg traff først Sabine om går i terminale (tredjeklasse) her i Lyon. Etter en stund fant jeg også de andre fra forkurset, og det var veldig koselig å treffe dem igjen! Vi tok flyet til Paris der vi møtte Liv som er seksjonslederen her i Lyon, og sa hade til alle de andre.

 

Fra dagboken: «I dag stod jeg opp klokken halv seks, og dro til flyplassen. Veldig spent, og med masse baggasje. På flyplassen traff jeg igjen alle de andre fra forkurset, og det var veldig koselig. Siden det har jeg tatt fly til Paris, så en sånn tog-shuffle-ting til togstasjonen, og nå sitter vi på TGV'en. Er utrolig rart å tenke på at jeg var hjemme for noen timer siden, og at jeg nå faktisk er i Frankrike, landet jeg skal bo i de neste tre årene, og at jeg går på fransk videregående skole i morgen. Gruer meg litt til å ikke skjønne noen ting, men får bare se positivt på det og tenke på at det er en utrolig spennende opplevelse og at jeg kommer til å skjønne mer og mer. Etterhvert så sitter jo sikkert fransken ordentlig også, og da blir det sikkert gøy å tenke tilbake på hvor forvirret jeg var og hvor lite fransk jeg kunne.»

 

Og så var vi i Lyon, da. Tok taxi til internatet og satte fra oss tingene, før vi dro til Liv for å spise pizza og treffe alle jentene i premiere (andreklasse) og terminale også.

 

Mandag var første «skoledag» som bare varte fra 9-12. Jeg hadde fått vite dagen før at jeg kom i klasse med ei annen norsk, Julie, men vi traff alle de andre i klassen også. De fleste jeg har pratet med hittil virker i hvert fall koselige. Læreren vår virket også grei, heldigvis.

 

Tirsdag som var den første "ordentlige" skoledagen (hvis man kan kalle det det med kun én time og en tur for å prøve å hente bøker) startet ikke Julie og jeg før klokken 11, så vi stod opp og gikk en tur i byen. Vi spiste frokost på en koselig baker like ved skolen, og var skikkelig turister med kamera, så alle bildene jeg har lagt ut er fra den dagen. BYEN ER UTROLIG FIN, forresten, selv om det kanskje ikke kom så bra fram få bildene. Det er så mange fine bygninger, elven er fin, båtene på elven ser så koselige ut (og i dag så Julie og jeg en restaurant på en måte i en sånn båt på elven, så superkoselig ut!), vi så en svart svane (!), det er veldig mye bra butikker her, alt er mye billigere, det er veldig mye roligere enn i Paris, det er både billige butikker, og designerbutikker (though de er litt for dyre for mitt budsjett), alt er fransk. Det er så fint her.

 

Skolen gikk helt greit det også, skjønte det meste i matten, og fikk pratet litt mer fransk, selv om det var vanskelig å prate med de jeg alt hadde hilst på. Jeg kunne nok fransk til å ha én samtale med folk, men kunne ikke begynne å spørre hva de het, hvor gamle de var og hvor de bodde neste dag også. Som om de ikke så på meg som dum nok fra før, liksom. Etter skolen dro vi med "fadderne" våre, som er jentene i premiere (vi har fått hver vår fadder vi kan spørre om vi trenger hjelp til ting og slikt nå i starten, og som vi fikk brev av før vi startet. veldig greit å få litt hjelp, så vi slipper å finne ut av alt selv!), på en runde for å handle skoleting, fikse mobil og sånt. Vi dro også innom Starbucks, Augusta, Liv, Anna og jeg. På kvelden ble det sightseeing på internatet, og vi fant gymsalen, godterirommet, kjøleskapene vi kan leie og tv-stuen. 

 

Onsdag startet vi skoledagen med tre timer Physique-Chimie, og etter å ha hatt det i dag også, så er jeg ganske sikker på at det er et fag jeg kommer til å like! Ikke minst er det deilig å skjønne alt vi gjør, siden læreren vi har er veldig flink i engelsk, og oversetter gjerne dersom vi spør. I timer i dag satt jeg også med ei jente som er veldig flink til å forklare og oversette, så dét faget går i hvert fall veldig bra hittil. Vi fikk også timeplanen på onsdag, og jeg er veldig glad for å være ferdig klokken 12 på onsdag, og for å ikke starte før 10 på torsdag, i hvert fall. Vi skal ikke være med i sånn veldig mange fag fra starten. Physique-Chimie, matte, SVT (som er... biologi-lignende?), gym, historie og geografi, og kanskje økonomi. I tillegg har vi ekstrafransk, ekstramatte og ekstrafysikk, men vi har mer fritid enn jeg hadde fryktet. Skrev et ganske langt dagbokinnlegg på onsdag kveld, men da jeg leste det igjen nå så var det bare utrolig mye uinteressant der. Jaja, er vel ofte sånn.

 

I dag startet vi også dagen med å gå en liten tur i byen. Startet klokken ti og hadde matte, så fransk, så SVT (som jeg ikke skjønte noen ting av. Vi hadde om solsystemet, tror jeg, men så mye mer fikk jeg ikke med meg), og så Physique-Chimie. Etter en ganske hard skoledag, så skulle vi treffe alle vertsfamiliene og presentere oss for dem! Var litt skummelt, men det gikk greit. Fikk pratet litt med en del av familiene også, og alle jeg pratet med virket utrolig hyggelige. Så det lover bra! Liv sa også at tre av familiene som hadde sagt de skulle være reserve hadde ombestemt seg i løpet av kvelden, og ville være vertsfamilie for en av oss allikevel. Så det var jo litt gøy! Familiene virket veldig koselige i hvert fall, og jeg er utrolig spent på hvem jeg får!! Håper jeg får to familier egentlig, selv om jeg tror de helst vil på til at én familie kan ha oss hver helg, men da hadde jeg fått opplevd litt forskjellige sider av det franske, kanskje. Men det blir nok bra uansett, tror jeg. 

 

Høres ut som jeg nesten bare driver med skole, men jeg gjør ikke det, altså. Ikke enda i hvert fall. Jeg har det veldig fint i Lyon, altså! Åh, og om noen får lyst til å sende meg post (hadde vært sååå koselig å få noe i posten!) er adressen min:

 

Centre scolaire Ozanam, 60 place Rue Vauban, 69006 Lyon, France


Joda, skikkelig fin blogging, med oppramsing fra hver dag og sånt... Skal prøve å få blogget litt oftere nå framover slik at det ikke blir så mye på én gang.  Nå er det bare én dag igjen av første dagen her, den første tiden har gått utrolig fort. Håper dere som leser også har det bra!

Resten av bildene

08.09.2011 @ 17:30 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Bildene jeg ikke rakk å laste opp i går siden nettet vårt kobles ut klokken 11 :):):)
...og jeg bor i Lyon! :-D

07.09.2011 @ 22:57 i Frankrikehverdag 7 kommentarer

Bonjour tout le monde!

Åh, endelig har vi fått nett på rommet! Hittil har vi kun hatt på fellesrommet, men de er utrolig treige og i tillegg med franks tastatur. Så det har tatt så lang tid å skrive på de, og jeg har ikke orket å blogge. Men nå kommer det bare et ganske raskt innlegg med litt bilder fra byen og slikt, så skal jeg skrive mer om hvordan det er her en kveld jeg har litt bedre tid. 

Haha okei, det her blir veldig mye random bilder fra rommet, litt random, byturen jeg og Julie var på i går (følte oss såå turister, gikk der med kamera og knipset bilder av absolutt alt) men jeg har hørt nettet stenger 11 så må bare forte meg! Bonne nuit!


Filming på skolen, og ut med Lyonjentene og Liv

10.08.2011 @ 20:07 i Frankrikehverdag 4 kommentarer

Heei! :)

Gjett hvilke timer jeg hadde i dag da, dere. Fransk og matte og mer fransk, hadde dere vel ikke trodd? Yesda. Men i dag var faktisk en litt annen skoledag. Det kom nemlig et filmteam for å filme oss, til Fivai-markedsføring, tror jeg? Haha, det var litt gøy og litt flaut og litt skummelt. Først skulle vi leke "stolleken" (aner jeg en metaforisk "kjempe om plassene"?). Det var tolv stoler på over tretti personer, og null regler. Det vil si; gå hvordan du vil rundt stolrekkene, gjerne dytt folk litt rundt, lov til å sitte på fanget til hverandre (ekstrapoeng for mer enn 5!!), og ja, sitt ned når hun filmteamdamen klapper. Det var jo... spesielt, men ganske gøy. Etterpå skulle vi stå på rekke og gå mot kameraet og se i det før vi gikk på hver vår side av det, og deretter skulle vi gå og stå foran kameraet og si et ord om opplegget, hvorfor vi søkte etc. Til slutt ble noen intervjuet, og kameramannen filmet også litt i klassen vår. 

Etter skolen dro vi Lyonjentene sammen med seksjonlederen, Liv, til PastaBasta (?) og spiste. Var kjempehyggelig, og veldig god mat der.

Pappa kom også hit en tur i dag. Var koselig å se han igjen! Vi lette en stund etter en kafé, men siden klokken var over 18 var visst alt stengt. Vi fikk i hvert fall en gåtur, da. Jeg sendte med kofferten min hjem, så jeg slipper å drasse den med meg rundt på fredag da jeg skal hjem, siden jeg først skal på tacokveld med de andre forkursfolka hos Anette. Det blir kos! I morgen skal forresten jeg og de andre Lyonjentene til Augusta på middag, blir nok kjempekoselig det også! Liker at det skjer noe nesten hver dag, annet enn bare skole :) 

Vi har matteprøve i morgen, jeez, så nå må jeg øve til den. Klar for å stryyke. Neida, jeg skal stå. Skal.

Dere (tre/fire lesere, der hjemme) som leser bloggen min: kos dere masse de siste matteprøvefrie ferieukene deres!:)

Frrrransk

03.08.2011 @ 22:12 i Frankrikehverdag 2 kommentarer

Jeg har ikke så mye å blogge om, med mindre dere vil vite hvordan apercevoir bøyes, eller hva diverse skolesaker er på fransk. Litt av dagens lekser. Fransken begynner å gå litt bedre, og til tross for at forkurset er mye hardere enn skolen jeg er vant med, går timene fort, og ikke minst så lærer jeg mye. 

Fra venstre: Meg, Mari og Julie. Glose- og verbpugging♥

Goodnight, må pugge mer verb før jeg legger meg. Vet det høres ut som om jeg har det helt forferdelig her, men egentlig er det kjempebra. Er så herlig å bo alene, og i det hele tatt å bo i Oslo, og så har jeg blitt kjent med mange koselige folk både av de som skal til Lyon med meg og de som skal til andre steder. 

Dere hjemme får nyte de siste ferieukene deres!

Da var det slutt på ferien

02.08.2011 @ 20:02 i Frankrikehverdag 1 kommentar

Fransk, matte, fransk, fransk. Timeplanen vår er så utrolig variert! Noen dager er den fransk, fransk, matte, fransk i stedet. I dag har vi først vært på skolen. Jeg skjønner nesten ingenting i fransken, og klarer i hvert fall ikke å snakke noe særlig fransk da vi har slike rollespill og lignende. Det blir vel bedre etter hvert da, regner jeg med. Håper jeg. Etter skolen var vi i parken og gjorde lekser, så dro jeg og Mari og Julie til leiligheten "vår" og spiste og gjorde lekser, og nå halvveis blogger jeg mens jeg pugger verb og gjør lekser :):):)

Men jeg har det fint, altså! Dette er jo ingenting i forhold til hva det kommer til å bli senere i forkurset, og i Frankrike. Je vais, tu vas, il va - jeg skal pugge mer verb nå, blogges!

1. dag på forkurs

01.08.2011 @ 20:18 i Frankrikehverdag 0 kommentarer

Dagens innkjøp: Franskskolebok, franskskolebok, perm, skilleark og bikini. Haha, skikkelig spennende!

Mari likte franskboka fordi den hadde fine farger :) hihi

Lunsjen vår. Nå skal vi lage tacooo.

 Chillet i parken etter skolen i dag. Noen av oss Lyon-jentene slo oss ned med de som skal gå ettårig, og Ida (<- blogglink) og Rannveig som begge nettopp har vært et år i Frankrike var der, så fikk høre litt mer om hvordan det er å gå på skole der. :)

Dagen i dag startet med informasjon før vi hadde en franksprøve. Vanskelig! Så hadde vi lunsj og en mattetime etterpå. "Fransk matte" er litt annerledes enn jeg er vant med, så var vanskelig i starten, men gikk bedre etterhvert. Avsluttet med en fransktime, som var ganske chill. Vi brukte den egentlig bare til å lære oss navnene til hverandre og slikt. 

Nå skal vi spise taco, snakkes!

Til Oslo for forkurs

31.07.2011 @ 10:59 i Frankrikehverdag 3 kommentarer

I starten da jeg fikk vite at jeg kom inn på skolen i Frankrike, var det så utrolig merkelig å tenke på at jeg faktisk skulle flytte til Lyon. Det var ikke skremmende eller noe, og jeg gledet meg utrolig, men det var så langt fram i tid at det på en måte ikke var "virkelig".^ bildene blir i den størrelsen framover, vet det ikke helt passer inn slik det er nå, men det er på grunn av endringene i designet.

Nå starter det, endelig. Om noen timer reiser jeg inn til Oslo, der jeg skal bo de neste fire ukene. Allerede i morgen er det slutt på ferien min, og skolejobbingen starter. Fransk, fransk, fransk og matte. Men jeg gleder meg til å starte, har hørt at forkurstiden er noe de som har vært på husker som gøy til tross for jobbingen og leksene, og ikke minst betyr det at jeg er litt nærmere å skulle reise til Lyon. Én måned, dere. 4 uker skole, en uke fri.

Jeg kom til slutt i mål med pakkingen også. I hvert fall nesten, jeg har sikkert glemt noe. Jeg glemmer alltid noe. 

Hade!! Jeg vet faktisk ikke om jeg har nett der, men vil tro det. Hvis ikke er det internettkaféer der, så vi blogges uansett.

bra slutt på ungdomsskolen

07.06.2011 @ 16:45 i Frankrikehverdag 1 kommentar
Veldig deilig å være praktisk talt ferdig med ungdomsskolen!! Hadde muntlig eksamen i dag. Det gikk veldig bra, og jeg fikk 6 på den :-D Nå er det bare igjen noen få, sløve dager jeg må på skolen, og så er det snart ferie. Halvannen måned med fri før jeg skal på forkurs 1. august i Oslo. Har hørt det er gøy, selv om det er mye undervisning, så jeg gleder meg! Liker Oslo, så blir helt greit å skulle bo der en måneds tid før jeg drar til Lyon.

Nå skal jeg snart ut å spise med jentene, feire at vi er ferdige. Blir koselig! Var ute med familien til lunsj også, så dette blir skikkelig spise-ute dag. :)

Forresten har jeg skiftet ut designet, brukte et gratisdesign som dere finner link til i menyen til venstre. Hvis noen vil lage en litt finere header til meg så tar jeg gjerne imot hjelp, hehe!
hits